Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

To po ile na Ukrainie że nie opłaca się Polskiej kupować 🤔

Nie wiem, ale chodzi o to że tam przenoszona  jest produkcja i tam jest priorytet  zakupów. Ceny Ukraina ma raczej sporo wyższe ale Niemcy pracują na swój kapitał a nie polskiego rolnika.

Ubiegły rok była po 0,4zł przy plonie 5t u mnie🤷‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Nie wiem, ale chodzi o to że tam przenoszona  jest produkcja i tam jest priorytet  zakupów. Ceny Ukraina ma raczej sporo wyższe ale Niemcy pracują na swój kapitał a nie polskiego rolnika.

Ubiegły rok była po 0,4zł przy plonie 5t u mnie🤷‍♂️

Niemcy mają łby 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Niemcom we władzy na łeb padło 😁😁😁😁😁😁

Zara tuskman P0dpatrzy i wprowadzi

https://spidersweb.pl/autoblog/minister-grozi-ze-wprowadzi-calkowity-zakaz-jazdy-w-weekendy-niemcy-sa-w-szoku/amp/

Ludzie kiedyś nie wytrzymaja i będzie wp***dol w tym eurokołchozie mam nadzieję...Ursule, Timermansy i  Wojciechowskie Czy Tfuski pałować i do roboty a nie do rządzenia. 

• Like 7
Opublikowano
25 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ludzie kiedyś nie wytrzymaja i będzie wp***dol w tym eurokołchozie mam nadzieję...Ursule, Timermansy i  Wojciechowskie Czy Tfuski pałować i do roboty a nie do rządzenia. 

U mnie vw gminie postępowi radni ludzi którzy głosowali na prawicowych radnych nazywają ciemnogrodem, to co się dziwić tym na górze, czym wyżej to ciśnienie na łeb większe 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Mały jakiś 

Ale wygodny i w auto łatwiej...no cza by składany zrobić...większy.

....i już na dopłaty złożone...

Kurna Tusek zaległej jeszcze nie oddał...

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Trzeba brauna z gaśnicą żeby te durne rozumy P0fukał w brukseli

jak durny lud głosuje na tych samych cały czas popisy w głowie im tylko 

Pafnucy zaraz na zakręcie będę koło Stoczka tam gdzie siewnik kupowałem możesz wyjść

Twoje kulki ładuje?

IMG_20240415_133820.jpg

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Jadę do największego Jezusa to może się pomodlę o więcej chęci do pracy, albo o rozum żeby nie musieć tyle pracować 🤔

To weź tam i za mnie. Ja w tym roku to już się chyba nie wyspie 

5 godzin temu, PAN88 napisał:

Sławku znasz to że tylko winny się tłumaczy 😀.

Coś zaczyna padać.

@gregor1284 co słychać dziadu ?

Przed 5 tyle pokazywał na drugim gospodarstwie 

IMG_20240415_043911.jpg

A Dej spokój wykończę się chyba. Nie mam czasu się wyspać, co tu się działo?

3 godziny temu, Agrest napisał:

Śmierć nie może być wymówką. W tradycji np żydowskiej płaci się do końca świata i jeden dzień dłużej, i to nawet w sprawach niejasnych bądź spreparowanych.  Pora i nam stosować taki przelicznik🤣

Ale od ojca na łożu śmierci można tanio zegarek odkupić 

Opublikowano
43 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Wolę się pobawić ręcznie .

Mam w jednej działce kilka drobnych upraw i tak się bawię w niektórym roku.

Ja sprzęt do takiej zabawy też mam. I to nawet jest jakiś fabryczny. Dawno temu używany przez tych, którzy kontaktowali buraki cukrowe...

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Ale wygodny i w auto łatwiej...no cza by składany zrobić...większy.

....i już na dopłaty złożone...

Kurna Tusek zaległej jeszcze nie oddał...

Składany na 2m

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

18 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kuźwa....jeszcze ten olej kupujesz?

Ale Ty masz ruchy...ło matko...

Fajtak metrowy, co znieśli, a co nie, nie wiem.

Pomiezylem to co obsiane i co ma być i czekam w kolejce do gościa który mi wszystko ogarnia i wypełnia.

Inny teraz kupuje,do Zetora 

Mam takie odłogi między lasami i coś by tam posiać,może miododajne 🤔

17 minut temu, Uziu92 napisał:

podobna jakość.

Mobil delvac lać ?

pytaj czy do głowy nie mają...

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 6465 napisał:

Daleko po to jechałeś? W mojej wiosce taka była do handlu.

70km 

Jadę teraz wstąpię po drodze do pawnucego na obiad

Edytowane przez marulekk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v