Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Teraz już tak, bo jest.... Radosław 😎 przyszła gwiazda Biedronki🤷...

To złośliwe Sorry🙋...ale fajne

wymyśliłeś coś z d*py i myślisz że to śmieszne 😂 krawężniku 

• Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

O kurde...

Cza stąd iść.

Zbyt niemiło się robi...

Nara kolegowie...i koleżanka...🙋‍♂️

Opublikowano

Nerwowa atmosfera. Jadę se ziarko sprzedać. 

Tusek też podobno już piniendze wysłał, słoma się baluję się. Ech można o urlopie myśleć. 

Opublikowano

pogoda barowa-od poludnia ma lac . w nocy chyba cos pokropilo.

dozynki chyba w sierpniu.. rekord 1 wrzesnia ..

59 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tylko że to ty śmieszny jesteś.

Już chyba każdy ma tylko bekę z ciebie😆

a co mnie obchodzi wasze zdanie o mnie ???

dobrze ze, wasze zony nie wiedza ze mozna tak zyc bedac ze wsi i majac gospodarstwo...mielibyscie jeszcze bardziej przechlapane 😂

my gramy w innej lidze.. lewart...

56 minut temu, Bananek napisał:

spoko. dziś idziemy tam skwierczeć od rana do zachodu słońca

ruszt sobie zrobiles 😂

wysmaruj sie porzadnie zeby skorka nie zeszla 🤣

56 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jacuś, jak się dba to się ma, a jak się nie dba to nawet deszcze nie pomagają i trzeba dorabiać w krakowskiej cieciówce xD lepiej się dowiedz czy ta wnuczka to twoja bo z twoim porożem to różnie może być xD twojej kobity na pewno, a czy twoja nie wiadomo xD poroże się jeszcze w autobusie mieści czy już musisz pieszo chodzić ???

robiles badania dna ?? w sumie nic dziwnego 😂

49 minut temu, malaczarna napisał:

Może bardziej aktywnie

ja po wakacjach robie sobie pare dni odpoczynku-w tym roku 2 dni lezalem bykiem zeby naprawde odpoczac.

41 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I nie wierz, masz do tego prawo. Mnie to nie rusza, ja tutaj kłamać nie muszę bo i nic z tego mi przecież nie urośnie, nie będę miał więcej w silosie czy na koncie jak tu będę kłamał w sprawie plonów ...

jelsi nie musisz to po co ot robisz ??

po co klamales na temat wieku ??? kurna taki bzdet bez znaczenia a klamales... doplaty do zboza-po co ??

41 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nooo

tylko meza musi wslac do miasta albo na grzyby-bo inaczej z turlania nici 😂

28 minut temu, Qwazi napisał:

Wiedziałem 🤦...imię chociaż ustal🙏...

juz pisalem pare razy-monika

18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja tylko pisze jakie mam plony, ani nie zawyzam ani nie zaniżam... Ale widzę że tu same kółeczko różańcowe 2t/ha i więcej mieć nie można bo wtedy się jest kłamcą ...

na V klasie w czasie suszy to jakie masz plony ??

sprawdzilbym dane z rybna -ale ze jestes klamca wiec pewnie tam nie mieszkasz..chyba ze przez pomylke prawde napisales.😂

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

na V klasie w czasie suszy to jakie masz plony ??

sprawdzilbym dane z rybna -ale ze jestes klamca wiec pewnie tam nie mieszkasz..chyba ze przez pomylke prawde napisales.😂

Najpierw bym musiał mieć ta V klasę, z 1 ha mam w sumie V i VI na jednej dzierżawie, reszta to IV ... Jęczmień wyglądał tam na około 2.5-3t/ha, ale że działka w sumie 5ha to reszta nadrobiła do średniej 4t/ha ... Piachudrów ogólnie nie uprawiam, tylko ta dzierżawa, ale to z powodu że w sumie jest tego 9ha, to ten jeden ha piachu aż tak nie boli.

https://susza.iung.pulawy.pl/wykazy/2024,1428062/ masz raport suszowy dla mojej gminy, ostatni raport na zielono bo tydzień temu spadło ponad 60mm, ale na plony zbóż to i tak wpływu nie miało ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Poka z kombajnu foto 

Jęczmień jary tylko tu wrzucałem kilka dni temu, na kombajnie koszę a nie bawię się w fotografa ... Więcej fotek z kombajnu nie mam. Jak dobrze kojarzę to w tym miejscu na dzierżawie jest 5 klasa.

IMG_20240719_170552.jpg

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie...

...nad przepaścią....:ph34r:

Ja to o tyle dobrze ze juz niżej spaść nie mogę 🙄

2 minuty temu, pedro2 napisał:

W połowie maja to i u mnie ładnie wyglądało. 

Poka z kombajnu foto 

A qq jak? 

17218088226803054096350783909407.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

nie boj sie -za pare dni 10 w skali boforta 😂 raz mi sie trafilo. drzewa gielo do ziemi.

Nad morzem tak, tu nad zatoką to raczej tyle nie będzie

Przed chwilą, radekz200 napisał:

ooo kurła jaka żółta woda… 

Sugerujesz że Bananek oddał mocz?🤭

Tam jest za***iście bo woda zawsze w miarę ciepła , brak kamieni  i świetny piasek. 70m od plaży jeszcze masz wodę po pachy

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Byś czytał dokładnie, to byś wiedział skąd się ta Biedronka wzięła 🤷...a sam żeś ją zainicjował pośrednio...

No i troszeczkę finezji w tym dogryzaniu Radosławie, ponoć jesteś... wykształcony...zawiedzion jestem, ale żeby nie było, to obrazić mnie, Ci się nie udało 🤷...

Faktycznie atmosfera niemiła, ale ja se pozaglądam, bo dzisiaj... świętuję 😎😉

1 godzinę temu, jacus napisał:

juz pisalem pare razy-monika

Masz pewność, czy to Twoje domniemanie? Bo, o ile dobrze kojarzę, koleżanka zaprzeczyła 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Qwazi napisał:

9 minut temu, 12Pafnucy napisał:
10 minut temu, malaczarna napisał:

Znaczy się poturlac?

Nooo

Fototelację prosimy z turlania🙏...koleżanki🤭

widzialem na wiosnę jak się kotka turlała przed kotem 🤭

Opublikowano

no i kurna nie moglo wytrzymac-znowu pada i tak co dzien..

9 minut temu, Qwazi napisał:

Byś czytał dokładnie, to byś wiedział skąd się ta Biedronka wzięła 🤷...a sam żeś ją zainicjował pośrednio...

No i troszeczkę finezji w tym dogryzaniu Radosławie, ponoć jesteś... wykształcony...zawiedzion jestem, ale żeby nie było, to obrazić mnie, Ci się nie udało 🤷...

Faktycznie atmosfera niemiła, ale ja se pozaglądam, bo dzisiaj... świętuję 😎😉

Masz pewność, czy to Twoje domniemanie? Bo, o ile dobrze kojarzę, koleżanka zaprzeczyła 

jak ktos ma kupony na 500 z biedronki ,to wlasnie  w tym tygodniu mozna 100 wykorzystac.

tutaj to nie mozna niczego  byc pewnym... moja stara ma tak na imie temu jestem pewien na 99 %. 

kilka razy juz pisalem...nigdy sie do tego nie odniosla -wiem mozna byc pewnym na 99,99 % .

zreszta jakie to ma znaczenie ?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v