Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Szymi40 napisał:

Tak spytam  -  jare posieli ?  u nas  mokro   w  pola wjechać  nie idzie   a tu kwiecień  za pasem.....

Połowicznie 

Zastanawiam się nad kukurydzą, bo jak w drugiej połowie kwietnia siew to słabo 

Opublikowano

Kurcze,3 rozrzutniki wywiozłem,żona pisze że krowa się cieli. Wróciłem z pola a tu deszcz z gradem zaczął padać. Teraz czekam aż się krowa wycieli i pojadę jeszcze wozić a się ciemno nie zrobi 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pigmei napisał:

Jego zapotrzebowanie na moc niby 110-140 przy 3 m podczas gdy  bezorkowy  horsch tiger 150- 300  przy tej samej głębokości. Ciekawe którego producenta fantazja ponosi :D

Oczywiście że agromasza. Minimum to górne widełki, dla większości ich maszyn.

Pada, zimno...

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ja już się uczę grypsow 

Bo to tylko lewicowe działaczki 

Tylko po co?

Grypsujących wypuszczą, to my możemy normalnie się dogadać a nie grypsować.

Opublikowano
24 minuty temu, Szymi40 napisał:

Tak spytam  -  jare posieli ?  u nas  mokro   w  pola wjechać  nie idzie   a tu kwiecień  za pasem.....

Ani jare na "usłudze" ani facelia u siebie. Jeśli już to w przyszłym tygodniu może.

Znów pada...

21 minut temu, Karol6130 napisał:

Dary z GS

20240325_123727.jpg

Bankrucie, byś mi w darze załatwił witaminy kurom, worek paszy dla perliczek i dla małych kaczek... Tobie to dajom...

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał: to ile byś chciał za godzinę roboty 🤔 dojenie krów z uruchomieniem mycia t do h godziny się wyrabiam... Co najmniej dwa razy tyle niż myślisz.

to ile myślę 🤔

Opublikowano
39 minut temu, Agrest napisał:

Tylko po co?

Grypsujących wypuszczą, to my możemy normalnie się dogadać a nie grypsować.

Wa fi wa fa. To po co ja na te wykłady chodziłem... 

56 minut temu, Karol6130 napisał:

O i to z gopsu

20240325_124248.jpg

Ty chyba zajadasz złe emocje 

Dwa bułki kiełbasa 

42 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ani jare na "usłudze" ani facelia u siebie. Jeśli już to w przyszłym tygodniu może.

Znów pada...

Bankrucie, byś mi w darze załatwił witaminy kurom, worek paszy dla perliczek i dla małych kaczek... Tobie to dajom...

Łazisz już jakoś?

Opublikowano (edytowane)

Kuwa, jaki strach budzą te rolniki. 

Wczoraj tylko zbiórka na moment filmik nagrać i 4 radiowozy w pogotowiu 🤣

Edytowane przez HF86
  • Haha 2
Opublikowano
Karol6130 napisał:

To Smacznego 

20240325_121357.jpg

napad na mleczarnie ?

gregor1284 napisał:

30 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ja Wam powiem co słychać...

Ano dyszcz se pada....pies wi po co...

A Dej pan spokój.... robić się nie chce jakby to już wtorek był 

10 minut temu, Karol6130 napisał:

To Smacznego 

Człowieku Ty jakiej skazy dostaniesz. Dasz której druta pociągnąć to nie zdąży przełykać 

ostatni tekst Ci się udał 👍

Szymi40 napisał:

ja kukurydzę po świętach chce siac

Karol6130 napisał:

Dary z GS

20240325_123727.jpg

nie dość że mleczarnie to i GS opierdzieliles

Karol6130 napisał:

O i to z gopsu

20240325_124248.jpg

I jeszcze piekarnia Karol zamkną Cię 🙆‍♂️

Opublikowano

Jaka mleczarnia 

Gops I GS mnie dał 

Dziś w firmowym sklepie  Masdam 135g za 2.5zł 

Koneser 300g po 7.50

Masło po 4zł ale nie było już przed południem 

Trzeba było ogarnąć inaczej

Opublikowano
48 minut temu, wojtal24 napisał:

ja kukurydzę po świętach chce siac

W  całej gminie  ziarko  w ziemię  nie wrzucone  , nic przynajmniej   nie widziałem.  Nawet  owsa  nikt jeszcze  nie posiał, mokro.   

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v