Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

Reguła 3 pokoleń. 

Czasem kuleje i w 4tym idzie w niebyt. 

Większość gospodarstw w Polsce powstała po wojnie, w czasach reformy. To już nic nie powinno tu zostać.... 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

Rucha urząd skarbowy i budżet Tuska🤭

Raczej nas wszystkich ... Zwrot akcyzy na paliwo weźmie, suszowe, nawozowe, ziarkowe a złotówkę do wspólnego budżetu ogląda trzy razy ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Raczej nas wszystkich ... 

Zusowcem jesteś, że tak piszesz

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Zusowcem jesteś, że tak piszesz

Nie, ale denerwują mnie strasznie takie socjalobiorcy ... Miał Tfusk to skasować a zamiast tego jeszcze rozwija tą patologię ...

Niczym się on nie różni od Karyn, tylko one w kolejce w GOPS/MOPS a on w ARiMR, wrzód na zdrowym organizmie narodu ...

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Nie, ale denerwują mnie strasznie takie socjalobiorcy ... Miał Tfusk to skasować a zamiast tego jeszcze rozwija tą patologię ...

Masz dzieci?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Masz dzieci?

Mam i jestem przeciwny 500+/800+ i co tam jeszcze jest. Potrafię zarobić na swoje dzieci, nie potrzebuję łaski Kaczora czy Tfuska ... Niby dają a z drugiej strony podnoszą podatki i wprowadzają kolejne ...

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Większość gospodarstw w Polsce powstała po wojnie, w czasach reformy. To już nic nie powinno tu zostać.... 

To się rozejrzyj po rozwojowcach. Dwa pokolenia ledwo się odginaly, a trzecie z łatwością przejada. Lub kłótnie i podział majątku, albo fajny syn czy synowa i gospodarze na stare lata czegoś na wynajem szukają, bo braknie dla nich miejsce w domu który sami budowali. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

To się rozejrzyj po rozwojowcach. Dwa pokolenia ledwo się odginaly, a trzecie z łatwością przejada. Lub kłótnie i podział majątku, albo fajny syn czy synowa i gospodarze na stare lata czegoś na wynajem szukają, bo braknie dla nich miejsce w domu który sami budowali. 

Ja tam bym wolał by me dzieci nie pchały się w rolnictwo....

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, Strongman napisał:

I jak daje radę,bo unas to koszą bez sieczkarni tymi nowymi bo się zapycha.

Daje ale wialnia jęczy i 80-90 procent obciążenia, tak wygląda rzepak z 6 z przodu. Ja się cieszę ale kombajn nie, mecze go i wymęczyć nie mogę. 

IMG_20240720_175958.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

Ja tam bym wolał by me dzieci nie pchały się w rolnictwo....

Lepiej na gospodarstwie na swoim niż jebać u Janusza za najniższą lub na stażu przez 4 lata w urzędzie

Opublikowano

Lepiej na gospodarstwie na swoim niż jebać u Janusza za najniższą lub na stażu przez 4 lata w urzędzie

Może swój biznes,konkretną praca...gospodarstwo to aż taki rarytas🤦

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Jak się uczyć nie chce to tak się kończy ... 

Opublikowano

Jak się uczyć nie chce to tak się kończy ... 

Tobie też się nie chciało? 

Opublikowano (edytowane)

Tobie też się nie chciało? 

Mi się nie chciało robić na etacie, wolałem gospodarstwo, chłopaki z którymi studiowałem mają ponad 10k brutto każdy ... Trzeba mieć w miarę ogarnięte gospodarstwo żeby tyle zarabiać, ponad 7k na rękę ...

Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

Może swój biznes,konkretną praca...gospodarstwo to aż taki rarytas🤦

No teraz najlepiej zostać influencerem

Mi się nie chciało robić na etacie, wolałem gospodarstwo, chłopaki z którymi studiowałem mają ponad 10k brutto każdy ...

No widzisz nie dla każdego najważniejsze są pieniądze, ja mogłem pracować i mieszkać w Krakowie, a że lubię wieś i swoje piękne roztocze to zostałem 

Opublikowano (edytowane)

No widzisz nie dla każdego najważniejsze są pieniądze

Jak masz rodzinę to są ważne ... Chyba że jesteś patusem i zawodowo stoisz w kolejkach w GOPS/MOPS/ARiMR ...

Opublikowano

No widzisz nie dla każdego najważniejsze są pieniądze, ja mogłem pracować i mieszkać w Krakowie, a że lubię wieś i swoje piękne roztocze to zostałem 

No do Krakowa, to nie był by rozwój ..

Znam jednego stamtąd...

No coś mu poszło nie tak... Tera z termosem po świecie jeździ....

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak masz rodzinę to są ważne ... Chyba że jesteś patusem i zawodowo stoisz w kolejkach w GOPS/MOPS/ARiMR ...

Zdziwiłbyś się jacy bogacze stoją w kolejkach do gposu

Opublikowano
4 minuty temu, MonteChristo napisał:

ja mogłem pracować i mieszkać w Krakowie, a że lubię wieś i swoje piękne roztocze to zostałem 

Jakbyś skończył na cieciówce jak taki jeden to może i lepiej na Roztoczu ;) A rejon bardzo ładny, z 2-3 razy byłem ;) 

Zdziwiłbyś się jacy bogacze stoją w kolejkach do gposu

Nie wiem, nie bywam tam ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v