Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Strongman napisał:

Jaka kara przecież jakby faktycznie te pszczoły nie zapylili i było mało rzepaku to zaraz ci co mają i żniwa od razu będzie drogi a przecież o to chodzi

Co mi z tej ceny jak plon mizerny może być? 

A ładnie to tak czychac na czyje nieszczęście....pewnie z tamtego roku masz jeszcze rzepak? Żeby tam Ci się jakie wołki nie wpierd...ły🤔

Opublikowano

a co będzie. Warsztat pod chmurką to jest ryzyko. Ja już latanie po polu i sranie się że gdzieś tam zboże trochę zmieniło kolor, czy tam na rzepaku płatek zmroziło mam za sobą.

• Like 3
Opublikowano
12 minut temu, Uziu92 napisał:

mój ma dowalone papu to jeszcze nie kwitnie nawet dobrze.

U mnie 2 odmiany, jedna wczesna już pelnja kwitnienia jest , druga dopiero zaczynają rozwijać się kwiatki. Jak ta wczesna słabo odda to trzeba szukać odmian późnych na przyszły sezon.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To wtedy dużo na sieją i będzie P0 żniwach tani

Tera owies był w cenie to tera dużo owsa P0sieli

A co mieli siać?

Kukurydzę?

Każdy szuka kasy i oplacalnosci.

Nie ma nic stabilnie, tu skaczą z uprawy na uprawę.

• Thanks 1
Opublikowano
37 minut temu, Agrest napisał:

Super, dobry moment na szybkie zakupy bądź ożenek. 

Pewność że towar bez wad🤭

W media expert codziennie jest bez vad

Nie trzeba mrozu czekać 😉 

Nie dołuj chłopaka. Widać ostatnio, że się stara nie poprawiać autokorekty 😁

37 minut temu, Agrest napisał:

Super, dobry moment na szybkie zakupy bądź ożenek. 

Pewność że towar bez wad🤭

W media expert codziennie jest bez vad

Nie trzeba mrozu czekać 😉 

Nie dołuj chłopaka. Widać ostatnio, że się stara nie poprawiać autokorekty 😁

Opublikowano
27 minut temu, soltys48 napisał:

Się wiezie 

IMG20240419063513.jpg

Marcinowi? Chyba nie ma wom z przodu🤣

21 minut temu, Krzysztof81 napisał:

W sadach podobnie. Jabłonki kwitną a ani jednej pszczoły nie widać.

Jabłoniom to nic nie będzie. Tam pszczoła teraz się pojawia jak zabłądzi. Takie przymrozki niszą jagodowe i pestkowe. 

Co do rzepaków to wczoraj przypatrywałem się i na brzegach kwiat oblatuje a łuszczyny brak. Ale może to za zimno by jej się chciało dorastać.

Natomiast chyba dużo szarej bądź zgnilizny twardzikowej,nie znam się, ale w kątach dużo zaschniętych białych pączków

Opublikowano
26 minut temu, Łolek napisał:

Siemanko 🙋‍♂️

Przymrozek był, siwo na trawie, winogron zmarzł, śnieg popruszył kurła ja to ciepłolubny jestem jednak 

Gać mirabelkę....

30 minut temu, Strongman napisał:

To nie chodzi o przymrozek tylko o zapylenie kwiatów a teraz zimno jest i to nie jeden dzień tylko z tydzień czy nawet więcej będzie zimno

Tyle razy pryskasz, że pszczoła teraz widząc rzepak odrazu zawraca

Opublikowano
11 godzin temu, jahooo napisał:

Czytaliście, jak w Dubaju chmury zasiewali, żeby zwiększyć opady ? To teraz mieli fest pompe, jest szukanie winnych, dobrze, że u nas się za to nie biora, bo by zmyło Kraków pod Warszawę :D

Ale to już drugi raz tam u nich. To coś te samoloty rozpylają czy to ta smuga kondensacyjna?

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ale to już drugi raz tam u nich. To coś te samoloty rozpylają czy to ta smuga kondensacyjna?

No jodek srebra....

Toż Ty wiesz takie rzeczy...

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

P0wim że wszem i wobec przymrozka nie było

To pszczoły bez sweterka?

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

To jest teoria spiskowa oczadziałych wrogów systemu, sypiących piasek w tryby dobrze funkcjonującej maszyny biznesu ponadnarodowego. Nie bądź jednym z nich

🤣

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tusk powiedział że jak będzie trzeba usunie protestujących rolników siła którzy blokują drogi przy granicy😡

No ale Wpierw zaapelował by dobrowolnie opuścili granicę

Jak nie P0 słuchają to gaz i pała

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v