Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Łolek napisał:

Jutro u mnie 35 zapowiadają

Łąkę mamy kosic

2 minuty temu, HF86 napisał:

Moja sunia by raczej mocno humanitarnie zredukowała te stado. 

Humanitarnie to uśpić można. Mój pies swoich nie ruszy ale jak obce wejdą to po nich

Opublikowano
33 minuty temu, Mateusz1q napisał:

bo mają wojnę 

Tak ostatnio byłem na imprezie to była wojna miedzy ukraińcami

Opublikowano
12 minut temu, malaczarna napisał:

Odrobaczyc trzeba te chudzielce po co aż tyle trzymac

Mój teraz jest chudzielec, a w zimie waży 5,5 kg

Opublikowano

U mnie na mieście strasznie butelki opróżniają w knajpach. 

Pewnie im te puste butelki potrzebne na koktajl Mołotowa czy coś 🤔

Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

To przyszłość polskiego rolnictwa,nie rozumiem jak ludzie mogą protestować przeciwko budowom kurników bo niby śmierdzi a tak naprawdę nie smierdzi.

Taki kurnik zjada 250t paszy przez 1,5 miesiąca, olbrzymia ilosć ile by towaru poszło nawet z Ukrainy i jeszcze by było mało.

Różne są lokalizacje, w wielu miejscach są zagłębia kurnikowe czy pieczarkowe tak jak w Twoich stronach. U nas powoli się zaczyna ale patrząc z drugiej strony to jest to złe. Na 16 kurników które miały powstać samo zużycie wody rocznie wynosiłoby tyle ile zużywa cała gmina. Pokłady wody są niskie bo przy suszy mamy takiego jednego co podlewa w nocy sad w jednym końcu wsi, a na drugim byki nie mają co pić bo wody w studni brakuje. Kurzak nie wskazany na nasze gleby ale i tak żaden z rolników okolicznych nie miałby do niego dostępu tylko gość który oddaje ziemię na budowę kurników

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Różne są lokalizacje, w wielu miejscach są zagłębia kurnikowe czy pieczarkowe tak jak w Twoich stronach. U nas powoli się zaczyna ale patrząc z drugiej strony to jest to złe. Na 16 kurników które miały powstać samo zużycie wody rocznie wynosiłoby tyle ile zużywa cała gmina. Pokłady wody są niskie bo przy suszy mamy takiego jednego co podlewa w nocy sad w jednym końcu wsi, a na drugim byki nie mają co pić bo wody w studni brakuje. Kurzak nie wskazany na nasze gleby ale i tak żaden z rolników okolicznych nie miałby do niego dostępu tylko gość który oddaje ziemię na budowę kurników

Kurzak, zwłaszcza od brojlera, toto siuuuper nawóz 🤫

Tak samo jak świńska gnojowica z tuczu nakladczego 😁

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

Kurzak, zwłaszcza od brojlera, toto siuuuper nawóz 🤫

Tak samo jak świńska gnojowica z tuczu nakladczego 😁

Nie mówię że nie,wiem że bardzo dobry,ale na piachu...nawet gdyby stosować to tak jak pisałem my nie mielibyśmy do niego dostępu bo by wyjeżdżał do innego powiatu 

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

7c4c8a698bc811a4f2febf29666242b3_original.jpg

Agresywny Lubelak 😛

37 minut temu, Strongman napisał:

Jeszcze z 10 starych jest tylko gdzieś w terenie na myszach.

20240709_070104.jpg

Jak się do pryzmy ziarna dorwią , to ładnie zasrają 🙆

24 minuty temu, malaczarna napisał:

Czym najlepiej?

37 minut temu, Strongman napisał:

Jeszcze z 10 starych jest tylko gdzieś w terenie na myszach.

20240709_070104.jpg

Jak się do pryzmy ziarna dorwią , to ładnie zasrają 🙆

24 minuty temu, malaczarna napisał:

Czym najlepiej?

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To co dziś P0młócić P0d wieczór pszenżyto na zgórku by wypadało

Ciekawe czy 2 t będzie. 

POkosisz, POwazysz, POpatrzysz na wynik że pszenżyto nie sPISało się i wieczorem POnuro będziesz zPOflądał w telefon z długoPISem w ręku czy jest już wniosek POmocowy 

Opublikowano

Dajta spokój Wieśkowemu stadu...toć on z wietnamskimi restauracyjami umowę zawarł na dostawy mięsiwa, a obecnie u nich dania z kota to podobno najnowszy trend🤭...chłopak wie, co robi...trochę z bydła, trochę z pola, trochę z kociny, a ewentualne straty tudzież inwestycje i wyjazdy urlopowe z...kopert😎🤭...

Ekonomicznie👌

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Zbigniew, coś się ostatnio krzywisz...cytrynę jadasz, czy co 🤔

Ma kryzys wieku średniego

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Chłopaki pszenica 15% do bina na P0leżenie to dobry pomysł?

Już lepiej poczekać, niż później pluć sobie w brodę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v