Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, kris91 napisał:

Patrzę, że benzyna to by i gazu dla oszczędności zamontowal 🤔

Ta Skoda była w gazie. To był mój najlepszy samochód jak dotąd 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

bardzo prawdopodobne, że nóż (dzida), którą został raniony ten żołnierz był skażony fekaliami i zmarł nie bezpośrednio od ugodzenia, ale od infekcji wprowadzonej wraz z gównem do organizmu. czyli dzida wykonana była celowo żeby zabić, a nie tylko zranić. a naszych żołnierzy zakuwa się w kajdanki za to, że nas bronią.

To jest k**estwo w tym kraju. Tam powinien każdy żołnierz wyjść i postawić sprawę jasno, albo niech sobie te czerwone berety sami stoją  razem z Tygryskiem i innymi celebrytami.

• Like 3
Opublikowano
38 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

@Qwazi @12Pafnucy @Łolek, będzie dobrze 🤔 

Dziadek stawiał a ja remontuję , jeszcze posadzka , i tynk na zewnątrz ale kuźwa nie ma fachowca 🤷

inbound1476002723250233178.jpg

Będzie. Co ma nie być...

Dzień dobry towarzystwu...19°, słonecznie, w nocy popadało, akurat, bo wieczorem kukurydzę opryskałem...

Opublikowano
44 minuty temu, MonteChristo napisał:

Chodzi mi czy zwalczę go pryskająć glifot 2 tyg przed omłotem

A aż tyle jest że zbiór utrudni ? 

Nie lepiej skosić, mieć dobrą słomę a po skoszeniu płytko uprawić i po odbiciu glifo ? Albo odrazu na ściernisko jak lekko puści ?

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Zło złem zwyciężaj, ale kurde mamy jakieś procedury do cholery i udajemy państwo cywilizowane. Nie można sobie strzelać do wszystkiego co się rusza. To jeszcze nie Ameryka.  

Nooo, mamy. Poznaliśmy je.

#muremzabandziorem

Tyś prawdziwy wyborca KO, nie ośmiogwiazdkowiec a z krwi i kości sypatyk, popierający wszystkie pomysły, i oby nie fanatyk🤭

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Nie lepiej skosić, mieć dobrą słomę a po skoszeniu płytko uprawić i po odbiciu glifo ? Albo odrazu na ściernisko jak lekko puści ?

Dokładnie,bydło lubi taką słome 

U nas mawiają pastewna słoma 

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Uważam że nie zwalczysz bo jedynie kłosek z kawałkiem łodygi nad ĺan wystaje.

A najważniejsza sprawa to pomyśl czy zrobiłbyś sobie kaszę z tego jęczmienia, dałbym swemu małemu dziecku?

Masz minimum 2,5 miesiąca czasu do kolejnych siewów by go zwalczyć

Wszystko na paszę dla świniaków, kombajnista będzie marudził

6 minut temu, szymon09875 napisał:

słoma będzie cięta tylko z pszenicy zbieram

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

Jeszcze wotowcow na granicę jako mięso armatnie. A stara gwardia grzeje d*py w koszarach i nawet pryczy nie umie posprzątać i jednostki, bo przecież od tego firmy sprzątające. 

Trzeba gdzieś te 4 % PKB zagospodarować. 

Na poligonach jak trzeba postrzelać to prywatna firma okopy musi im wykopać. 

A gdzie tam są nasi amerykańscy bracia 🤔

Jak dla mnie, to słuchając trochę ludzi z wojska, czy to dawnego czy współczesnego to cała ta organizacja to wielka fasada, za którą stoi złodziejstwo i kariery dla wszelkich pociotków. Sami wojskowi nie traktują tego poważnie, a jak się zrobiło poważnie to się zachowują jak dzieci we mgle. Wujek jak im łatwił te wszelkie pagony, to zapewniał, że spokojna robota, bez odpowiedzialności, a potem emeryturka. Teraz są w c..... d..... 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

To jest k**estwo w tym kraju. Tam powinien każdy żołnierz wyjść i postawić sprawę jasno, albo niech sobie te czerwone berety sami stoją  razem z Tygryskiem i innymi celebrytami.

Jestem tego samego zdania. 2 synów wojskowych na granicy byli ale jak jeszcze spokojnie było to też narzekali.

• Thanks 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

LLU 15l dało 

55 za czerwiec 

A kilometr dalej wczoraj miał 60 czyli może 75 mieć 

jak to możliwe, u mnie z tej chmury raptem 1,5L, tyle co nic

Agrest napisał:

5,5mm z lekkiej burzy  o 1 w nocy.  Główna chmura poszła po Kamiennej  bo tam dudniło

U Ciebie burza a u mnie ledwo co się otarło, chyba nie ma co liczyć na większe opady

• Sad 1
Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Nooo, mamy. Poznaliśmy je.

#muremzabandziorem

Tyś prawdziwy wyborca KO, nie ośmiogwiazdkowiec a z krwi i kości sypatyk, popierający wszystkie pomysły, i oby nie fanatyk🤭

Nie, ja przynajmniej nie daje się złapać na głośne nagłówki z facebooka i inny portali, i nie domagam się absurdalnych rozwiązań. 

Oczywiście można powiedzieć, że powinniśmy regularnie zalewać  granice napalmem i po problemie, ale to my sobie możemy mówić. Nikt u władzy tego nie zrealizuje. Nawet Braun Gaśnicoręki by do tego nie doprowadził. Nawoływanie do realnego strzelania z ostrej amunicji do każdego kto się nawinie, to dla mnie życie w odrealnionej wizji absurdu. 

• Like 2
Opublikowano

I znowu ominęło 1mm 😑 

Dzisiaj już 4 telefon od tych co wczoraj im nie pasowało, ale jednak chcieliby przyjechać obejrzeć. I zdziwienie, że już sprzedana 🤦 

Jeden nawet z pretensją jak to przecież on mówił wczoraj, że przyjedzie, a ja sprzedałem. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

no jak nie słyszeliście. wczoraj gadałem z kumplem co jest we wojsku. powiedział, że to co media podały (bo już nie było innego wyjścia) to jest kropla w morzu co się tam na granicy dzieje. no i opowiedział kilka historii i pokazał parę filmików nagranych jego telefonem. nie chciał bym tam pracować. a zapytany czy by strzelił do uchodźcy bez zastanowienia powiedział, że tak, bo woli żyć w więzieniu, ale żyć.

Zawsze powtarzałem, że wolałbym, żeby mnie sześciu sądziło niż czterech niosło...

Burdel jest wśród samych żołnierzy, ale przede wszystkim w gronie dowódczym. Nie ma tam ludzi z jajami, którzy byliby w stanie najpierw wydać odpowiednie polecenie a potem wziąć za nie odpowiedzialność i powiedzieć, że wszystko było legal i bronić podwładnych. Podam przykład z policji. Pamiętacie takie zdarzenie, gdzie policjantka kogoś postrzeliła na ulicy? Bodajże w Gorzowie to o było. Jak się wtedy zachował gen. Szymczyk? 

A tego zatrzymania żołnierzy wolę nie komentować, bo na pewno jest ono na podstawie postanowienia prokuratorskiego nakazującego zatrzymanie. Żandarmeria może zatrzymać, jako żandarmeria, w trybie czynności niecierpiących zwłoki, czyli niezwłocznie. Czynności niecierpiące zwłoki trwać mogą do 5 dni od zdarzenia...czyli ktoś (prokuratura) prowadzi jakieś postępowanie, uzyskał w tym postępowaniu podstawy do zatrzymania i wydał nakaz zatrzymania. Nie wiemy co tam się dokładnie zadziało, a każde zdarzenie jest badane indywidualnie...oczywiście patologię przy takich czynnościach też są...

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

23,15  inseminator dopiero był u krowy, nareszcie koniec pracy na dziś

Dobranoc 🙋

jak byś sprawy wzią we własne ,,rece,, to dawno by było po sprawie 🤭

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Leszy napisał:

Nie, ja przynajmniej nie daje się złapać na głośne nagłówki z facebooka i inny portali, i nie domagam się absurdalnych rozwiązań. 

Oczywiście można powiedzieć, że powinniśmy regularnie zalewać  granice napalmem i po problemie, ale to my sobie możemy mówić. Nikt u władzy tego nie zrealizuje. Nawet Braun Gaśnicoręki by do tego nie doprowadził. Nawoływanie do realnego strzelania z ostrej amunicji do każdego kto się nawinie, to dla mnie życie w odrealnionej wizji absurdu. 

Strzelać do wszystkiego to może nie ale rolników to Rudy potrafił pałować więc  chyba potrafią rozwiać problem na granicy 🤔,  Ale za strzelanie ostrzegawcze w powietrze to konsekwencji nie powinno być 

Edytowane przez Nieustraszony1044
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Podlasiaki! Samorządowcy wam mówili że "ankiety" muszą robić gdzie są wolne domy do zamieszkania albo kto ma jakiś duży dom a mieszka sam?

Podobno w pierwszej kolejności te co chałupy mają ogacone w czystym powietrze. Przecież ciapate w ciepłym lubię ją 🤣

• Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Nawoływanie do realnego strzelania z ostrej amunicji do każdego kto się nawinie, to dla mnie życie w odrealnionej wizji absurdu. 

Takie nawoływanie to domena ludzi, którzy nigdy w podobnej sytuacji nie byli, nic na ten temat nie wiedzą i nawet nie chcą wiedzieć. Żeby nie było, to jestem za tym, żeby żołnierz używał broni, bo po to mu ją ojczyzna dała. Ale, żeby używał jej zgodnie z zasadami i przeznaczeniem, był do tego właściwie przygotowany i czuł na plecach wsparcie przełożonych i państwa, kiedy już dojdzie do tego użycia. Co z tych elementów u nas kuleje🤔🤷...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Strzelać do wszystkiego to może nie ale rolników to Rudy potrafił pałować więc  chyba potrafią rozwiać problem na granicy 🤔,  Ale za strzelanie ostrzegawcze w powietrze to konsekwencji nie powinno być 

Jakich rolników , prowokatorów od Dudy z Solidarności, póki tylko rolnicy strajkowali to był spokój, przyjechało bydło z Solidarności i zaczęły się problemy... A teraz to bydło jest na listach do europarlamentu...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Strzelać do wszystkiego to może nie ale rolników to Rudy potrafił pałować więc  chyba potrafią rozwiać problem na granicy 🤔, więc Ale za strzelanie ostrzegawcze w powietrze to konsekwencji nie powinno być 

Na tyle ludzi co protestowało, to raczej spokojnie było. 

Tusk protestujących rozegrał fortelami lepiej niż by to mógł zrobić pałami. 

Edytowane przez Leszy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v