Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

36 minut temu, wojtal24 napisał: jego ex i obecna dala mu warunek albo ona albo AF 😄😄😄 Nie wiem co bierzesz ale przestań bo Ci to szkodzi  14 minut temu, Qwazi napisał: Weź no mi też załatw po koleżeńsku 🙏...tak ze 3 mm chociaż...bo lipa straszna😞   @Nieustraszony1044 Marcin, tak nie rób 🫣🤦...chociaż miałbyś rację, ale się powstrzymaj... https://www.youtube.com/embed/-RO5HBVzYEU?feature=oembed     Mariusz za kogo Ty mnie masz 🤷

ale to Twoje słowa @aktywnynieustaszonyzetorursus😄😄😄😄😄

Opublikowano
8 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

A w żniwa: "k**wa,... coś dobrze u Ciebie sypie..."

Żeby chociaż, jak w tym roku. 

Byckom starczyło i kurkom i na koniec chociaż sprzedać po te 5,4 tony na tusecka pszenicy 🙄

4 minuty temu, Qwazi napisał:

No i koniec...co tu robić do wieczora🤔...

IMG_20240511_105209_301_HDR.jpg

I czego toto siać. 

Zaraz wrześniowe przymrozki, a i późno już, to raczej mocnika nie łapnie 🥺

Opublikowano

cos nad ranem pokropilo ale sladu brak..

3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Deszcz potrzebny , bo wszystko schnie 

dokup pola i wiecej suszowego dostaniesz ...

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Mam inwazję dzieci ćmy bukszpanowej. Ratunku

IMG_20240506_171526.jpg

dopieor teraz ?? u nas juz dawno zjadla, zdechly z glodu i teraz rosnei z powrotem.

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Grzyb i mokra bezmroźna zima wszystek zapas nawozu jaki był w ziemi wpompowała w głąb, a ostatnimi czasy na jesieni mało albo nic nie dawali bo tani nawóz nie był. Na wiosnę nie szło wjechać, inni czekali na 1000zł/tonę, dali o wiele za późno i efekt mizerny, do tego brak PK, magnezu, siarki i nawet to co dali jest dla roślin nieosiągalne, koniec kropka. Jedyne co, to o antywylegaczach nie zapomnieli.   :P

co za zacofanie i ciemnota- u nas pieknie rosna zimowe..

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Mam inwazję dzieci ćmy bukszpanowej. Ratunku

IMG_20240506_171526.jpg

U mnie zjadło bukszpany , już są wyrwane . U ciotki za płotem też kończy żywot krzew . Trzeba pryskać albo likwidacja chorych sztuk . przeważnie atakuje młodsze drzewka 

Opublikowano
Qwazi napisał:

11 minut temu, slawek74 napisał:

na piwo idź 😁

Byś postawił, dostarczył i potowarzyszył, a nie polecasz iść 🙆...

postawić i potowarzyszyć ok na dostarczenie nie mam czasu 🤷‍♂️

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

O mi gul skoczył 😮

Dlaczemu?

13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Mariusz trawy kiedy zaczynasz?

Jeszcze chwila. Myślę po 20-tym...

7 minut temu, slawek74 napisał:

postawić i potowarzyszyć ok na dostarczenie nie mam czasu 🤷‍♂️

To odłożymy...jak będziesz miał czas🤷

Opublikowano
25 minut temu, mf362 napisał:

U mnie zjadło bukszpany , już są wyrwane . U ciotki za płotem też kończy żywot krzew . Trzeba pryskać albo likwidacja chorych sztuk . przeważnie atakuje młodsze drzewka 

Małe żyją jakoś je popryskalismy. Duże padły wszystkie. Szkoda mi ich strasznie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

co za zacofanie i ciemnota- u nas pieknie rosna zimowe..

U was zawsze wszystko pięknie rośnie, tylko później  trochę do pieca i gołąbków i po ptokach, 3 tony żyta na 3 klasie, takich papraczy jak ty i ich zdania o agrotechnice, to się nawet nie bierze pod uwagę. Ponawiam pytanie, gdzie masz to zboże, minimum ze 130 ton?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Zalesić i tyle, turyści przyjadą i grosz zostawia 

Chyba w Biedronce, przyjadą autobusami i ze swoimi kanapkami z pomidorem i rzodkiewką z Biedry.   xD

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
43 minuty temu, Qwazi napisał:

Dlaczemu?

Jeszcze chwila. Myślę po 20-tym...

To odłożymy...jak będziesz miał czas🤷

26 minut temu, Łolek napisał:

Z  jakiego powodu 

Adam się tu nie udzielał bo czasu chyba nie miał za autem jeździł. Teraz to już chyba wróci 🤔

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, gregor1284 napisał:

Zalesić i tyle, turyści przyjadą i grosz zostawia 

Jakoś na upainie, bialorusi, czy u rusków, się taki sposób dorabiania na turystach się nie przyjął 😁

Opublikowano

Jak nie dziki to żurawie jak nie to to gęsi k**wa mać wszystko lubi qq

image000000_16.jpg

10 minut temu, 6465 napisał:

Adam się tu nie udzielał bo czasu chyba nie miał za autem jeździł. Teraz to już chyba wróci 🤔

No kurde elegancki zakup tego no 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v