Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Mateusz1q napisał:

No ale to czemu go tak podpuszczasz? Masz świadomość że wpędzasz go w kłopoty 

Trochę bym się nie zgodził. Chłop chyba dorosły i mózgu kawałek ma. Jeśli się takimi podpuchami kieruje to sam sobie winien. Trzeba mierzyć siły ja zamiary

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Trochę bym się nie zgodził. Chłop chyba dorosły i mózgu kawałek ma. Jeśli się takimi podpuchami kieruje to sam sobie winien. Trzeba mierzyć siły ja zamiary

Siły to ma jak tur, po prawie trzech dobach położył się spać 

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

Jaki ze mnie fachowiec 🤷 

A poza tym, na Orlenie też pracują jak w każdy dzień 🤷 u mnie to nie co inaczej wygląda 

Szymek zostawmy Orleny itp  , jaka tam wiedza i doświadczenie jest potrzebne 🤷

Szef znajdzie szybko operatora z wiedzą i doświadczeniem? Ja rozumiem że pewnie za***iście Ci płacą za niedziele i święta 😉 to jest zachętą

8 minut temu, drobny napisał:

Panowie potrzebuję ten przewód ze zdjecia silnik perkins 6

i.jpg

Taki przewód bez problemu Ci zakują gumowy  

• Like 1
Opublikowano

I po procesji. Ludzi jakby mniej choć i tak pewno grubo powyżej tysiąca, a może i ponad dwa.

Dziś trochę chłodniej

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

O nieee! Teraz toś obraził mojego kolegę Szymona! Czemu myślisz że zaprzedał się mamonie?!

To też mój kolega jest

Dlaczego od razu się zaprzedał 🤔 normalnie chce zarobić , może rodzine będzie zakładał albo wesele wyprawiał 🤷

3 minuty temu, Agrest napisał:

I po procesji. Ludzi jakby mniej choć i tak pewno grubo powyżej tysiąca, a może i ponad dwa.

Dziś trochę chłodniej

Wcześnie ,u nas o 12 zawsze procesja 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

O nieee! Teraz toś obraził mojego kolegę Szymona! Czemu myślisz że zaprzedał się mamonie?!

O właśnie, nikt nie pomyśli że to mnie relaksuje 🤭🤭🤭 

4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Dlaczego od razu się zaprzedał 🤔 normalnie chce zarobić  🤷

O to to, tym bardziej że ledwo 500 ha mam wiosna, to jakoś trzeba do tej najniższej krajowej dociągnąć 🙄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

To też mój kolega jest

Dlaczego od razu się zaprzedał 🤔 normalnie chce zarobić , może rodzine będzie zakładał albo wesele wyprawiał 🤷

Wcześnie ,u nas o 12 zawsze procesja 

U mnie o 9 bo chłodniej i ludzie bardziej wolą na rano niż w środku dnia .

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Drogowcy wszystko wycieli. :ph34r:

A'propos. Dziś u nas obwodnicę robią. Nie ma przestojów. Ponoć litwińcy 

No i po mszach i procesji. Nawet spoko było 

Opublikowano
48 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Szymek zostawmy Orleny itp  , jaka tam wiedza i doświadczenie jest potrzebne 🤷

Szef znajdzie szybko operatora z wiedzą i doświadczeniem? Ja rozumiem że pewnie za***iście Ci płacą za niedziele i święta 😉 to jest zachętą 

Też bym sobie pojeździł takimi sprzętami jak Szymon. A jeszcze jak za to płacą to sama przyjemność.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, Popier96 napisał:

Też bym sobie pojeździł takimi sprzętami jak Szymon. A jeszcze jak za to płacą to sama przyjemność.

Przyjemność jak idzie wszystko jak powinno. Auto serwisowe na polu i wrazie awarii samemu trzeba ogarniać. 

Wiosna jest o tyle fajna że nie ma żadnych skoczków, jeździmy we dwóch na zmiany już 6 rok, także każdy wie co robi i co robić żeby wszystko szło. 

A jesienią przyjdą tacy co tylko na te dwa miesiące są no i on patrzy aby do końca zmiany dojechać, drzwiami trzasnąć i do domu 🤷

Opublikowano
19 minut temu, Bananek napisał:

A'propos. Dziś u nas obwodnicę robią. Nie ma przestojów. Ponoć litwińcy 

No i po mszach i procesji. Nawet spoko było 

To teraz👇...

5 godzin temu, Bananek napisał:

po południu rozbieranie

Tylko, żeby Cię cała parafia nie poglądywywała...proboszcz mógłby się zgorszyć widząc na Facebooku nagiego... organistę 😉🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Kraj katolicki , a lewactwo chce nam krzyże zdejmować 🤷

A niech zdejmują. Czarnuchy swoimi działaniami tylko szkodzą Kościołowi, poczekaj z 10 lat to i padną na amen bo sponsoring wymrze.

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Przyjemność jak idzie wszystko jak powinno. Auto serwisowe na polu i wrazie awarii samemu trzeba ogarniać. 

Wiosna jest o tyle fajna że nie ma żadnych skoczków, jeździmy we dwóch na zmiany już 6 rok, także każdy wie co robi i co robić żeby wszystko szło. 

A jesienią przyjdą tacy co tylko na te dwa miesiące są no i on patrzy aby do końca zmiany dojechać, drzwiami trzasnąć i do domu 🤷

A no, cza to lubić i tyle. A to, że się na tym znasz to efekt właśnie tych 6 lat, bo jak wychodzą awarię to pewnie powtarzające się pierdoły w tych samych miejscach .

Opublikowano
Łolek napisał:

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Oprzątek to wiadomo

Bo myślałem że chodzi o tych co dziś koszą , pryskają itd 🤷

W Boże ciało to chyba jedynie siano do zbioru może być usprawiedliwieniem, reszta może poczekać 

u mnie gdzie nie spojrze jak jechałem z kościoła to wszyscy co mają to w truskawkach siedzą

Opublikowano
Przed chwilą, wojtal24 napisał:

u mnie gdzie nie spojrze jak jechałem z kościoła to wszyscy co mają to w truskawkach siedzą

Grzech zaniedbania większy chyba niż nie pójście na procesje 😴

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

2 minuty temu, Łolek napisał:

W Boże ciało to chyba jedynie siano do zbioru może być usprawiedliwieniem, reszta może poczekać 

Zgadzam się , ale są dziś oporowcy co pryskają 🤷

nie żartuj że dziś ktoś pryska

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v