Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, Agrest napisał:

Kurna, chmura wielkości dworu Pana na Chobielinie, a hałas robi jak ten psi cycek co dożynał watahy.

Chyba się buduje na @PRIMO

Ni wuja 😫

Kilkaminut temu coś tam dało znać na wschód ode mnie i tyle z tego. 🤷‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Ni wuja 😫

Kilkaminut temu coś tam dało znać na wschód ode mnie i tyle z tego. 🤷‍♂️

No niestety, radar pokazuje że na Piotrka idzie. Buduje się i komuś da nadzieję, innym sprawi kłopot.

Wokół mnie na radarach straszno i okrutno, a prognoza zaktualizowała się na 0,0mm

To ostatni dzień z szansą na deszcz, teraz już tylko upał

2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Błyska się jak diabli i pewnie na tym koniec, tyle że sobie popatrzę...

17166515003911810087105836927773.jpg

Chcesz oczy naświetlić? Nie radzę. Rób na wstecznym😁

Opublikowano
41 minut temu, pedro2 napisał:

Pada od godziny z tego ogona. 

Już zaczęło z rynny lecieć.

Może 1mm da jak jeszcze godzinę pociągnie 

Praktykował ktoś owies bez herbicydów? 

Ten później siany nie pryskany, teraz go zabiję jak opryskam. Kolega mówił, że nawet komosa zwiędła z suszy, więc też herbicydu to ona za bardzo nie łyknie

Na qq sam Tudor pójdzie. Tam chyba czas do 8 liści. Na dodatek doglebowki już za późno 

12 spadło i pada dalej 

44 minuty temu, Agrest napisał:

A no, na 3 klasie na jęczmień mi starczy, ns 5 już przyschło ale teraz więcej wody dostało to też jakoś dociągnie. Owies już tylko talerzówka uratuje, owoców brak, więc lepiej spokojna susza niż grad.

Kuźwa, tak podliczyłem to płacę sobie za obróbkę blisko 40ha tego co uschło wymroziło lub jest młodzieżą. A młodzież taka że bez sekatora i straty roku ni uja nie ujdzie. 

To nie aura, to urok🤣

Ciesz się z tego co masz bo kiedyś marzyłeś o tym żeby to mieć 

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

To ostatni dzień z szansą na deszcz, teraz już tylko upał

U mnie apka pokazuje kilka dni burzowych w przyszłym tygodniu a czy będą to licho wie. 

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

12 spadło i pada dalej 

Ciesz się z tego co masz bo kiedyś marzyłeś o tym żeby to mieć 

No ma to sens. I z racji wieku i jakiegoś doświadczenia już do drobiu politycznego się upodabniam, bo zaczyna po mnie spływać jak po kaczce.

Są pozytywy. Zlikwidowałem wiśnię, sadzę kwiaty. Właśnie 11 róż zakupiłem🤭

Co do jazdy na stopa to trochę kierowcy ciężarówek mi pomogli. Nie zrobiłem tyle km co jacus autobusem, ale trochę pojeździłem, choć na stalej trasie😁. Niestety z czasem firmy typu cementownia Ożarów po kradzieżach aut a nawet morderstwie kierowców, zakazały zatrzymywania na stopa 

20240525_161518.jpg

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Łolek napisał:

Dej trochę 

48 minut temu, jahooo napisał:

do mnie też

Oddać nie oddam ale sprzedać mogę... Ewentualnie zamienić na coś interesującego...

Kurna, już się zbierałem dzwonić i organizować znajomego z VW LT bo metalowy lejek był 30km od chałupy za 250 złociszy... By choć spróbował jak pójdzie sianie tym...

Ot, kurła, drugi za tyle samo i jeszcze bliżej 🤔

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-rozsiewacz-nawozu-CID757-ID108ONn.html

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

No ma to sens. I z racji wieku i jakiegoś doświadczenia już do drobiu politycznego się upodabniam, bo zaczyna po mnie spływać jak po kaczce.

Są pozytywy. Zlikwidowałem wiśnię, sadzę kwiaty. Właśnie 11 róż zakupiłem🤭

Co do jazdy na stopa to trochę kierowcy ciężarówek mi pomogli. Nie zrobiłem tyle km co jacus autobusem, ale trochę pojeździłem, choć na stalej trasie😁. Niestety z czasem firmy typu cementownia Ożarów po kradzieżach aut a nawet morderstwie kierowców, zakazały zatrzymywania na stopa 

20240525_161518.jpg

Byłeś hipisem? Ja w zeszłym tygodniu wsadziłem 600 kwiatów 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

57 minut temu, Łolek napisał:

Dej trochę 

48 minut temu, jahooo napisał:

do mnie też

Oddać nie oddam ale sprzedać mogę... Ewentualnie zamienić na coś interesującego...

Kurna, już się zbierałem dzwonić i organizować znajomego z VW LT bo metalowy lejek był 30km od chałupy za 250 złociszy... By choć spróbował jak pójdzie sianie tym...

nazwa miejscowości mówi wszystko o mieszkańcach 😆

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

No gdzie.  Ja przeciwnik trendòw modowych. Ale tylko kierowca tira mu się zatrzymał by po paliwo dojechał🤭

Jak ludziom ogrody zakładasz to i sadzisz. Ja tylko żonie co tydzień coś kupuję

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Pioter za daleko do siebie mamy nie będzie byznesa 

Opublikowano

Ta, chyba trochę cienia,  bo nic więcej

Przed chwilą, marulekk napisał:

@Rolnik1973 popada co?

No, reszta zbóż  by suszowe dostać😁

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

No gdzie.  Ja przeciwnik trendòw modowych. Ale tylko kierowca tira mu się zatrzymał by po paliwo dojechał🤭

Jak ludziom ogrody zakładasz to i sadzisz. Ja tylko żonie co tydzień coś kupuję

Tam ogrody zakładasz zaraz. Hobby nowe mam poprostu

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Przetarg na powiat, czy miasto wygrałeś?

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Tam ogrody zakładasz zaraz. Hobby nowe mam poprostu

Aaa, czyli klomby miejskie z kpo obsadzasz😁

Co tam teraz trendy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v