Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

no i?

Zęby go swędzą🤭

Opublikowano
23 minuty temu, Qwazi napisał:

Byś czytał dokładnie, to byś wiedział skąd się ta Biedronka wzięła 🤷...a sam żeś ją zainicjował pośrednio...

No i troszeczkę finezji w tym dogryzaniu Radosławie, ponoć jesteś... wykształcony...zawiedzion jestem, ale żeby nie było, to obrazić mnie, Ci się nie udało 🤷...

Faktycznie atmosfera niemiła, ale ja se pozaglądam, bo dzisiaj... świętuję 😎😉

Masz pewność, czy to Twoje domniemanie? Bo, o ile dobrze kojarzę, koleżanka zaprzeczyła 

Te! Nie zaduzo tych świąt w tym tygodniu? 

Żeby z biedy się wygrzebać to człowiek musi usilnie udawać a oni wszyscy będą świętować...

10 minut temu, jacus napisał:

no i kurna nie moglo wytrzymac-znowu pada i tak co dzien..

jak ktos ma kupony na 500 z biedronki ,to wlasnie  w tym tygodniu mozna 100 wykorzystac.

tutaj to nie mozna niczego  byc pewnym... moja stara ma tak na imie temu jestem pewien na 99 %. 

kilka razy juz pisalem...nigdy sie do tego nie odniosla -wiem mozna byc pewnym na 99,99 % .

zreszta jakie to ma znaczenie ?? 

Nie ważne czyj byk a ważne że ciele moje 

7 minut temu, Agrest napisał:

Zęby go swędzą🤭

Łe tam

2 minuty temu, slawek74 napisał:

to taka menda jak denerwująca mucha ... ale da się to trzepnąć 🤭🤪

Nie trzep Radka 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

1000mtg robisz rocznie zeturem i się jeszcze nie obrobiłeś ?? xD Dawaj ten deszcz do mnie, u mnie się przyda, i na kukurydzę, i na truskawki, i na uprawione ścierniska ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

No i miały być dzisiaj dożynki, a tu ulewa. W piątek się skończy. I zaś kolejny rok starszym. Potem wykopki i zaczynamy zabawę od nowa... Ciekawe czy zima w tym roku będzie zimą.

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

1000mtg robisz rocznie zeturem i się jeszcze nie obrobiłeś ?? xD Dawaj ten deszcz do mnie, u mnie się przyda, i na kukurydzę, i na truskawki, i na uprawione ścierniska ;)

a po co ci deszcz ?? bez niego bijesz rekordy ..gdyby padalo czesciej to od prasy i telewizji bys sie nie odgonil..

od siekierskiego bys dyplomy dostawal ,od tuska medale, na dozynkach bys mial staly etat starosty-a tak to tylko na af ci zostalo bajanie.

raz w zyciu widzialem kombajn zbozowy podpiety do traktora-ale to byla 60..

Opublikowano

Spoko, tutaj na IV klasie robią corocznie po 5ton rzepaku, a średnią 3,7tony przy całkowitej suszy 🤣. Pszenica tylko pod 5/6 ton w takim roku... Nic tylko kierować ich na agronomów do wielkoobszarowych gospodarstw 😅

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał:

a po co ci deszcz ?? bez niego bijesz rekordy ..gdyby padalo czesciej to od prasy i telewizji bys sie nie odgonil..

Jakie rekordy, 6-7t pszenżyta z ha w zależności od pola i lekko ponad 4t jęczmienia jarego z ha to nędza a nie rekordy. Do rekordowego bobu z 2020 z plonem 9t z ha tegorocznemu 6.5t daleko, rekordowa truskawka 50t/ha, w tym roku średnia około 30t. Słaby rok a nie rekordy ... W tym roku najlepsza truskawka 35t/ha, w zeszłym roku 50t/ha ...

Kukurydza sucha na 15t/ha też tylko mi się raz trafiła i to tylko na jednym polu które jest bardzo zadbane, taki standardowy plon to od 11.5t do 13t z ha, średnia wieloletnią pewnie około 12t  z ha się kręci, w zeszłym roku dramat... Ale jak wtedy akurat mi tak super planowała to przechowałem do wiosny, wybuchła wojna na UPAdlinie i się piękny pieniądz wtedy na kukurydzy zrobiło... Szybko znowu takiego nie będzie ... Ale wtedy w 2021 nie było u mnie śladu suszy a na wiosnę 2022 była piękna cena ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
25 minut temu, gregor1284 napisał:

Te! Nie zaduzo tych świąt w tym tygodniu? 

Żeby z biedy się wygrzebać to człowiek musi usilnie udawać a oni wszyscy będą świętować...

A co mi tam, se poświetuję, i tak jakąś mżawka zaczyna...życzenia innym świetujacym też już złożyłem 😉

36 minut temu, jacus napisał:

no i kurna nie moglo wytrzymac-znowu pada i tak co dzien..

jak ktos ma kupony na 500 z biedronki ,to wlasnie  w tym tygodniu mozna 100 wykorzystac.

tutaj to nie mozna niczego  byc pewnym... moja stara ma tak na imie temu jestem pewien na 99 %. 

kilka razy juz pisalem...nigdy sie do tego nie odniosla -wiem mozna byc pewnym na 99,99 % .

zreszta jakie to ma znaczenie ?? 

Stawiam, że końcówka tego imienia to "na"...ale też nie mam pewności, dopóki koleżanka nie potwierdzi, a niechętna bardzo i raczej tego nie zrobi...ma znaczenie, czy nie ma to oddzielny, indywidualny temat...ja wolę po imieniu 🤷

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

Nic nie spinano i z 50 km przejechane z tym ładunkiem. 

Dziwne 

5 minut temu, Qwazi napisał:

A co mi tam, se poświetuję, i tak jakąś mżawka zaczyna...życzenia innym świetujacym też już złożyłem 😉

Stawiam, że końcówka tego imienia to "na"...ale też nie mam pewności, dopóki koleżanka nie potwierdzi, a niechętna bardzo i raczej tego nie zrobi...ma znaczenie, czy nie ma to oddzielny, indywidualny temat...ja wolę po imieniu 🤷

Stawiam sto złotych przeciwko twemu tysiącowi że jej imię kończy się na "a" 

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

No dobra...a jak się okaże, że to imię to jest np Karmen🤔😉

Opublikowano
19 minut temu, gregor1284 napisał:

Dziwne 

Stara pronarka i ponad 8 ton na niej 

Opublikowano
HF86 napisał:

Nerwowa atmosfera. Jadę se ziarko sprzedać. 

Tusek też podobno już piniendze wysłał, słoma się baluję się. Ech można o urlopie myśleć. 

Komu sprzedajesz?

A już widzę 😅

Którędy jechałeś jak asfalt leją? 👀

Opublikowano

kurna, nie pomyślałem. mogłem zostać milionerem w kilka dni. jedna kolba kukurydzy na plaży to 15zl. wpierdalają jak małpa kit. toć z moich 6ha mogłem choć połowę urwać

Opublikowano (edytowane)

Chyba mej czydziestce tchu brakuje bo ciężko sapie🤭

Niby owies a z pola ledwie wyszła .

Turbo by jej trochę powietrza dało

20240724_121024.jpg

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

kurna, nie pomyślałem. mogłem zostać milionerem w kilka dni. jedna kolba kukurydzy na plaży to 15zl. wpierdalają jak małpa kit. toć z moich 6ha mogłem choć połowę urwać

Chociaż ze dwie skrzynki. Byście porozkładali na kocykach, co rusz zagryźli z jedną i wyrzucili, to by ludzie myśleli że jeszcze jakieś miliardery ukraińskie na wczasach 😁

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v