Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Tomek a na co komu ten owies , palić już się nie opłaca to i ceny nie będzie

Co dajesz w podsiewacz że już taka kukurydza 🤔

Ja to 200kg. Polifoski 6 i 250mocznika przed siewem. Nie widzę sensu dawania więcej skoro przy sprzyjających warunkach miałem 14t mokrej z ha. A przy zeszłorocznej suszy miałem średnią koło 11t. 

Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Sadzi z tej rury woda 

Nie mieści się.

5 minut i jest 15mm  

Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

w piecach nie pala ?? u nas koni i owiec jeszcze nie brakuje.

swiniom i do 20 % mozna dawac.

Jak na ściółce to może i tak. Na ruszczcie to broń Boże.

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał:

Ano to takiego nie mam. Hybob 300 to Ci mogę sprzedać w stanie eleganckim. Zapinać i wio...

Nie ,  chce taką do boku żeby grabiła 

26 minut temu, Qwazi napisał:

@PRIMO Przemek, jak Ci się zdarzy, że zębatka wpadnie do silnika, to będzie odpowiedź. Raz już taką akcję widziałem, na szczęście szkód nie narobiła. I to był rozrusznik Magneton. Od tamtego czasu moje zdanie jest takie, jak napisałem. Dwa rozruszniki bez podpartego bendixa leżą u mnie na falbanku, bo od razu dostały kopa. Polecam rozrusznik z przekładnia planetarną. Z niego jestem zadowolony

Tak, potwierdzam najlepsze z planetarną, te chińczyki z przekładnią to tylko zżerają wieniec 

31 minut temu, igor10246 napisał:

to fajna cena, u nas lokalny spec za ciągnikowe bierze po 500 na wymianę i ani razu się nie przejechałem, a co dziennie ktoś przyjeżdża, musi robić po 3-4 alternatory/rozruszniki dziennie  

To jest też lokalna firma, robią do wszystkiego rozruszniki , alternatory to się cenią 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Agrest napisał:

Nie mieści się.

5 minut i jest 15mm  

Dużo dzisiaj u Ciebie nakapało?

U mnie przed południem 1 litr a obecnie mocno zachmurzone grzmi a deszczu tylko parę kropel. 🤦‍♂️

Aktualizacja:

Właśnie zaczęło lepiej padać. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Ja to 200kg. Polifoski 6 i 250mocznika przed siewem. Nie widzę sensu dawania więcej skoro przy sprzyjających warunkach miałem 14t mokrej z ha. A przy zeszłorocznej suszy miałem średnią koło 11t. 

To na drugi rok muszę dać polifoski , może będzie miała lepszy start 

Bo tak to jak siejemy od 2007 roku zawsze wszystkie nawozy rozrzucane 

14 minut temu, Agrest napisał:

Nie mieści się.

5 minut i jest 15mm  

Troche za szybko 

Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

te chińczyki z przekładnią to tylko zżerają wieniec 

A to taki dodatek do tej fantastycznej konstrukcji

6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nie ,  chce taką do boku żeby grabiła 

A to chyba @DANDYS, o ile dobrze pamiętam, Ci oferował taką

Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

To na drugi rok muszę dać polifoski , może będzie miała lepszy start 

Bo tak to jak siejemy od 2007 roku zawsze wszystkie nawozy rozrzucane 

Kiedyś też tak robiłem ale lepiej jak nawóz leży blisko rośliny bo po wschodach jak system korzeniowy nie jest zbyt rozwinięty to już z niego korzysta. A jak jest duża to da sobie radę.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

Jak na ściółce to może i tak. Na ruszczcie to broń Boże.

czemu?

10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

te chińczyki z przekładnią to tylko zżerają wieniec 

są 2 różne konstrukcje chińczyków . obie robią takie same szkody? 

ROZRUSZNIK-SZYBKOOBROTOWY-URSUS-C385-902

rozrusznik-przekladniowy-Ursus-C330-C360

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, konteno napisał:

czemu?

są 2 różne konstrukcje chińczyków . obie robią takie same szkody? 

ROZRUSZNIK-SZYBKOOBROTOWY-URSUS-C385-902

rozrusznik-przekladniowy-Ursus-C330-C360

A to dlatego że łuskwiny w łajnie trzeba długo mieszać. A jak daleko jechać z beczką to też się ustoi. Piszę o świniach bo u nas tylko takie hodowlę.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Kiedyś też tak robiłem ale lepiej jak nawóz leży blisko rośliny bo po wschodach jak system korzeniowy nie jest zbyt rozwinięty to już z niego korzysta. A jak jest duża to da sobie radę.

Pierwszy raz jak miałem qq to pół dawki npk poszło rzutowo, reszta w podsiewacz. Teraz tylko mocznik rzutowo, npk w podsiewacz. Jednemu siałem to dał polifoske i mocznik do podsiewacza

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Buszmen11 napisał:

Jednemu siałem to dał polifoske i mocznik do podsiewacza

Nie zagotowało się to w tym podsiewaczu?

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v