Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

dla jedneho dużo dla drugiego grosze...

dla mnie dużo za przeliczenie 209 kart do głosowania w sześć osób

to nie jest tylko liczenie głosów często jest tak że trzeba sale przygotować lokal wyborczy kabinę oznaczenia itp jechac do urzedu odebrac to wszystko przed 6 rano 2 razy liczeni kart przed rozpoczęciem steplowanie kart później wydawanie i pilnowanie żeby wszyscy wrzucili do urny później zaklejenie urny o 21. następnie spisow wyborcow, liczeni kart nie wydanych (nie wykorzystanych) pakowanie tego wszystkiego blabowanie i dopiero jak to jest zrobione to bierzesz się za urnę z głosami i liczysz czy sie to wszystko zgadza i to rozkładasz na karty ważne i nie ważne, później na głosy ważne i nie ważne a na koniec rozkłada się na komitety a później kazdy komitet na danego kandydata I później to spakować i odwieść do komisji gminnej po za tym to wszystko robisz pod odpowiedzialnością karna do 3 lat I na to wszystko na ręce mogą się patrzeć mężowie zaufania i obserwatorzy

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

A sprawdź w wolnej chwili....

Się chyba zdziwisz....🤭

Umnie w dużym P0 10 min od zamknięcia drzwi dopiero zamyka wlew. 

To P0 to że jak tankujesz to możesz zamknąć samochód by nikt w tym czasie nie nasrał do środka a sobie spokojnie tankujesz. Potem idziesz do kasy i sam wlew się zamyka

Opublikowano
16 minut temu, wojtal24 napisał:

to zależy jeżeli praca komisji zakończy się przed 00:00 to tylko pn wolny jeżeli po północy to i wtorek teraz poszło szybko ale w samorządowych w pierwszej turze to od 6.00 rano w niedzielę do 7.00 rano w poniedziałek czyli 25h należy się 1h przerwy obiadowej

Ale są i do izb rolniczych 

Tam max 50 kart, a komisja taka sama 

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A sprawdź w wolnej chwili....

Się chyba zdziwisz....🤭

Właśnie sprawdziłem.

Nie rygluje.

Ale z rurką do baku nie wejdziesz, , jest za pierwszą klapką kolejne zabezpieczenie

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ale z rurką do baku nie wejdziesz, , jest za pierwszą klapką kolejne zabezpieczenie

Wiem że nie spuści.

Jednak to takie trochę....no dziwne.

Dzięki że sprawdziłeś 

Opublikowano

Nowoczesność🤣

W dobie dobrobytu nikt do baku zaglądał nie będzie.... łatwiej dziurę w baku zrobić🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Zobacz P0 10 min od zamknięcia P0winno być zamknięte

Rysiek, ósmy rok żyję bez tej wiedzy, a ty mi mówisz bym teraz 10 minut przy wlewie siedział? A dej spokój. 

Opublikowano
wojtal24 napisał:

Bananek napisał:

wojtal24 napisał:

często jest tak że trzeba sale przygotować lokal wyborczy kabinę oznaczenia

nie wkurwiaj mnie.

to wiem o co chodzi 🤭😆😆😆

te skurwysyny przyjechały na gotowe. jeszcze z pretensjami. poprzednio nawet kubków po kawie nie zmyli. a tym razem musiałem po swoje klucze od szkoły jechać do gminy bo nie było komu ich odwieźć. od takich sukinsynów wybaw nas panie.

Opublikowano
HF86 napisał:

16 minut temu, wojtal24 napisał:

to zależy jeżeli praca komisji zakończy się przed 00:00 to tylko pn wolny jeżeli po północy to i wtorek teraz poszło szybko ale w samorządowych w pierwszej turze to od 6.00 rano w niedzielę do 7.00 rano w poniedziałek czyli 25h należy się 1h przerwy obiadowej

Ale są i do izb rolniczych 

Tam max 50 kart, a komisja taka sama 

no nie tam jest inaczej tam komisją ma chyba 250zl tak jak przy drugiej turze w samorządowce i tam głosują tylko rolnych którzy płacą podatek rolny. A nie wszyscy uprawnieni

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Nie musisz siedzieć P0 10 min zobaczyć czy zamknięty

Ale to musiałbym do miasta jechać i auto zamknąć🤭

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

A mi wystarczyło 8, ale dni...😆

Boś zbyt dociekliwy🤣

Opublikowano
Bananek napisał:

wojtal24 napisał:

Bananek napisał:

wojtal24 napisał:

często jest tak że trzeba sale przygotować lokal wyborczy kabinę oznaczenia

nie wkurwiaj mnie.

to wiem o co chodzi 🤭😆😆😆

te skurwysyny przyjechały na gotowe. jeszcze z pretensjami. poprzednio nawet kubków po kawie nie zmyli. a tym razem musiałem po swoje klucze od szkoły jechać do gminy bo nie było komu ich odwieźć. od takich sukinsynów wybaw nas panie.

mamy to trochę inaczej ogarnięte zawsze ktoś z komisji jedzie w piątek po lekcjach ogarnąć lokal wyborczy porostawiac stoły itp i zabiera klucze do domu żeby nikogo nie budzić rano

Opublikowano
44 minuty temu, Agrest napisał:

Już mocno finansowo po d*pie dostałem przez to.

Żaden oprysk nie zaradzi takim opadom.

Dziś 18 i w czerwcu już 102mm

Rzadko kiedy jest tak w sam raz🤷‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v