Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie macie nic o roboty przed swietami ??? 

moze byscie sie wzieli do pracy zamiast stkami posty walic..

pogoda piekna-nawet tecza byl na chwile.. 

Dnia 22.03.2024 o 15:43, superfarmer02 napisał:

Możesz mieć i 50 ale 220 godzin od początku roku to dosyć dużo biorąc pod uwagę że u was pewnie sezon zaczął się na początku marca a i codziennie nie da robić 

przeczytales dokladnie co pisalem ?? 

gdzie pisalem 220 od poczatku roku ??

Dnia 22.03.2024 o 17:36, Qwazi napisał:

Żeby zrobić 220 mth od początku roku musiałby każdego dnia pracować prawie 3 godz na optymalnych obrotach, lub 20 takich godzin tygodniowo. Nawet zakładając, że na orkę hektara zrobi 3 mth ( co jest moim zdaniem mało prawdopodobne), to musiałby zaorać 82 ha. Jakie jest prawdopodobieństwo, że Jacuś tyle godzin spędził w ciągniku od początku roku? Moim zdaniem nikczemne 

biorac dane z sufitu to wszystko jest mozliwe.. ja zrobilem w tym  roku pona 20 mtg.

z uwagi na pogode  trudno sie przepracowac.

Dnia 22.03.2024 o 17:38, Tomasz0611 napisał:

Jacuś po prostu źle odczytuje licznik mtg, zrobił nie 220mth tylko 22,0mth xD A w 22mth akurat zaorał całe swoje włości xD 

dziecko-wuj wie ile masz lat wiec ci spokojnie mozemy tak pisac... czytaj dokladnie a nie zmyslaj..

Dnia 22.03.2024 o 17:39, 12Pafnucy napisał:

To kłamca. Ten @jacus

Niedawno odpalił po zimie i już mtg narobił.

Fałszywe to plemię...

Wiedziałem że upośledzony...

Renty za darmo nie dostał i dofinansowań z mopsu na autokary.

....i jeszcze usługi w tym.... talerzowką, bo ma...

widze ze juz niedlugo pozegnamy pafnucego a za parenascie dni powitamu nowe konto..

juz zaczyna sie amba 😂

Dnia 22.03.2024 o 17:50, Qwazi napisał:

Przecinek się starł 🤷...zapewne😉

wam sie pamiec sciera..

Dnia 22.03.2024 o 17:54, 12Pafnucy napisał:

Niedowidzi pewno.

Przez to autokarem, nie autem.

motur se kupie-gdy mnie dopadnie kryzys wieku sredniego

Dnia 22.03.2024 o 19:06, Chłoporobotnik napisał:

Cosik zaczyna kropić. Chyba wszyscy co mieli dać drugą dawkę to dali, prócz mnie.

i mnie tez 

3 godziny temu, konteno napisał:

2 stówy dnówki by przepadło, w mieście u prywaciarzy byle czego nie świętują 

a co za swieto ??

wiekszos z was to swietuje bez przerwy 😂

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Baks00 napisał:

😔

Podrzuć foto tej pronarki i wycenę 

Odezwij się na priv

12 minut temu, 6465 napisał:

Jechać traktorem po 3ośke?😁 Jak ona bez kwita to cena chyba spora.

Kurła jakiś dziwny chłop. Nie uja nie mogłem się z nim dogadać. Nawet adresu nie chciał dać 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

Odezwij się na priv

Jak się kuzyn zdecyduje to się odezwę 👍

Jak byś słyszał o czołówce mile widziana(konie są) to informuj

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

i mnie tez 

Ty się nie więcej ode mnie liczysz, inaczej mówiąc wcale.

Kontakty uruchomione, ten sprzedał, ten 8 rządków ziemniaków sadzi i pół worka Polifoski rocznie rozsiewa, ten nie ma. 

Opublikowano
8 minut temu, superfarmer02 napisał:

Screenshot_2024-03-25-20-14-59-80_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

no i gdzie to masz napisane ???

licznik sie przekrecil w lecie ubieglego roku i mam od nowa 220 nastukane..z tego w tym roku tylko 20. bo leje co chwile. pare ha do orki , o siewie to chyba na swieta mozna myslec..

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

no i gdzie to masz napisane ???

licznik sie przekrecil w lecie ubieglego roku i mam od nowa 220 nastukane..z tego w tym roku tylko 20. bo leje co chwile. pare ha do orki , o siewie to chyba na swieta mozna myslec..

To gdzie te 700?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

widze ze juz niedlugo pozegnamy pafnucego a za parenascie dni powitamu nowe konto..

juz zaczyna sie amba 😂

...że prawdę napisałem?

No nie sądzę...🤭

Opublikowano
23 minuty temu, Qwazi napisał:

To gdzie te 700?

Na jednej z kart małopolskiej bajachny spisanej przez tegoż wieszcza.

Pamiętam jak siuntką jednego roku zrobiłem 180 mtg w prasie to przez 3 tyg w żniwa jeździła od 8 do 22. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v