Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

9 minut temu, gregor1284 napisał:

12 spadło i pada dalej 

Ciesz się z tego co masz bo kiedyś marzyłeś o tym żeby to mieć 

No ma to sens. I z racji wieku i jakiegoś doświadczenia już do drobiu politycznego się upodabniam, bo zaczyna po mnie spływać jak po kaczce.

Są pozytywy. Zlikwidowałem wiśnię, sadzę kwiaty. Właśnie 11 róż zakupiłem🤭

Co do jazdy na stopa to trochę kierowcy ciężarówek mi pomogli. Nie zrobiłem tyle km co jacus autobusem, ale trochę pojeździłem, choć na stalej trasie😁. Niestety z czasem firmy typu cementownia Ożarów po kradzieżach aut a nawet morderstwie kierowców, zakazały zatrzymywania na stopa 

20240525_161518.jpg

róże dokupione na świecie róży w Kutnie? chyba za daleko masz.

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Zazdraszczam 

Ja dałem spokój z wczesnymi.

Przeważnie mróz sparzył...

Co za filozofia dla siebie kupić folie perforowaną na 1 ar i włókninę taką samą? Ja mam już chyba 4 sezon i dalej nie porwana. Pod koniec stycznia trzy skrzynki wczesnego wstawić do ciepłego, żeby kły puściły, sadzisz i odkrywasz do kopania. Ja nawet ich nie obredlam, nie odchwaszam- nic przy nich nie robię. Wiadomo, to nie na handel tylko dla siebie do obiadu.

• Like 1
Opublikowano
HF86 napisał:

16 minut temu, gregor1284 napisał:

Byłeś hipisem? Ja w zeszłym tygodniu wsadziłem 600 kwiatów 

Przetarg na powiat, czy miasto wygrałeś?

chryzantemy na Wszystkich Swietych

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Nie wiem bo odkąd dzieci deszczomierz zabrały do piaskownicy przestałem w to inwestować. 

Pierwszego dnia nasypane miałem z czubkiem piasku...😄

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Jak zasiał trawę kośną i jeszcze puścił bydło by przegryzło to tak wygląda. Bydło powyrywało z korzeniami i zredukowało obsadę

Kolegę teść wyręczył w zakupie nasion na trawnik... i kupił kupkówkę🤭

• Haha 3
Opublikowano

I jeszcze gnojówkę kazał lać🤷

1 minutę temu, lukasz20 napisał:

Pierwszego dnia nasypane miałem z czubkiem piasku...😄

Kolegę teść wyręczył w zakupie nasion na trawnik... i kupił kupkówkę🤭

Opublikowano
8 minut temu, wojtal24 napisał:

róże dokupione na świecie róży w Kutnie? chyba za daleko masz.

A gdzież tam. 5km od domu

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

I jeszcze gnojówkę kazał lać🤷

Tego to nie mówił, ale był wk...ny pokapował się jak zaczęła kępy tworzyć i drugi raz jeszcze więcej roboty 

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nie jestem zachwycony , tylko normalnie zadowolony z zakupu , kupił bym zachodniego ciężara i Zetor by miał problem bo z tą już trzeba ostrożnie jechać 

Właśnie...poczekaj, jak trochę więcej pojeździsz i Cię parę razy targnie na jakimś wyboju...

...ale cytując klasyka "co ja tam wiem"🤷

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Za ciężka jest do Zetora i słaba jakościowo 

To jaka była by dobra wagowo ?

Co do jakości się nie wypowiadam. To będę mógł ocenić za 5 lat, ale zasięgnąłem opini różnych użytkowników i nie narzekają 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Syn, córka....czy co?kto?

Bratanica

nie tak dawno by się wydawało że ja opijales i na AF pisałeś a tu już rok no chyba że to nie ta

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Właśnie...poczekaj, jak trochę więcej pojeździsz i Cię parę razy targnie na jakimś wyboju...

...ale cytując klasyka "co ja tam wiem"🤷

Przecież Twoja ma taką samą wage , czy 20 kg mniej 🤷 w razie W mam jeszcze w zapasie cięższego konika 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Szczęściarze.

U mnie nadal susza....

Nawet by mi siana szkoda nie było, aby tylko deszcz przyszedł 

Tyle chmur, a wszystko gdzieś bokiem poszło.

Nad Radzyniem chyba trochę pomoczylo...

U mnie też nic

Może to kara za Ryśka, za podśmiechujki z innych, tylko czemu ta klątwa mnie dotyka 🥺

• Confused 1
Opublikowano

Marcin Ty chyba masz krótką pamięć. Moja jest o bodajże 230 kg lżejsza. Waży 440. Weź Samasza na te pięć dni u nas i zobaczymy ile wytrwa...lat🤷

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Marcin Ty chyba masz krótką pamięć. Moja jest o bodajże 230 kg lżejsza. Waży 440. Weź Samasza na te pięć dni u nas i zobaczymy ile wytrwa...lat🤷

Samba waży 480 kg 🤷

Co mnie wasze obszarnictwo obchodzi, to jest kosiarka dla zwykłych rolników jak ja a nie Bambrów 

Chociaż i tak nic lepszego nie produkujemy w kraju 

Opublikowano
Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

Samba waży 480 kg 🤷

Co mnie wasze obszarnictwo obchodzi, to jest kosiarka dla zwykłych rolników jak ja a nie Bambrów 

Chociaż i tak nic lepszego nie produkujemy w kraju 

Produkujemy. Pisałeś, że 670. Ja mam dobrą pamięć

Opublikowano
Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

Akurat...

40 ha, ścieżki, piec traktorów.....bamber i to jeden z większych tu na af i nie tylko ..

• Like 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v