Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Tylko jest jeden problem, wszyscy w szkole klasie dostaną wypasione a jedno dziecko nie i chodzi przygnębione. Takie mamy społeczeństwo głupie konsumpcjonizmu 

I najlepsza ta rywalizacja, które dziecko dostało droższy prezent. Im mniejsza społeczność, tym większe zdurnowacenie pod względem prześciganiu się w coraz to droższych prezentach na komunię.

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Gdyby Piotrek @Chłoporobotnik zobaczył ile obornika poszło do sąsiada... 😅🙃

IMG_20240416_125228_757~2.jpg

Ja to od miedzy to tak ostrożnie dosyć jeżdżę...

8 minut temu, Strongman napisał:

Powiedziała ze fliz jest dobry i żebym kupił więcej i nie ciął słomy tylko belował i po tym trzymał.

A po co jej słuchasz? 

Kurna ale zimno. Jednak mimo tego udany dzień, chyba kwalifikuję się na miano "likwidatora" 🤔

Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

Powiedziała ze fliz jest dobry i żebym kupił więcej i nie ciął słomy tylko belował i po tym trzymał.

Tak z ciekawości...

Żona decyduje o uprawach, zasiewach, hodowli?

Sam nie podejmujesz decyzji?

Opublikowano (edytowane)

Sam podejmuję no ale kobiety tez trzeba się słuchać a przynajmniej udawać .

Głowie chodzi jak się wydaje na coś kasę to baby hytre 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Na sprzedaż przecież u mnie podkład produkują czy suszą qq,nawet tym pieczarkarnie ogrzewają.

To po cholerę okrywać, u mnie też produkują i biorą jak leci 

Nie okryta jest cięższa, myślcie troche 

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Sam podejmuję no ale kobiety tez trzeba się słuchać a przynajmniej udawać 

Oj nie musisz udawać, wiemy jak jest. Ale nic złego w tym że kobieta rządzi skoro robi to dobrze👍🤣

Opublikowano
Karol6130 napisał:

56 minut temu, slawek74 napisał:

220 czy 380 🤔

te prezenty to trochę zdurnowscenie 🤦 najgorzej jak to rodzice nauczą dzieci ,,wymagania,, drogich prezentow a nie zawsze kogoś może być stać 🤷‍♂️ qłady hulejnogi i czy jeszcze bardziej wypasione prezenty a i tak z czasem wszystko w zapomnienie...

Oj już bez przesady ile kosztuje taki kład 

Weźmiesz 2 wypłaty za mleko i kupisz

to kupuj....

Opublikowano

Pięknie się wypogodziło i wiatr ucichł.

Tylko dlaczego mnie to nie cieszy...

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Mi nie mierzyli bo ze stodoły sprzedawałem, wiadomo to na wagę to myślisz żeby za wodę by  płacili 

Mierzą w środku, ale ty masz suchą belować , przecież bela po pasowej nie nasiąka , może 2-3 cm po wierzchu 

Opublikowano

Myślisz że przymrozi?

Też tak se pomyślałem...

Nie ma pierzynki z chmur, a chłodno.

1 minutę temu, Agrest napisał:

Pięknie się wypogodziło i wiatr ucichł.

Tylko dlaczego mnie to nie cieszy...

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Mierzą w środku, ale ty masz suchą belować , przecież bela po pasowej nie nasiąka , może 2-3 cm po wierzchu 

Zależy jak zbita.

Pasowa też da się flaka zrobić 

Opublikowano

Ehh było względnie spokojnie, problemy się unormowały to kurła przylazł chłop z wiatrakiem. 

I już głowa niespokojna. 

Byliśmy we trzech u trzech różnych prawników z jednobrzmiącą umową. W 90% wszyscy byli zgodni na co się nie godzić i co zmienić. 

Przedstawiliśmy nasze obiekcje i żądania dla przedstawiciela firmy i mają być negocjacje. 

Hvj nie ustąpią to pies ich ganiał. To nie altanka nad stawem tylko w przyszłości może być wielki problem. 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Myślisz że przymrozi?

Też tak se pomyślałem...

Nie ma pierzynki z chmur, a chłodno.

Zależy jak zbita.

Pasowa też da się flaka zrobić 

Powietrze wyjątkowo lodowate plus cisza i czyste niebo to tylko kwestia jak duży mróz. A to pewno pierwsza noc z kilku mroźnych.

Choć na dziś prognoza +2⁰, to już jest o 3⁰ niżej od prognozowanej

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

U mnie wiatraków nie ma i nie będzie jak ktoś chce stawiać to wójt się nie zgadza i tak to się kończy, ludzie protestują nie chcą wiatraków

U mnie znowu odwrotnie, gmina już ręce zaciera. Nawet spotkania organizują u siebie z firmą i potencjalnymi wydzierżawiającymi żeby czuć się bezpiecznie, nie bać się. 

Papiery złożone w gminie i co mogą to zaczynają działać bo muszą zmienić MPZP bo ten stary wariant, który uchwalili to już nie przejdzie.  

Ja to bojący jestem w takich rzeczach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v