Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, malaczarna napisał:

Dzień dobry by popadało... Kiedy owies kosić?

Dobry, u nas ten z początku marca pewnie przed żytem. Obstawiam jeszcze ok 2 tygodnie.

W nocy 20 litra spadło, teraz 19 stopni, fajnie pochmurnie

Opublikowano
32 minuty temu, malaczarna napisał:

Już?

U mnie jeszcze zielony cały 

1 minutę temu, pedro2 napisał:

Taki front przeszedł i ani kropli 🤬

Toć  chyba ze trzy dni temu padało u ciebie i to obficie

Opublikowano
konteno napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

ale powiem wam, że mróz nie jest tak męczący jak ta spiekota. dziś okno na oścież otwarte w nocy i dalej duszno. a nu jeho.

w piwnicy materac rozłóż

przyjedź i mi ją najpierw wykop

Opublikowano

Siema czerwiec zakończony 72mm. Wracając w nocy od koleżanki w Warszawie ładnie popadało a u mnie nic. No ale alert przyszedł to było do przewidzenia 

Opublikowano
50 minut temu, malaczarna napisał:

U mnie jeszcze zielony. Pszenżyto za 3 tygodnie chyba zejdzie z pola(tak przewiduję bo jeszcze kombajn nie przejrzany). Aż korci wziąć usługę😄 Miałaś mentalnie pomóc przy dyniach, nie czuję tego,albo ta niechęć do pielenia która mi się objawia to Twoja zasługa😂

Opublikowano
17 minut temu, marulekk napisał:

Już?

U mnie jeszcze zielony cały 

Toć  chyba ze trzy dni temu padało u ciebie i to obficie

10mm. 

Na drugi dzień qq już znowu się zwinęła. Takie to obficie

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jak  przyjdzie na niego pora....🤷‍♂️

Wiesz jak patrzę na sąsiada owies to ciężko powiedzieć kiedy będzie na niego pora, część roślin będzie za 10 dni dojrzała, a część za 25 ... Bardzo się odmłodził po deszczach na koniec maja i początek czerwca 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz jak patrzę na sąsiada owies to ciężko powiedzieć kiedy będzie na niego pora, część roślin będzie za 10 dni dojrzała, a część za 25 ... Bardzo się odmłodził po deszczach na koniec maja i początek czerwca 

Radziłeś mu zalesić tą ziemię ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

U mnie jeszcze zielony. Pszenżyto za 3 tygodnie chyba zejdzie z pola(tak przewiduję bo jeszcze kombajn nie przejrzany). Aż korci wziąć usługę😄 Miałaś mentalnie pomóc przy dyniach, nie czuję tego,albo ta niechęć do pielenia która mi się objawia to Twoja zasługa😂

Prysnij od zielska. Przy takiej temperaturze to tylko leżec. Na wakacje chce wyskoczyc ale puki moje zielsko podojrzewa

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Mój bieleje czerwcowe deszcze go poratowaly

Tak był po kostki a teraz plewy nakosze

Tak był po kostki a teraz plewy nakosze

Opublikowano
Leszy napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał:

taa dojenie 🤦

Jak masz takie wrażliwe krowy, to nie odłożysz. 😜 Moje bez jednego udoju by przeżyły. ;)  

kurcze miało być 3x na dwa dni 🤭😁

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, szymon09875 napisał:

Radziłeś mu zalesić tą ziemię ?

A dlaczego, to 4 klasa, tylko gospodarz słaby ... Jak się sieje owies 10 kwietnia to nie dziwne że nie rośnie ... Przed tymi deszczami to miał z 10cm i już wiechę wypuszczał.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

To zabrać mu 

Sam pewnie niedługo zrezygnuje, ile można dokładać... Dwa lata temu pszenżyto max 3t, w zeszłym roku tona gryki, a teraz ten owies.

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

ale powiem wam, że mróz nie jest tak męczący jak ta spiekota. dziś okno na oścież otwarte w nocy i dalej duszno. a nu jeho.

Klimatyzację zakładaj

Opublikowano
MonteChristo napisał:

3 godziny temu, Bananek napisał:

Klimatyzację zakładaj

nie w tym roku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v