Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Ale musisz przyznać że poziom wiedzy obecnej młodzieży jest nie wszystkiej oczywiście przerażający 

Cześć wszystkim 

Bez przymrozki lekko wieje 

Nie mam aż tyle kontaktu z młodzieżą szkolną by to zweryfikować. Starsi jednak wiedzą też nie zawsze grzeszą. 

Poza tym mamy też taki zwyczaj, że za głupich uznajemy ludzi i tezy, z którymi się nie zgadzamy. Młodzi mają inne poglądy, więc może je po prostu uznajemy za głupie. 

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Bardzo dobry kandydat💪...cos jak ten👇

To jest niegłupi chłopak. Tu se akurat jaja robi, ale na poważniejszych filmikach nie sposób się z nim nie zgadzać... 

Nieraz ma też niezłe odpały 🤷

Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Trzeba zaraz ruszyc troszke w ziemi pogrzebac moze jakas monetka fajna się trafi;)

Może trufle znajdziesz🤔

Strasznie wciąga te hobby

Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A Ty @Qwazi nie myslałes nigdy by na jakiego kandydata?

Na wybór sołtysa nie uczęszczam, bo mi grozili, że mnie wybiorą 🤷‍♂️🤦‍♂️... 

9 minut temu, szymon09875 napisał:

Nieraz ma też niezłe odpały 🤷

Jak wielu, ale generalnie ma dość dobre myślenie... 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Leszy napisał:

Nie mam aż tyle kontaktu z młodzieżą szkolną by to zweryfikować. Starsi jednak wiedzą też nie zawsze grzeszą. 

Poza tym mamy też taki zwyczaj, że za głupich uznajemy ludzi i tezy, z którymi się nie zgadzamy. Młodzi mają inne poglądy, więc może je po prostu uznajemy za głupie. 

To zawsze było i jest,, ale jak ktoś nie wie kiedy był chrzest Polski czy wojny światowe albo kto jest premierem czy prezydentem to chyba dobrze nie jest 

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

przez jedną fakturę gotówkową miałem kilka nocy nie przespanych i musiałem tlumaczyć że ciele nie było zbożem 🤦🙆‍♂️

Co? Cielak jeden to mała kwota. Chyba, że sprzedałeś na raz całe stado. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Qwazi napisał:

Na wybór sołtysa nie uczęszczam, bo mi grozili, że mnie wybiorą

A tak wyżej?

Tak jak Łolek teraz?

3 minuty temu, Łolek napisał:

Kandydat na kandydata 

No chociażby...

@Łolek , a jak tam u Ciebie?

Dużo kandydatów?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Łolek napisał:

To zawsze było i jest,, ale jak ktoś nie wie kiedy był chrzest Polski czy wojny światowe albo kto jest premierem czy prezydentem to chyba dobrze nie jest 

Bardzo źle. Tylko się zastanawiam czy jakbym zapytał na wsi już dawno nie młodych o to, to ile ludzi by to wiedziało. 

Ostatnio @Qwazi pisał, że kandydaci na radnych do spółdzielni też wiedzą i bystrością nie grzeszyli. To też raczej nie bardzo młodzi ludzie. 

Edytowane przez Leszy
Opublikowano
35 minut temu, Qwazi napisał:

Bardzo dobry kandydat💪...cos jak ten👇

Pewnosc siebie chłopa zgubiła a karę musiał ponieść bo kandydatowi na wojta proponowali stanowisko byle by tylko nie startował. Dzwonił niedawno że na 9 był w kościele to już huczało o wczorajszym spotkaniu które skończyło się o 22. Jedni drugim mówią że merytorycznie podszedł do sprawy itp itd.

Opublikowano

Ło masz...

To jak się kajtnąć tera?

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ale wjater się zrobił

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

A Ty nie myślałeś coś tam ten kandydować?

A kto by głosował?

Ze trzy głosy to mało trochi...

Opublikowano
9 minut temu, Leszy napisał:

Wczoraj 12 jałówek sprzedanych i jedyna przeze mnie uwzględniana forma zaplaty

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ło masz...

To jak się kajtnąć tera?

A kto by głosował?

Bez co tylko trzy?

Opublikowano
Leszy napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał:

przez jedną fakturę gotówkową miałem kilka nocy nie przespanych i musiałem tlumaczyć że ciele nie było zbożem 🤦🙆‍♂️

a nie 🤣🤣 w ośeiadczeniu co produkuję napisałem że mogę sprzedawać sporadycznie zboże a nic nie sprzedałem tylko dwa cielaki chyba po 400 ... i tego się czepili

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A kto by głosował?

Nie no, może nie będzie tak źle, u nas taki jeden kiedyś na radnego startował, 6 głosów zebrał, a domowników i rodziny na wsi tylko 4 osoby razem z nim xD 

• Haha 2
Opublikowano

Słuchajcie, a co z tą dwukadencyjnością?

Coś się zmieniło czy to dopiero za 4 lata?

Mieliśmy ostatnio spotkanie z burmistrzem w sprawie drogi. Przekonywał że choć już burmistrzem nie będzie to jego uustalenia będą realizowane.

Teraz jadę i patrzę a płoty w jego plakatach. Jeśli wygra to będzie to 3 kadencja

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

a nie 🤣🤣 w ośeiadczeniu co produkuję napisałem że mogę sprzedawać sporadycznie zboże a nic nie sprzedałem tylko dwa cielaki chyba po 400 ... i tego się czepili

Urzędniczki.... 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Mieliśmy ostatnio spotkanie z burmistrzem w sprawie drogi. Przekonywał że choć już burmistrzem nie będzie to jego uustalenia będą realizowane.

Teraz jadę i patrzę a płoty w jego plakatach. Jeśli wygra to będzie to 3 kadencja

Nasz jest 3, a startuje.

Czyli po staremu jest.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Liczą dopiero od wejścia w życie przepisów o tej dwukadencyjności 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Weszło, ale ta kadencja która teraz jest dla wszystkich liczy się jako pierwsza, nie ważne ile był wcześniej burmistrzem czy wójtem. Prawo nie działa wstecz.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

To coś przespałem chyba, albo się nie chwalili zmianami

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v