Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

U mnie w gminie na Lubelszczyźnie nie widzę dziur, a kasa była to i lampki zrobili, lepiej jakby jakaś fundajca  praw kobiet dostała te pieniądze 🤔

Bezsensowne wydatki. Cóż ale ukrócenie tego procederu to raczej mrzonka jakaś.   

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Co zrobić jak tak gospodarz dba, ”ja wam wójta nie wybietałem” 😁

Tak się kończy centralne sterowanie budżetami gmin, najpierw zabrali im dochody a potem dawali dotacje centralne na głupoty ...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Lepi powiem! Wyższy o 790zl bo do lipca nie płacimy 

Z kurwizji trzeba będzie zrezygnować dla oszczędności

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Tak się kończy centralne sterowanie budżetami gmin, najpierw zabrali im dochody a potem dawali dotacje centralne na głupoty ...

Łunia dała  ta niedobra

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Daj mi sowją kasę to też będzie potrafił zarządzać

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Daj mi sowją kasę to też będzie potrafił zarządzać

Wolę sam zarządzać swoją kasą, a nie oddawać ją komuś gdzieś daleko, wiedząc że ta osoba nie wie co mi potrzebne ... Potrzebny mi np nowy traktor, ale jak mam dostać albo na kostkę brukową albo na nic, to co mam zrobić ?

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Raczej poseł Małecki z PiS przyjeżdżał z kartonikami na lampki ... 

U nas pani Wcisło i Moskal się prężyli na każdych uroczystościach a i jeszcze Kanthak z trójmiasta do 13 tysięcznego miasteczka przyjechał

Wolę sam zarządzać swoją kasą, a nie oddawać ją komuś gdzieś daleko, wiedząc że ta osoba nie wie co mi potrzebne ...

A widzisz oni twierdzą inaczej, że oni to zrobią lepiej

Opublikowano
8 minut temu, MonteChristo napisał:

A widzisz oni twierdzą inaczej, że oni to zrobią lepiej

A teraz sobie przypomnij kto okradł samorządy z pieniędzy i zaczął sterować ich przepływem z centrali na Nowogrodzkiej ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A teraz sobie przypomnij kto okradł samorządy z pieniędzy i zaczął sterować ich przepływem z centrali na Nowogrodzkiej ...

A czy samożądy robiły coś z własnych pieniędzy? Jak nie wyrwą kasy z ue to po inwestycjach

Opublikowano

Inwestycje miejskie i gminne polegają na marnotrawieniu pieniędzy podatnika.

To ciągłe remonty urzędów gminy , pracy, starostw.

Z nich ekipy budowlano remontujące, informatyczne nie wychodzą. Nòż się otwiera. Jakby gospodarz tak rozpieprzał pieniądze to w pół roku komornik by go zlicytował.

Na wyrwanie drzewa w ogródku przed urzędem potrzeba tabun firm i ludzi.

Ściąć musi ktoś kto potrafi wysoki rachunek wystawić. Firma zezrębkuje gałęzie, inna budulec uprzątnie. I najlepsze - przyjedzie firma oddalona o 150km z frezem do pnia. Zablokuje przejazd na pół dnia by sfrezować wierzch pniaka. Do tego 5 ludzi z gminy - jeden kierowca i 4 z płytami pilśniowymi zagrodzi karczownik by  samochodów zrębki nie uszkodziły.

A potem i tak przyjedzie koparka zedrzeć wierzchnią warstwę i nawiozą próchnicznej ziemi by rozwinąć trawnik z rolki.

Za rok trawnik sprzątną by kwiatków nasadzić.

Nic co opisałem nie jest fikcją ani bajką... niestety.

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Z nich ekipy budowlano remontujące, informatyczne nie wychodzą. Nòż się otwiera. Jakby gospodarz tak rozpieprzał pieniądze to w pół roku komornik by go zlicytował.

Ściąć musi ktoś kto potrafi wysoki rachunek wystawić. Firma zezrębkuje gałęzie, inna budulec uprzątnie. I najlepsze - przyjedzie firma oddalona o 150km z frezem do pnia. Zablokuje przejazd na pół dnia by sfrezować wierzch pniaka. Do tego 5 ludzi z gminy - jeden kierowca i 4 z płytami pilśniowymi zagrodzi karczownik by  samochodów zrębki nie uszkodziły.

A potem i tak przyjedzie koparka zedrzeć wierzchnią warstwę i nawiozą próchnicznej ziemi by rozwinąć trawnik z rolki.

ludziom to nie przeszkadza

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

ludziom to nie przeszkadza

Ludzi bardziej interesuje festyn z browarkiem, grillem i disco-polo a nie to czy ich pieniądze są sensownie wydawane... I kolejne lampki z Polskiego Ładu xD 

Może być zdjęciem przedstawiającym zaćmienie i tekst „!! Zakończyły się prace zwiÄzane z budową oświetlenia ulicznego przy drodze powiatowej w miejscowości Cypriany tzw. Zofiówka. Na wykonanie inwestycji Gmina Rybno pozyskała dofinansowanie z Programu Rządowy Fundusz Polski Ład: Program Inwestycji Strategicznych Edycja 3PGR. +22”

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

A cóż to za ulga że nie płacisz i nagle płacisz?

A tak jakoś wyszło 

6 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Chodziło o zadłużenie i w niektórych przypadkach się udało 

6 godzin temu, MonteChristo napisał:

Z kurwizji trzeba będzie zrezygnować dla oszczędności

Łunia dała  ta niedobra

A to już z 5 lat bez tv

Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał:

Nie dla nas pierwszej ligi smak ni drugi ligi blask, k**wa mać !!!

Lecz w trzeciej lidze jakoś tak wypadło bywać nam 

6 godzin temu, Agrest napisał:

Przecie pisałem że to zlecone z góry. Hajs na nic co mogło by być rentowne, a zamiast drukowania pustego pieniądza wystarczy w systemie zero dodać bo i tak w przypadku przetargów fizycznego pieniądza nikt nie widzi 

19 minut temu, 12Pafnucy napisał:

🙋

Dzień dobry, w ten deszczowy poranek...

Ano pada ale trzeba z drugiej strony ostrołęki ciągnik przemycić 

Opublikowano

Dzień dobry. I psienica dalej w workach 🥺

Deszczu napadało. 

A lampeczki to jeszcze prezenciki pisiowe, przeważnie dla ich poplecznikow. 

Ładnie podnoszące wartość i prestiż ich nieruchomości. 

Opublikowano
29 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A tyż jedziem dziś obejrzeć..,ale nie za Ostrołękę...

Jeśli przed Ostrołękę to z mojej strony i tak będziesz za Ostrołęką 🤭 

Napadało znowu parę litrów 

Opublikowano
29 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A tyż jedziem dziś obejrzeć..,ale nie za Ostrołękę...

Od mojej strony to za chyba? Już jedzie to za jakieś 40 minut powinien być. Kawę wypić I dalej ruszyć 

Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Raczej poseł Małecki z PiS przyjeżdżał z kartonikami na lampki ... 

Ten to jak pachołek. A już nikt go słuchać nie chce. Ostatnio pod szpitalem był. Mikrofon, nagłośnienie jak by do tłumu mówił a przed nim 2 z aparatami i jeden z kamerą... Jak ogłaszał rozbudowę szkoły to uczniów z łapanki wzięli żeby zrobić zdjęcie że niby zainteresowani są i przyszli się dowiedzieć 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v