Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy donosiciel jest od niedawna, wczoraj chodzę po podwórku, kładzie listy do skrzynki ok, machnąłem cześć, odmachnął. 

Ja do skrzynki dzisiaj, a tam awizo. Qtas 

O ty wuju.

Czekaj na drugi raz jak ci machnę to oranżade z komunii poczujesz. 

Byłem na poczcie, kazałem pozdrowić. 

@Qwazi byłem u dyrektora o tą kamerę, wqrwił się na lokatorów i prosił żeby nie iść na policję bo żem postraszył. Do końca tygodnia ma przyjechać i zj***ć. 

Weteryniarz bydlakom skórkę P0mierzył. Mówił, że nie tylko ja z bydła schodzę, dużo ludzi rzuca. Niedobrze 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, pedro2 napisał:

Nowy donosiciel jest od niedawna, wczoraj chodzę po podwórku, kładzie listy do skrzynki ok, machnąłem cześć, odmachnął. 

Ja do skrzynki dzisiaj, a tam awizo. Qtas 

O ty wuju.

Czekaj na drugi raz jak ci machnę to oranżade z komunii poczujesz. 

Byłem na poczcie, kazałem pozdrowić. 

@Qwazi byłem u dyrektora o tą kamerę, wqrwił się na lokatorów i prosił żeby nie iść na policję bo żem postraszył. Do końca tygodnia ma przyjechać i zj***ć. 

Weteryniarz bydlakom skórkę P0mierzył. Mówił, że nie tylko ja z bydła schodzę, dużo ludzi rzuca. Niedobrze 

Ano niedobrze. Nie będzie komu sianiska sprzedać 

Opublikowano

Jo.

Dobrze, że mnie Piątnicaki otaczają to płacą... bez większego targu pchają do kieszeni 🤭 

Kuźwa majstrowi z ręką coś się dzieje źle, amputacja grozi. Konowały coś zjebały przy operacji 🤬 

Dzwonił żeby szukać kogoś bo on już ma w doopie robotę na dach nigdy nie wejdzie.

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Ano niedobrze. Nie będzie komu sianiska sprzedać 

W piecu będziesz palił to swoje sianisko

Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

W piecu będziesz palił to swoje sianisko

Linia do peletu jest tylko tego sianiska to by musiało z dwudziestu nawieźć żeby warto było ruszać z tym. Na miekko, ludzie spalą 😁😁 Radek z Pafnucym zaraz po 3 tony by wzieli

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Linia do peletu jest tylko tego sianiska to by musiało z dwudziestu nawieźć żeby warto było ruszać z tym. Na miekko, ludzie spalą 😁😁 Radek z Pafnucym zaraz po 3 tony by wzieli

Dla nich byś ze swojego zrobił 

Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał:

W układzie żelazo -wegiel już widać, że dla żeliwa łączenie w warunkach wysokiej temperatury nie jest pożądane. Oczywiście wiele też zależy od udziału węgla w stopie. Im go mniej tym lepiej dla spawania...ale generalnie żeliwo ma przewagę ilosci węgla nad ilością żelaza, więc wysoka temperatura nie jest zbyt dobra...

Mnie tam uczono, że żeliwo to stop żelaza z węglem a nie odwrotnie🙃

Może faktycznie stary komunistyczny odlewnik kłamał i wprowadzał młodych w błąd🤭

5 godzin temu, jahooo napisał:

na przykład końcówki od targańca, niektóre nie wytrzymują dnia pracy(...)

po 100 ha nie wykazuje oznak zużycia, te z plasteliny pewnie tyle nie wytrzymają

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Około 25% mniejsze  🤕

Masz łeb i ch.j to kombinuj. Tyle samo większe. W tamtym tygodniu przyszła kasa i moja i brata z dopłat 

21 minut temu, jacor73 napisał:

Mnie tam uczono, że żeliwo to stop żelaza z węglem a nie odwrotnie🙃

Może faktycznie stary komunistyczny odlewnik kłamał i wprowadzał młodych w błąd🤭

po 100 ha nie wykazuje oznak zużycia, te z plasteliny pewnie tyle nie wytrzymają

Supra mam od 93 roku tzn wcześniej ojciec teraz ja koszę. Orginalna kosa tnąca wytrzymała 20 lat i to tęgich żniw . Od 2013 co 5 lat do wymiany jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v