Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Pan wcale ci nie zazdraszczam tak jak inni to robią.

Moje psie żyto poleci pod Skibę

Cytrynpwy kolor od  wody

Adaś to jest ratowanie za wszelką cenę mojej ciężkiej pracy. Choćbym na czworaka miał iść to trzeba próbować 

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Naprawdę 🙄 wstyd mi aż 

A masz koordynację w marszu, czy chodzisz jak robot?

2 minuty temu, malaczarna napisał:

nie sprecyzował kiedy a i w końcu kupił sobie tą przyczepkę

Zuch chłop 💪😉

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Adaś to jest ratowanie za wszelką cenę mojej ciężkiej pracy. Choćbym na czworaka miał iść to trzeba próbować 

Przemek doskonale cię rozumiem.

Sąsiad dziś próbował przy mojej między to utopił MF 7719 aż go na dwa ledwo wyrwali 

Opublikowano
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

No elegancki , u mnie 5 klasa to piachy zazwyczaj o niskim pH więc o jęczmieniu można zapomnieć , tylko żyto, owies i pszenżyto 

A to u was wapna się nie sieje na 5 klasę?

Nie wiem czy to nie najlepsza inwestycja, bo łatwo podnieść ph czyli niskim kosztem. I przy odrobinie wilgoci mamy wybór czy zbierać 7t jęczmienia czy 3 t żyta lub owsa

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zadzwoniłem z ciekawości ale po gorzale mi siły wróciły, jutro jedziem z rozsiewem ręką "usługowo" i tak już chyba zostanie...

🫵😡

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Nie wiem czy to nie najlepsza inwestycja, bo łatwo podnieść ph czyli niskim kosztem. I przy odrobinie wilgoci mamy wybór czy zbierać 7t jęczmienia czy 3 t żyta lub owsa

"Jak te wapno ma działać jak to takie tanie" 

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, Agrest napisał:

Mało się sieje , wszyscy aby azot 

Opublikowano

co sie moglo stac -rozdzielacz stalocisnieniowy w tol-mecie sie sprezyl i pracuje bez przerwy-nie da sie wylaczyc , z  sekcji 3 dzialaja normalnie,2 tez nie da sie wylaczyc..cisnienie trzyma,

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Znowu?🙆‍♂️

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Trza się nauczyć 

Pod buraki babcia nigdy nie pozwoliła inaczej siać jak ręcznie i to pod każdą roślinkę. Do końca życia będę pamiętał to sianie 

konewki nie miala ??

58 minut temu, soltys48 napisał:

nie warto..

to z doswiadczen wielu powodzi.

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Może kiszonka, a potem kukurydza? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v