Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

To zbożowcy nabierą kaski, tak dużo że aż trzeba będzie dać współczynnik korygujący 😂🤣

Co tam stało się 🤔

Opublikowano

Za dużo wniesków chyba

Bo co inneygo

Może chłopstwo sprzedało żyto na właścicieli gruntów 

A może sami właściciele to kazali chłopstwu zrobić 

Pamiętasz nawozowe?

Ostatniego to chyba nie wypłacili 

Opublikowano
35 minut temu, Karol6130 napisał:

Za dużo wniesków chyba

Bo co inneygo

Może chłopstwo sprzedało żyto na właścicieli gruntów 

A może sami właściciele to kazali chłopstwu zrobić 

Pamiętasz nawozowe?

Ostatniego to chyba nie wypłacili 

W zeszłym roku składałem tylko to co ze sprzatania magazynów wywiozłem na skup. 

W tym roku praktycznie pełny pakiet. 

Oni walą w uja, to i ja zaczynam grać tak samo jak przeciwnik. 

• Like 2
Opublikowano
30 minut temu, Belaruss820 napisał:

Witam. Wczoraj był wypadek rano, czwórka młodych, dwie osoby na miejscu zmarły, dwie w szpitalu. Jeden chłopak co nie żyje to szwagra kuzyn, a niedawno był u niego na 18-tce

To ten wypadek pod Radzyniem?

Opublikowano
30 minut temu, Belaruss820 napisał:

Witam. Wczoraj był wypadek rano, czwórka młodych, dwie osoby na miejscu zmarły, dwie w szpitalu. Jeden chłopak co nie żyje to szwagra kuzyn, a niedawno był u niego na 18-tce

Szkoda młodych...Co się stało że tak poszli w zboże, dachowali i obrazenia ?

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Ehh, sam nie wiem w co ręce włożyć. 

Trza się szykować do tego co ma być, a czas ucieka sam wiesz jak szybko... 

A jak majstry wyceny zaczęli mi robić, to stwierdziłem że po coś bozia dwie ręce i trochę rozumu dała.

Tydzień urlopu jeszcze to ile się da muszę nadrobić 🫣

Kiedyś pewnien człowiek mi powiedział, że ludzie którzy mieli ciężką sytuację dzielą się na dwie grupy. Jedna to taka która przez całe życie nie wyjdzie ze swojej strefy komfortu i wszystkie nie powodzenia będzie usprawiedliwiac tym że tak było w domu to jak ma być inaczej u niego a jemu to i tak nic nie wyjdzie, bo tak jest poprostu lżej i wygodniej, a druga to ta która się z tego dna odbije i nie będzie żyła przeszłością. 

To pierwsze podejście jest o wiele wygodniejsze, ale to okłamywanie samego siebie. W twoim przypadku również bo głupi chłopak nie jestes, a traktujesz sam siebie gorzej niż źle...

Zgadzam się w 100%

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Szkoda młodych...Co się stało że tak poszli w zboże, dachowali i obrazenia ?

Brawura + świeżo odebrane prawo jazdy i poszli w zboże ... Zaszpanowal kierowca przed kolegami/koleżankami ... To chyba ten wypadek o którym mówili w telewizji, 3x18 i jedna siedemnastolatka jak dobrze pamiętam.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Brawura + świeżo odebrane prawo jazdy i poszli w zboże ... 

Mogło tak być, ale też mogła być jakaś przyczyna. 

Miałem w rodzinie poważny wypadek to różnie może to wyglądać a przyczyną może być zupełnie inna. 

7 minut temu, marulekk napisał:

No to tam prędkość zgubiła ich, a i że droga wysoko nasypana zjechali i się turlali po polu, pewnie bez pasów jeszcze

Nie musiało być dużo...tam zakręt jakiś był?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

o kurna slonce od rana ,snaidanie i na plaze opalac sie za parawanem.

10 godzin temu, GRZES1545 napisał:

u was nie ma co zalewac..

10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Uśmiechnięty Tusk robi by germaniec miał zbyt

No ale jak ważniejsze było 8 gwiazdek to nie mieć tera bólu że P0 P0lsce

Opublikowano

Dzień dobry...14°...słonko świeci...mam dzisiaj bardzo ambitny plan, roboty kupa...muszę zrobić jedno poidło 😱...

Panowie fakt, że ktoś nie miał uprawnień to nie jest przyczyną zdarzenia...a określenie, że kierujący prawdopodobnie nie dostosował prędkości do warunków ruchu też niewiele na temat przyczyny mówi...za wcześnie o tym dyskusja...zrobią oględziny, zabezpieczą ślady, biegły zrobi rekonstrukcję i będzie przyczyna🤷...

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Gdzie rodzice...kto im dał auto🤦‍♂️ Dobrze że w kogoś nie wjechali .

18 to człowiek dorosły, i jak chce to może auto kupić, to już nie dzieciak ...

Opublikowano

P0padało 2mm razem z wczorajszym.

U bambra wiecha wyskakuje 

3 tyg wcześniej siał

Tydzień przed moją wzeszła 

Ale teraz to goni, co dzień wyższa 

Przydało by się z 15mm

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v