Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

....i ten zapach spalin dwusuwa.... w ciuchach...😆

a a jak zajedziesz na chatę to jeszcze papierochy i gorzała  z sali wali  . {ale to jak samochodem się jeżdziło] . na salę zachodzisz i patrzysz łapy ujeb w smarach ,bo coś tam poprawiałeś . A łazienek jeszcze po remizach nie było . Dziwne że po wyjściu z zabawy ręce czystrze 😉 cud 😐😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@kizak te nowe motorki nie lepsze, u siebie póki kufra nie zamontowałem to jak wyjechałem po deszczu na mokrą drogę to plecy mokre ... Dopiero stelaż od kufra +kufer dobrze chroni plecy. A i z kufrem pasażerka się bezpieczniej czuje, bo wie że ma coś za plecami...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
kizak napisał:

na salę zachodzisz i patrzysz łapy ujeb w smarach ,bo coś tam poprawiałeś . A łazienek jeszcze po remizach nie było . Dziwne że po wyjściu z zabawy ręce czystrze 😉 cud 😐😉

albo chociaż ten jeden czy dwa palce czystsze od innych. 🤣

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

To podciśnienie zza pleców ,dociskało do kurtek co akurat było w powietrzu . Kufer w etz spełniał takie zadanie również ,że trzecia osoba na dziurach nie wylatywała poza motor .  A że miałem również bagażniki boczne ,te odkładane rurkowe ,to i kobitki wiedziały że trzeba je rozłożyć by mieć wygodnie gdzie nogi postawić jadąć w trojkę ,no w sumie w czwórkę też tylko niewygodnie było kierować siedząc na zbiorniku ,ale co  tam 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie to nawet nie podciśnienie, jest krótki, akcesoryjny uchwyt tablicy, a koło lekko wystaje za ogon, i przez to towar z koła leci na plecy jak nie ma kufra ... A kufer już nad kołem zasłania i nie ma problemu z syfem na plecach...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

A tak z innej beczki bym chciał się Was poradzić, bo się zastanawiam już trochę...jest jedna taka dziewczynka, która idzie za miesiąc do komunii i jestem jej chrzestnym, ale nie ma matki chrzestnej (nie dlatego, że się coś z nią wydarzyło, tylko po prostu jej nie było)...no i się zastanawiam odnośnie prezentu, bądź jego wartości...moglibyście się ie podzielić, co myślicie na ten temat...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

A tak z innej beczki bym chciał się Was poradzić, bo się zastanawiam już trochę...jest jedna taka dziewczynka, która idzie za miesiąc do komunii i jestem jej chrzestnym, ale nie ma matki chrzestnej (nie dlatego, że się coś z nią wydarzyło, tylko po prostu jej nie było)...no i się zastanawiam odnośnie prezentu, bądź jego wartości...moglibyście się ie podzielić, co myślicie na ten temat...

Mój chrześniak wczoraj sobie wybrał prezent. Zapytał najpierw ile to może być warte a później wybrał który jego. Wartość wg moich szacunków ok 2tyś

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Dziecko jak to dziecko ,duchowo to tej komunii nie przeżywa ,a jak dorośli ojcowie na to patrzą to sam wiesz . Jakby ukradkiem podpytać jakoś na co ma ,,smaka' ,i jak rodzice na to patrzą ' ,to może i prezent by był bardziej trafiony . Chyba że gotówkę ,mój syn kilka lat  ,może i ponad 10 trzymał u nas na koncie i nie chciał na głupoty wydać .

• Thanks 1
Opublikowano

Kurna.

Się uwzięły na mnie...

Ciągle jakieś opłaty mi ślą....

Za PiSu tyle nie słały....

12 minut temu, Qwazi napisał:

Ładny rower.... może 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Qwazi napisał:

Ale jak to tak chrzest  był bez chrzestnej 🤔 ,

Aaa już wiem, ksiądz powiedział jak chrzęstny bogaty to obejdzie się bez matki chrzestnej 😛

Pół wypłaty za mleko przeznacz 😜

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano

O tak ,ja dostałem  ukrainę  i radio tranzystorowe ,ale to był czas kiedy Wojtyła był kardynałem ,a Gierek na salonach szalał  .

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Aaa już wiem, ksiądz powiedział jak chrzęstny bogaty to obejdzie się bez matki chrzestnej 😛

On myślał o całej ,nie doceniasz kolegi 

• Haha 5
Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

Mój chrześniak wczoraj sobie wybrał prezent. Zapytał najpierw ile to może być warte a później wybrał który jego. Wartość wg moich szacunków ok 2tyś

To już trochę orientacji mi daje. Dzięki Przemek

12 minut temu, kizak napisał:

Dziecko jak to dziecko ,duchowo to tej komunii nie przeżywa ,a jak dorośli ojcowie na to patrzą to sam wiesz . Jakby ukradkiem podpytać jakoś na co ma ,,smaka' ,i jak rodzice na to patrzą ' ,to może i prezent by był bardziej trafiony . Chyba że gotówkę ,mój syn kilka lat  ,może i ponad 10 trzymał u nas na koncie i nie chciał na głupoty wydać .

Tutaj może być trudno podpytać. Już, kiedy mnie prosili do chrztu, to zapowiedzieli, że nie oczekują niczego, tylko bardzo by chcieli, żebym się zgodził. To dla mnie obcy ludzie...

12 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna.

Się uwzięły na mnie...

Ciągle jakieś opłaty mi ślą....

Za PiSu tyle nie słały....

Ładny rower.... może 

To tak, ale co oprócz tego...tu mam mąka zagwozdkę...

10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ano widzisz Marcinku, jest to możliwe, tylko, że wtedy nie jest się ojcem chrzestnym czy matka chrzestną, ale świadkiem chrztu. To była wyjątkowa sytuacja. Można powiedzieć, że ta dziewczynka to moja "służbowa" chrześnica. Przeznacze odpowiednią kwotę. Możesz być o to spokojny

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qwazi napisał:

To tak, ale co oprócz tego...tu mam mąka zagwozdkę...

Myślę że to sam musisz....no wycenić.

Często czym bliższe więzi, tym większa suma.

Mając np kilkoro chrześniaków to trochę kieszeń może przewietrzyć....

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/9482765,ile-dac-do-koperty-na-komunie-2024-szacunkowe-kwoty.html

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Thanks 1
Opublikowano

Narazie mam myślenie w kierunku roweru, czegoś ze złota (łańcuszek, kolczyki) oraz pewnej kwoty w kopertę. Ale jeszcze parę dni mam na ostateczną decyzję...myślałem, żeby to zamknąć w kwocie 4 tys. Co Wy na to?

8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Myślę że to sam musisz....no wycenić.

Często czym bliższe więzi, tym większa suma.

Mając np kilkoro chrześniaków to trochę kieszeń może przewietrzyć....

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/9482765,ile-dac-do-koperty-na-komunie-2024-szacunkowe-kwoty.html

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Tutaj może być trudno podpytać. Już, kiedy mnie prosili do chrztu, to zapowiedzieli, że nie oczekują niczego, tylko bardzo by chcieli, żebym się zgodził. To dla mnie obcy ludzie...

Trochę trudna sytuacja ,może rodzice i szczerze by niczego nie chcieli ,ale dziecko już może inaczej patrzeć ,a jak na to spojrzą koledzy chrześniaczki to już wiesz . Trza zrobić tak by niewinne dziecko ludzkimi ryjami  nie skrzywdzić  . A i tobie nie oberwało się .  Podejrzewam że Sołtysa kwota do przełknięcia ,ale honorowo w związku z tym że zostałeś sam w tym zaprzęgu ,jeszcze coś wymyślisz . Trza te zasmarkane nosy ludziom wytrzeć ,a i twoje samopoczucie lepsze pozostanie  .Córce kiedyś się złożyli i komputer za kilka tys  dali ,ale to wiesz ,ciężko dyskutować o zrzucie z nieznajomymi  jak jesteś główny . U mnie się dobrze znali .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Qwazi napisał:

U mnie starszy syn dwa lata temu dostał od chrzestnego rower coś ok 1,8tys. Za chwilę z młodszym jedziemy wybierać i z tego co pytaliśmy ok 2tys. 

Edytowane przez lukasz20
Literówka
  • Thanks 1
Opublikowano

Jeszcze i wesele czeka ,i wykup co wielkanoc .       Siedzę deszcz pada i dumam jakie parapety zewnętrzne wybrać ,stal ,czy aluminium ,wystające w ścianie ze 3 cm ,czy idealne z otworem  . Jak stalowe to czy z bocznymi aluminiowymi zaślepkami ,czy dać do zrobienia w augustowie u łapińskich ,lub aluminium pod Białymstokiem na zamówienie . Krzyczą by blaszanych nie robić ,bo słychać jak deszcz pada ,no kurna mam blaszane ,i jak pada to choć wiem że pada za oknem ,echhh 

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Narazie mam myślenie w kierunku roweru, czegoś ze złota (łańcuszek, kolczyki) oraz pewnej kwoty w kopertę. Ale jeszcze parę dni mam na ostateczną decyzję...myślałem, żeby to zamknąć w kwocie 4 tys. Co Wy na to?

Możesz to połączyć, np złoty rower😁

Nie chcesz zostać takim symbolicznym moim chrzestnym?

Chojny chrzestny dobry chrzestny👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v