Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Desperado napisał:

Oczywiście że nie uważam się za świetnego kierowcę, czasem i przekraczam prędkość 20-30km/h, ale to w porównaniu z motocyklistami to tyle co nic, taka jest prawda, wszyscy widzą jak jeżdżą motocykliści, więc po co udawać że tak nie jest?

To ja jakiś dziwny jestem, bo Yamahę już parę lat mam i szybciej niż 160km/h nie jechałem, ale to na autostradzie, na zwykłych drogach 110 mi spokojnie wystarcza, szybciej to już i głośno w kasku itd.

Koło przednie może z 2 razy próbowałem poderwać ... Są ludzie i są debile, w samochodach, na rowerach czy na motocyklu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Jak ja jeździłem motorami, to ty skakałeś jeszcze ojcu z jajka na jajko.   xD

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale głupie pytanie xD legenda dla tych co nigdy kontaktu z motocyklem nie mieli ...

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To ja jakiś dziwny jestem, bo Yamahę już parę lat mam i szybciej niż 160km/h nie jechałem, ale to na autostradzie, na zwykłych drogach 110 mi spokojnie wystarcza, szybciej to już i głośno w kasku itd.

Koło przednie może z 2 razy próbowałem poderwać ... Są ludzie i są debile, w samochodach, na rowerach czy na motocyklu ...

No to pożyjesz jeszcze, tylko pogratulować zdrowego rozsądku.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Desperado napisał:

Jak ja jeździłem motorami, to ty skakałeś jeszcze ojcu z jajka na jajko.   xD

Za to ja mogę teraz jeździć a ty musisz uważać jak chodzisz żeby się nie połamać, o jeździe motocyklem możesz zapomnieć. I gdzie porównywać MZtke czy Jawke do współczesnych Japończyków, 600-tka to skok wielki , a co dopiero litry. Ja MZtki nie miałem, ale ojciec trochę moim jeździł to mówi że obrotomierz trzeba by przy 5000 zakończyć aby była porównywalna jazda z MZtka, a silnik u mnie kreci do 11.000. V-max MZtki to u mnie na pierwszym biegu na maksymalnych obrotach osiągasz ...

To jakby powiedzieć że jeździłeś samochodem bo miałeś malucha czy poloneza, ale gdzie to porównywać z mocą obecnych samochodów i prędkościami przez nie osiąganymi ...

• Haha 1
Opublikowano

Otyły nie jestem i nigdy nie byłem, ale komarami i motorami dosyć się najeździłem i namokłem i namarzłem, nie mam w tym żadnej przyjemności.

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Taki otyły jesteś ze tylko samochód wchodzi w grę ??

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Otyły nie jestem i nigdy nie byłem, ale komarami i motorami dosyć się najeździłem i namokłem i namarzłem, nie mam w tym żadnej przyjemności.

WSK,MZ czy Jawa w porównaniu z tym co teraz można kupić to jest motorower ... Mój ojciec już wiekowy to jak moim jeździł to 5000 obrotów mu wystarczyło, już były lepsze wrażenia niż na MZ.

Ja używam samochodu tylko do jeżdżenia z punktu do punktu, nie mam w tym przyjemności żadnej, jak przyjemność z podróży to tylko motocykl.

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Za to ja mogę teraz jeździć a ty musisz uważać jak chodzisz żeby się nie połamać, o jeździe motocyklem możesz zapomnieć. I gdzie porównywać MZtke czy Jawke do współczesnych Japończyków, 600-tka to skok wielki , a co dopiero litry. Ja MZtki nie miałem, ale ojciec trochę moim jeździł to mówi że obrotomierz trzeba by przy 5000 zakończyć aby była porównywalna jazda z MZtka, a silnik u mnie kreci do 11.000. 

To jakby powiedzieć że jeździłeś samochodem bo miałeś malucha czy poloneza, ale gdzie to porównywać z mocą obecnych samochodów i prędkościami przez nie osiąganymi ...

Na 45urodziny miałem motor kupić,ale odpuściłem bo stwierdziłem że już nie ten czas wolę suvem bo nawet w osobowe nisko nie chce się wsiadać 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Łolek napisał:

Na 45urodziny miałem motor kupić,ale odpuściłem bo stwierdziłem że już nie ten czas wolę suvem bo nawet w osobowe nisko nie chce się wsiadać 

Mi SUVy się nie podobają i na siłę by musiał mnie ktoś do takiego auta wsadzić ... Jeszcze jakieś duże Audi czy BMW to może tak ale te pseudoSUVy od Forda, Opla itp to w ogóle mi nie leżą ... Wezmą Corsę, podniosą zawieszenie, trochę inna buda i to niby SUV...

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Wygoda wsiadania i jazdy super, tylko to nie auta na wysokie prędkości 

I w zakrętach trzeba się praktycznie zatrzymywać bo strach żeby się to nie przewróciło ... 

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Za to ja mogę teraz jeździć a ty musisz uważać jak chodzisz żeby się nie połamać, o jeździe motocyklem możesz zapomnieć. I gdzie porównywać MZtke czy Jawke do współczesnych Japończyków, 600-tka to skok wielki , a co dopiero litry. Ja MZtki nie miałem, ale ojciec trochę moim jeździł to mówi że obrotomierz trzeba by przy 5000 zakończyć aby była porównywalna jazda z MZtka, a silnik u mnie kreci do 11.000. V-max MZtki to u mnie na pierwszym biegu na maksymalnych obrotach osiągasz ...

No właśnie teraz łamiecie przepisy na potęge tymi Japończykami 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Zbyszek a linke śmierci zakładasz jak wyjeżdżasz motocyklem 🤔

Nie ma czegoś takiego.

To jedna z bzdur o motocyklistach.

Zresztą i więcej ich.

Wszyscy czekali kiedy jakąś kraksę będę miał jak kupiłem.

Gdzie taki starty na takich m motorze.

A tu proszę. 8 tys bez żadnej ocierki.,

A kurna wczoraj mało żem nie wirgmal na af ładnym podwórku.

Żeby nie było....mam świadomość że może być różnie.... znaczy z jakąś kraksa

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

No właśnie teraz łamiecie przepisy na potęge tymi Japończykami 

Ode mnie proszę się odwal, bo jeżdżę tak jak większość jeździ samochodem osobowym po naszych drogach ... Mi motocykl nie służy do szaleństw a do podróżowania, tylko przejazd z punktu A do B też sprawia przyjemność w przeciwieństwie do samochodu ...

2 minuty temu, Leszy napisał:

Specjalnie byś chciał to tego nie przewrócisz. 

Ale wrażenie dziwne, bo się cała buda buja w zakrętach, wolę niskie samochody które pewniej trzymają się drogi.

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, Łolek napisał:

Mi SUVy się nie podobają i na siłę by musiał mnie ktoś do takiego auta wsadzić ... Jeszcze jakieś duże Audi czy BMW to może tak ale te pseudoSUVy od Forda, Opla itp to w ogóle mi nie leżą ... Wezmą Corsę, podniosą zawieszenie, trochę inna buda i to niby SUV...

otwórz oczy byś ich za szybo nie zamkną....

Łolek napisał:

a ja sobie jeszcze chyba jaką ,,wuskę,, kupię by na pole pojechać ta wusk to przenośnia...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał:

otwórz oczy byś ich za szybo nie zamkną....

A po co mam otwierać, te pesudopierdoterenówki co kałuży się boją mi się i tak nie spodobają ... SUV to ma napęd na 4 koła i co najmniej 3 litry pod maską, a wszystko co mniejsze to tylko estetyczna podróbka SUV-a ...

• Like 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Przed chwilą, Łolek napisał:

Wygoda wsiadania i jazdy super, tylko to nie auta na wysokie prędkości 

I w zakrętach trzeba się praktycznie zatrzymywać bo strach żeby się to nie przewróciło ... 

🤣🤣🤣 chyba dobrym samochodem nie jeździłeś 🤔

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, slawek74 napisał:

🤣🤣🤣 chyba dobrym samochodem nie jeździłeś 🤔

Jakiś Opel, "pseudoSUV" nazwy nie pamiętam ... Audi Q7 znajomego to się już fajnie zakrętu trzymało, ale to zupełnie inna półka. Mi się po prostu takie samochody nie podobają i mnie nikt do nich nie przekona. BMW 5 i 7, Audi A6 i pokrewne, to są samochody dla mnie. Znajomy przyprowadził teraz nowe RS5, taki samochód może się podobać a nie jakaś pseudoterenówka ... Wiem że jest moda na te pseudoterenówki ale mi się wogóle one nie podobają ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v