Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Tylko jest jeden problem, wszyscy w szkole klasie dostaną wypasione a jedno dziecko nie i chodzi przygnębione. Takie mamy społeczeństwo głupie konsumpcjonizmu 

I najlepsza ta rywalizacja, które dziecko dostało droższy prezent. Im mniejsza społeczność, tym większe zdurnowacenie pod względem prześciganiu się w coraz to droższych prezentach na komunię.

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Gdyby Piotrek @Chłoporobotnik zobaczył ile obornika poszło do sąsiada... 😅🙃

IMG_20240416_125228_757~2.jpg

Ja to od miedzy to tak ostrożnie dosyć jeżdżę...

8 minut temu, Strongman napisał:

Powiedziała ze fliz jest dobry i żebym kupił więcej i nie ciął słomy tylko belował i po tym trzymał.

A po co jej słuchasz? 

Kurna ale zimno. Jednak mimo tego udany dzień, chyba kwalifikuję się na miano "likwidatora" 🤔

Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

Powiedziała ze fliz jest dobry i żebym kupił więcej i nie ciął słomy tylko belował i po tym trzymał.

Tak z ciekawości...

Żona decyduje o uprawach, zasiewach, hodowli?

Sam nie podejmujesz decyzji?

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Na sprzedaż przecież u mnie podkład produkują czy suszą qq,nawet tym pieczarkarnie ogrzewają.

To po cholerę okrywać, u mnie też produkują i biorą jak leci 

Nie okryta jest cięższa, myślcie troche 

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Sam podejmuję no ale kobiety tez trzeba się słuchać a przynajmniej udawać 

Oj nie musisz udawać, wiemy jak jest. Ale nic złego w tym że kobieta rządzi skoro robi to dobrze👍🤣

Opublikowano
Karol6130 napisał:

56 minut temu, slawek74 napisał:

220 czy 380 🤔

te prezenty to trochę zdurnowscenie 🤦 najgorzej jak to rodzice nauczą dzieci ,,wymagania,, drogich prezentow a nie zawsze kogoś może być stać 🤷‍♂️ qłady hulejnogi i czy jeszcze bardziej wypasione prezenty a i tak z czasem wszystko w zapomnienie...

Oj już bez przesady ile kosztuje taki kład 

Weźmiesz 2 wypłaty za mleko i kupisz

to kupuj....

Opublikowano

Pięknie się wypogodziło i wiatr ucichł.

Tylko dlaczego mnie to nie cieszy...

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Mi nie mierzyli bo ze stodoły sprzedawałem, wiadomo to na wagę to myślisz żeby za wodę by  płacili 

Mierzą w środku, ale ty masz suchą belować , przecież bela po pasowej nie nasiąka , może 2-3 cm po wierzchu 

Opublikowano

Myślisz że przymrozi?

Też tak se pomyślałem...

Nie ma pierzynki z chmur, a chłodno.

1 minutę temu, Agrest napisał:

Pięknie się wypogodziło i wiatr ucichł.

Tylko dlaczego mnie to nie cieszy...

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Mierzą w środku, ale ty masz suchą belować , przecież bela po pasowej nie nasiąka , może 2-3 cm po wierzchu 

Zależy jak zbita.

Pasowa też da się flaka zrobić 

Opublikowano

Ehh było względnie spokojnie, problemy się unormowały to kurła przylazł chłop z wiatrakiem. 

I już głowa niespokojna. 

Byliśmy we trzech u trzech różnych prawników z jednobrzmiącą umową. W 90% wszyscy byli zgodni na co się nie godzić i co zmienić. 

Przedstawiliśmy nasze obiekcje i żądania dla przedstawiciela firmy i mają być negocjacje. 

Hvj nie ustąpią to pies ich ganiał. To nie altanka nad stawem tylko w przyszłości może być wielki problem. 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Myślisz że przymrozi?

Też tak se pomyślałem...

Nie ma pierzynki z chmur, a chłodno.

Zależy jak zbita.

Pasowa też da się flaka zrobić 

Powietrze wyjątkowo lodowate plus cisza i czyste niebo to tylko kwestia jak duży mróz. A to pewno pierwsza noc z kilku mroźnych.

Choć na dziś prognoza +2⁰, to już jest o 3⁰ niżej od prognozowanej

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

U mnie wiatraków nie ma i nie będzie jak ktoś chce stawiać to wójt się nie zgadza i tak to się kończy, ludzie protestują nie chcą wiatraków

U mnie znowu odwrotnie, gmina już ręce zaciera. Nawet spotkania organizują u siebie z firmą i potencjalnymi wydzierżawiającymi żeby czuć się bezpiecznie, nie bać się. 

Papiery złożone w gminie i co mogą to zaczynają działać bo muszą zmienić MPZP bo ten stary wariant, który uchwalili to już nie przejdzie.  

Ja to bojący jestem w takich rzeczach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v