Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

zgadzam się. 22 max leciałem, ale przy wiązaniu trzeba hamować, bo rozpędem łyka towar do pół owinięcia sznurkiem. ;)

Jakbym nie hamował, to miałbym warstwę towaru na siatce🤦

Opublikowano
19 minut temu, szymon09875 napisał:

To co to za słoma 🤔

Kurde to 16145 z viconem 1901 w normalnych warunkach 10-12 to już był max bo za dużo towaru szło. Fakt że i 20 się zdarzyło jak było 8-10 belek na hektarze 

U nas był taki co Claasem 120 km jeździł w słomie tak że c360 ciężko było by dogonić na 5 . Prasa też claas bodajże Rolland 44/46 . Jakby tak coś uderzyło w podbierak ... 

Opublikowano
22 minuty temu, szymon09875 napisał:

To co to za słoma 🤔

Kurde to 16145 z viconem 1901 w normalnych warunkach 10-12 to już był max bo za dużo towaru szło. Fakt że i 20 się zdarzyło jak było 8-10 belek na hektarze 

Co tak słabo  tym viconem , rotora pewnie nie miał 🤔 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Łolek napisał:

Dzień dobry państwu 

Co tutaj się dzieje 

Ja Ci już dzisiaj mówiłem dzień dobry...a co się dzieje...prasujem siano czy tam słomę i się ścigamy...my oba z Michałem na czele...Szymon odstaje... o połowę...długości, znaczy prędkości 🤭...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Wam powiem, że chyba pora deszczowa przemija.

Jeszcze na czwartek opady, a potem ...wsio lato.

Się w końcu resztę łąk wykosi....a jeszcze ze dwa tygodnie, i pewno jęczmień bedzie do koszenia...

Szkoda ze wiosna mija.... Znowu cza rok bedzie czekać....echch...

3 minuty temu, kris91 napisał:

Pany, passat b6 w kombi to to dobre? Zgłupieć można od tego szukania 🤦‍♂️

W sedanie lepszy..

Chcesz z najlepszym silnikiem i niedużym przebiegiem?...i niedrogo!!!

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

Pany, passat b6 w kombi to to dobre? Zgłupieć można od tego szukania 🤦‍♂️

1.9 105 km może słaby ale dobry motor . 

Bo z tymi 2.0 TDI różni bywa .  Nie myślałeś o mondeo Mk 4 ?

Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Co tak słabo  tym viconem , rotora pewnie nie miał 🤔 

Nie miała. A poza tym, narobić sztuk to można, ale wolę iść w jakość nie ilość.

Kronka też łyka bardzo dobrze, dużo lepiej niż kr130 bo tam wąskim gardłem był nagarniacz za podbieraczem a w tej mam walec. Nie ma problemu z początkiem beli. 

Ale znowu teraz koń blokuje bo 80ka 2 II i zaczyna już być słychać na silniku więc jeżdżę 4 I i na spokojnie się prasuje. Ostatnio ojciec mój stwierdził że widzi że się starzeje bo już noga lżejsza o wiele u mnie niż jeszcze 5 lat temu 🤭🤭

• Like 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

W sedanie lepszy.. Chcesz z najlepszym silnikiem i niedużym przebiegiem?...i niedrogo!!!

Muszą worki ze śrutą wejść, ropa w kanistrach, ewentualnie połówka świni, no i ogólnie juhu muhu dzikie węże, ale nie wszystko na raz 😅😅😅

mf362 napisał:

1.9 105 km może słaby ale dobry motor .  Bo z tymi 2.0 TDI różni bywa .  Nie myślałeś o mondeo Mk 4 ?

O, 1.9 jest taki niedaleko, mondeo za drogie bo to musi być taki, że obić go nie będzie szkoda, czy gdzieś szurnąć 😅 Jeszcze Octavia II jest, ale jaka tam ona to nie wiem, dpfa na pewno nie ma 👀

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, mf362 napisał:

U nas był taki co Claasem 120 km jeździł w słomie tak że c360 ciężko było by dogonić na 5 . Prasa też claas bodajże Rolland 44/46 . Jakby tak coś uderzyło w podbierak ... 

Ojciec prasował warfamka i nie powiedział mu właściciel pola że słupek graniczny jest na środku pola na pół metra wystawiony. Ten co kosił heder podniósł na słupek nawalil słomy, w nocy ojciec tam prasował no i jak pizgnal w ten słupek to srodek podbieracza cały wgnieciony. Dwie belki plus kilka osłon i o glowna do wymiany... Dobrze że to warfama i prędkość jakieś 5 na godzinę max była. A weź w takie coś przywal przy 20 

Opublikowano

Claasem 44 w słomie fajnie szybko można latać, ale zielony towar to powolutku i zręcznie żeby coś ładnego ulepić.

19 minut temu, mf362 napisał:

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, kris91 napisał:

Muszą worki ze śrutą wejść, ropa w kanistrach, ewentualnie połówka świni, no i ogólnie juhu muhu dzikie węże, ale nie wszystko na raz 😅😅

Też by się zmieściło...

Opublikowano
11 minut temu, kris91 napisał:

Muszą worki ze śrutą wejść, ropa w kanistrach, ewentualnie połówka świni, no i ogólnie juhu muhu dzikie węże, ale nie wszystko na raz 😅😅😅

O, 1.9 jest taki niedaleko, mondeo za drogie bo to musi być taki, że obić go nie będzie szkoda, czy gdzieś szurnąć 😅 Jeszcze Octavia II jest, ale jaka tam ona to nie wiem, dpfa na pewno nie ma 👀

Dino i lewiatan zaraz prawie za płotem to z wózkiem podskoczą, GS, powinien Kogut dowieźć, albo Mariusz  jak byś dał rodzinie zarobić. 

Ale toto widać w świat za promocjami trzeba 🤭

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Ja Ci już dzisiaj mówiłem dzień dobry...a co się dzieje...prasujem siano czy tam słomę i się ścigamy...my oba z Michałem na czele...Szymon odstaje... o połowę...długości, znaczy prędkości 🤭...

A bo on młodszy i kawaler to i oszczędzać się musi 

A ja jałówki dzisiaj dwie sprzedałem i stan stada się zmniejszy  i piniendzy przybędzie i roboty mniej trochę 

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Też by się zmieściło...

Sedanów jakoś nie lubię, żeby hatchback chociaż był 👀

5 minut temu, HF86 napisał:

Dino i lewiatan zaraz prawie za płotem to z wózkiem podskoczą, GS, powinien Kogut dowieźć, albo Mariusz  jak byś dał rodzinie zarobić. 

Ale toto widać w świat za promocjami trzeba 🤭

A co to za życie siedzieć tylko na tym ranczu z dala od ludzi 🙊🙊🙊 Jak rodzice zobaczyli w mieście murzy... afroafrokańczyka, ło ludzie, jak się przypatrywali 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️😅😅😅😅

• Haha 2
Opublikowano
22 minuty temu, kris91 napisał:

Żuk byłby idealny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v