Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, jacor73 napisał:

Nie chcą jałmużny, ale ręce wyciągają, jak tylko ogłoszą nabór, to zaraz kolejki w BP się ustawiają. Nie bez powodu kukurydziane wnioski przeszły bez faktur i wypłata w ekspresowym tempie.

Czy to nie po to by podzielić tych co nie chcą i protestują z tymi którzy chcą ale nie protestują?

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A która władza się na takie coś odważy? Wtedy dopiero byłby ryk. Było od początku nic nie dawać.

Sam wiesz ze za poprzedników odpowiadać się nie da 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Sam wiesz ze za poprzedników odpowiadać się nie da 

Mnie to ani parzy ani ziębi, od maja to się będę kwalifikował tylko na zasiłek pogrzebowy więc wiesz... A reszta... Te ich dopłaty do rodzin i inne duperele to niech sobie wsadzą... Fortuny żadnej a już na widelcu.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czy to nie po to by podzielić tych co nie chcą i protestują z tymi którzy chcą ale nie protestują?

Władza za darmo takich prezentów nie robi, ale i wśród protestujących znalazła by się rzesza tych, co ziarka kukurydzy nie zebrali a wnioski "kukurydziane" złożyli, "bo im się należy"

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mnie to ani parzy ani ziębi, od maja to się będę kwalifikował tylko na zasiłek pogrzebowy więc wiesz... A reszta... Te ich dopłaty do rodzin i inne duperele to niech sobie wsadzą... Fortuny żadnej a już na widelcu.

Znajomy wziął dofinansowanie na miodarkę...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

nacpolu nima bramy... ju mnie wygnał... kazał kończyć i w piecu palić...

A mie tam nikt nie wygna.. bo tam sam, a w piecu tyż sie samo pali....echch...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Władza za darmo takich prezentów nie robi, ale i wśród protestujących znalazła by się rzesza tych, co ziarka kukurydzy nie zebrali a wnioski "kukurydziane" złożyli, "bo im się należy"

Tylko ci co najgorzej skomlą myślisz że wiedzą że darmo nic nie ma?

Opublikowano
25 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...się wszystko zmienia....

Do tej pory tylko córkami się żeś interesował...🙆‍♂️

Dobry żart nie jest zły 👍

Szefowa wraca 

Tu dojenie a trzeba posprzątać 

Opublikowano
3 godziny temu, Leszy napisał:

Ech. Jak to jest, że jak ja kiedyś coś rozwaliłem i ojciec musiał naprawiać , to była wielka drama. Jak teraz ojciec coś rozwali i ja musze to naprawić, to trudno. Zdarza się przecież.... :ph34r::ph34r:

IMG_20240321_112623_269.jpg

Bo ojciec cię wychowywał żebyś na przyszłość pamiętał, a że on już starszy i nie pamięta to mu się zdarzyło ;)

Ciesz się że chce i robi ;)

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

ale nie sądzę, że bez poprawki się obędzie.

Nie wiem czemu by tak.

U mnie dobrze jest.

Podoba mi się tak. A dopiero chyba 3 sezon tak.

Zawsze na wiosnę.

Tak jest lepiej. Znaczy jesienny oprysk.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał:

Bo ojciec cię wychowywał żebyś na przyszłość pamiętał, a że on już starszy i nie pamięta to mu się zdarzyło ;)

Ciesz się że chce i robi ;)

Dziś wszyscy w poważne tony wchodzicie.

W sumie to nie ma tego złego. Coś lepszego się stworzy. 

IMG_20240321_163039_349.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v