Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, Qwazi napisał:

"Jak nie wiesz co kupić, to se odpuść kupowanie"...on ma tak, że nic nie mówi, a po chwili się okazuje, że kupił..

I dobre podejście. Potrzebujesz, kupujesz. Zastanawianie się to tylko mętlik w głowie tworzy. 

• Like 1
Opublikowano

Ja tam przemyślenia miewam. Ale, jak już sobie coś obmyślę, to realizacja bywa nieraz bardzo szybka. Nieraz liczona nawet w minutach. Tak, jak np było z przyczepą. Miałem 5 minut na decyzję, wykorzystałem jedną 🤷

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jedynie z turem miałem dłuższe przemyślenia

Noooo😉...

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

A jednej maszyny jeszcze nie ma 

Brak decyzji?

Jakiej?

Opublikowano

To teraz odespać nockę 

Tylko dwie godzinki snu

Wieczorem znowu powtórka z rozrywki 

Wszystko przez te dążenie do lepszego życia 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Noooo😉...

Jakiej?

Czerwonej do zetora

Opublikowano
Qwazi napisał:

Sławek, ja na Twoim miejscu to bym najpierw sobie spróbował pożyczyć tą zgrabiarkę do boku i zobaczył, czy Ci będzie odpowiadać. One nie są do końca tak użyteczne jak się wydaje. Zależy jakie masz działki i ile masy zgrabiasz. Może być, że się nią robi sporo "pustych" przejazdów 

brałem i usługę taką i wiem co potrzebuję..🙋‍♂️ ta co jest na razie zostanie...

Uziu92 napisał:

mam jechać zobaczyć co to za działki ale 3 klasa podobno, jak się uda dogadać to już prawie 10 ha wpadnie Jak tak pójdzie to trzeba będzie się za większym koniem rozglądać, bo w perspektywie kolejne 6.5ha od jednego sąsiada i 6 ha od drugiego 🤷

Marcin siuntką by ogarną 🤭😁

Karol6130 napisał:

Bo ja mały pierdek  Mam 6.5 ha trawy Gdyby miał mf tuz i wom to by już była Doisz 50tys litrów w miesiąc ponad 2zł za litr i stekasz o budrzecie  Weź kredyt fabryczny i będzie  A nie wąskimi się tłuc

masz fantazjię ...🤣🤣🤣🤣 a wydajność jak mi poszybowała 😁 dziwne że w gazetach o tym nie piszą 😜

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Uziu92 napisał:

mam jechać zobaczyć co to za działki ale 3 klasa podobno, jak się uda dogadać to już prawie 10 ha wpadnie Jak tak pójdzie to trzeba będzie się za większym koniem rozglądać, bo w perspektywie kolejne 6.5ha od jednego sąsiada i 6 ha od drugiego 🤷

A jest perspektywa szybkiego zarobku na tym?

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Sławek, ja na Twoim miejscu to bym najpierw sobie spróbował pożyczyć tą zgrabiarkę do boku i zobaczył, czy Ci będzie odpowiadać. One nie są do końca tak użyteczne jak się wydaje. Zależy jakie masz działki i ile masy zgrabiasz. Może być, że się nią robi sporo "pustych" przejazdów 

Sławus to jest mądry, on wiem najlepiej 

Opublikowano

wieje ostro,slonce swieci. trzeba bedzie zrobic objazd pol, moze cos uda sie dzisiaj porobic..

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Ja dopiero z Lublina przyjechałem...

Tera blokuję...wyro.

trzeba bylo autobusem jechac ,tobys nie byl zmeczony.

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Ale ile prędzej by było taka 2x3.2m

A pieniądze nie takie duże 

Może będzie jeszcze taniej 

https://m.olx.pl/d/oferta/promocja-opryskiwacz-600l-15m-glowice-fermo-uklad-tolmet-klara-CID757-IDXM9mL.html

jak za taka specyfikacje,to potanialy sporo.. widac kryzys..

Opublikowano

Bo ja mały pierdek 

Mam 6.5 ha trawy

Gdyby miał mf tuz i wom to by już była

Doisz 50tys litrów w miesiąc ponad 2zł za litr i stekasz o budrzecie 

Weź kredyt fabryczny i będzie 

A nie wąskimi się tłuc  

Karol mało coś tych łąk masz, ile masz bydła? Nie głodują 🤔

Opublikowano

Czerwonej do zetora

Zmiana planów, na skutek obserwacji u innych. Czerwony zastąpił zielony. Robi robotę i oszczędność czasu i paliwa 🤷...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

trzeba bylo autobusem jechac ,tobys nie byl zmeczony.

Chyba żeś oczadział.

Do południa by zeszło, zwłaszcza że w kilka miejsc cza było.

Cza by z przesiadkami, innymi autobusami...na co mi takie uciążliwości?

I nie leżałem z przemęczenia....

Zara do dentysty miałem.

Tera cza coś gdzieś zarobić.

Edytowane przez 12Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v