Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Zacznij używać tego samochodu xD Wyłącz tryb emeryt ...

Kurde, to ja ostatnio eską 160 lecial na tempomacie i 6l bral, a jak zszedłem do 140 to prawie 7 😅😅😅

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Miejsce dobre👍...termy, knajpy 😉

Bez żony i dzieci 😁 

Kuźwa chłopak 21 lat się w Warcie  utopił w sobotę. Dziś go znaleźli. Ode mnie z parafii

Edytowane przez Buszmen11
  • Sad 1
Opublikowano
57 minut temu, Karol6130 napisał:

Suwy to nic innego jak dziadkowozy

Praktyczne to to nie jest 

Duży gabaryt a miejsca brak

Ale wygodnie wsiadać...

7 minut temu, kris91 napisał:

Kurde, to ja ostatnio eską 160 lecial na tempomacie i 6l bral, a jak zszedłem do 140 to prawie 7 😅😅😅

A tu piszom że tylko motocyklisty prędkość przekraczają...echch...

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Kolejny który nie używa hamulca xD Czy u mnie, czy u kobity, czy u rodziców wszędzie wytrzymują 30-40tys ... Wymiana tarcz co drugi komplet klocków.

A w motocyklu nawet nie liczę co ile, jak trzeba to zmieniam, ale to jest hobby, tu koszty się nie liczą. Raz spalę 4,5l benzyny na 100km, innym razem 7l ...

słabą wiedzę masz 🤦 w hybrydzie silniki hamują to nie jest do wariowania...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, slawek74 napisał:

słabą wiedzę masz 🤦 

No masz rację, elektryczny to dobry jest czajnik a nie samochód ... Sam silnik elektryczny jest prostą maszyną, ale obecna technologia akumulatorów nie nadaje się zbytnio do motoryzacji.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

słabą wiedzę masz 🤦 

No masz rację, elektryczny to dobry jest czajnik a nie samochód ... Sam silnik elektryczny jest prostą maszyną, ale obecna technologia akumulatorów nie nadaje się zbytnio do motoryzacji.

to cze.u toyoty hybrydy tak się sprzedają?

gregor1284 napisał:

Si. 

nie udawaj włocha 😜

Opublikowano (edytowane)

to cze.u toyoty hybrydy tak się sprzedają?

Bo nie ma nic innego dostępnego na rynku ?? Wszyscy się zesrali na te hybrydy przez normy spalania, a że Toyota najdłużej to tłucze to i jakoś to opracowali ... Prawdziwa porządna motoryzacja się skończyła jak Unia zaczęła ostro kręcić te normy spalania ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

sąsiad ma elektryka od 3 lat na dojazdy 20km do pracy codziennie, diesla na dalsze trasy. 0 problemów przez te 3 lata ładowanie za darmo dzięki fv na starych zasadach. Gdzie minusy? diesel już by miał choinke na tablicy od dpd i innych gowien

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Tomek nie czepilim się, tylko pokazujemy pewną głupotę. A znam kilka osób, które się trochę nabujały po wstawieniu takich ogloszeń (wiesz skąd znam). Nie będę rozwijał tematu bo nie w tym rzecz. Już niektórzy się nauczyli i piszą np "cena przykładowa" albo "ogłoszenie nie jest ofertą w rozumieniu kodeksu cywilnego", chociaż to drugie to akurat kiepski dopisek. Znaczy, że jakieś problemy z tym mieli. To nie jest żadną złośliwość. Po prostu wziąłem Ryśka ogłoszenie jako przykład. A takie pokazanie najlepiej zapada w pamięć. Taka trochę profilaktyka 

Czy tam napisane  ile kg czy że za całość ta cena

Chyba każdy wie że za tone

Tak samo woda w sklepie 1.50 a zgrzewka stoi

To każdy wie że za butelke a nie za zgrzewke

Rozumu pany rozumu użyjcie

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
19 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A tu piszom że tylko motocyklisty prędkość przekraczają...echch...

Ja tam nie mówię, że nie przekraczam, ale jak ktoś wyprzedza wolniej lewym czy zajedzie drogę, to ani nie mrugam, ani nie trąbie, czy się "mszczę", tylko czekam aż skonczy spokojnie i lecę dalej. Chyba muszę bmw kupić 🤔😅😅😅😅

Opublikowano
Buszmen11 napisał:

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Wina tuska

Co pohandlowales?

Mercatora S rocznik 72.

35 minut temu, wojtal24 napisał:

a coś w zamian jest czy będzie?

Szuka się

@Qwazi pod Uniejów nieraz też jadę więc pewnie się kiedy spotkamy

też claasa szukasz czy coś innego?

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

W szwedzko-chińskich samochodach mam 2 akumulatory, jeden tylko od rozruchu, a drugi od start-stop, lampek wewnątrz itp.

@Rolnik1973 u Ciebie też są dwa akumulatory ? Bo u mnie jeden powiedzmy "klasyczny" i drugi AGM wielkości podobnej do motocyklowego.

Jeden

P0 co więcej

To inteligentny samochód

P0 paru minutach czy drzwi otwarte czy bagażnik lampki gasną

Można otworzyć na cały dzień i nic nie rozładuje

Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Czy tam napisane  ile kg czy że za całość ta cena

Chyba każdy wie że za tone

Tak samo woda w sklepie 1.50 a zgrzewka stoi

To każdy wie że za butelke a nie za zgrzewke

Rozumu pany rozumu użyjcie

Rysiu, tylko, że w sklepie jest na tej karteczce napisane, że za sztukę, lub kilogram, litr, czy inną jednostkę miary. Idź do Biedronki i popatrz dobrze...tu nie idzie o rozum, tylko o ofertę...

47 minut temu, Buszmen11 napisał:

Bez żony i dzieci 😁 

Kuźwa chłopak 21 lat się w Warcie  utopił w sobotę. Dziś go znaleźli. Ode mnie z parafii

No trza by to kiedy zorganizować...

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Rysiu, tylko, że w sklepie jest na tej karteczce napisane, że za sztukę, lub kilogram, litr, czy inną jednostkę miary. Idź do Biedronki i popatrz dobrze...tu nie idzie o rozum, tylko o ofertę...

Gdybym napisał

SPRZEDAM JĘCZMIEŃ OZIMY ZE ŻNIW 2024 14 TON

Wtedy można dyskutować bo mondry inaczej P0myslałby że 950 za 14 ton

A tam nie ma ile jego

Koniec tematu bo to nie przystoi P0rządnym farmerom

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jeden

P0 co więcej

To inteligentny samochód

P0 paru minutach czy drzwi otwarte czy bagażnik lampki gasną

Można otworzyć na cały dzień i nic nie rozładuje

No to chyba nie żadna nowość, w większości nawet radia po paru minutach się wyłączają.

52 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ale wygodnie wsiadać...

Zwłaszcza jak duży brzuch, albo w kręgosłupie już łupie.  :P

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Gdybym napisał

SPRZEDAM JĘCZMIEŃ OZIMY ZE ŻNIW 2024 14 TON

Wtedy można dyskutować bo mondry inaczej P0myslałby że 950 za 14 ton

A tam nie ma ile jego

Koniec tematu bo to nie przystoi P0rządnym farmerom

Ufffff🤦...Rysiek teraz obrazowo:

Dzwoni do Ciebie gość i pyta, czy oferta aktualna. Odpowiadasz, że tak. On się upewnia pytaniem "to jest zbiór 2024?". Odpowiadasz twierdząco. On mówi "biorę" i umawianie się na termin odbioru. Facet zrobił sobie screena ogłoszenia i nagrał tą rozmowę. W uzgodniony dzień przyjeżdża ciężarówką, którą razem tarujecie na wskazanej przez Ciebie wadze. Potem ładujecie i jedziecie zważyć po załadunku. Po zważeniu facet wręcza Ci 950 zł. Ty się wkurzasz i dzwonisz na policję. On pokazuje policjantom ogłoszenie i zapis rozmowy. Jak myślisz, co Ci policjanci zrobią? W którym momencie doszło do zawarcia umowy kupna-sprzedaży?

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Dzwoni do Ciebie gość i pyta, czy oferta aktualna. Odpowiadasz, że tak. On się upewnia pytaniem "to jest zbiór 2024?". Odpowiadasz twierdząco. On mówi "biorę" i umawianie się na termin odbioru. Facet zrobił sobie screena ogłoszenia i nagrał tą rozmowę. W uzgodniony dzień przyjeżdża ciężarówką, którą razem tarujecie na wskazanej przez Ciebie wadze. Potem ładujecie i jedziecie zważyć po załadunku. Po zważeniu facet wręcza Ci 950 zł. Ty się wkurzasz i dzwonisz na policję. On pokazuje policjantom ogłoszenie i zapis rozmowy. Jak myślisz, co Ci policjanci zrobią? W którym momencie doszło do zawarcia umowy kupna-sprzedaży?

Żebyś spał sP0kojnie dopiszę cena za tonę

Opublikowano

Jak już ktoś chciałby cwaniakować to i Rysiek mógłby pocwaniakować oferując worek za 950. 

Sprzedam jęczmień ze żniw 2024 nie określa ilości więc może to być i 50kg.

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Gupie gupoty opowiadasz🤣 Pełno ogłoszeń z cielętami za złotówkę i co wiążące to jes? Każdy buc zrozumie, że chodzi o tonę😗

• Like 3
Opublikowano

Niedaleko mnie gość wystawia ekologiczne ziarna to cwaniakuje . Cena duża  a w ogłoszeniu pisze że 30 kg . Ludzie nie czytają dokładnie ogłoszenia i myślą że to cena 100 kg . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v