Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj trochę rozwiozłem na nową dojazdówkę do wiaty.

Około 55zł/t , kamień wapienny bo blisko kopalnia i tanio.

20240308_111227.jpg

Opublikowano

Mają i wapno 45 zł t plus transport. Czyli 10zł drożej od kruszywa. Kupiłem kiedyś 60t ale frakcja zbyt gruba dla mnie.

W tym roku też kupiłem radkowit premium ale 135zł to jednak bardzo drogo i być może następnym razem wezmę ten węglan. Kamyki też stopniowo działać będą

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Mają i wapno 45 zł t plus transport. Czyli 10zł drożej od kruszywa. Kupiłem kiedyś 60t ale frakcja zbyt gruba dla mnie.

W tym roku też kupiłem radkowit premium ale 135zł to jednak bardzo drogo i być może następnym razem wezmę ten węglan. Kamyki też stopniowo działać będą

Jak masz pola wyregulowane to po co płacić za premium ...

Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak masz pola wyregulowane to po co płacić za premium ...

Tak też zaczynam myśleć. Premium rozsiałem w porzeczkach i na nową działkę pod pług pi 3t i pod agregat drugie 3t. Na bogato. Byle potasu magnezem nie zblokować🤭

Masakra, obrobili całą budowę moich majstrów. Cały sprzęt, bramę przesuwną i 150m siatki panelowej.

Ktoś lekki chleb lubi.

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

Tak też zaczynam myśleć. Premium rozsiałem w porzeczkach i na nową działkę pod pług pi 3t i pod agregat drugie 3t. Na bogato. Byle potasu magnezem nie zblokować🤭

Masakra, obrobili całą budowę moich majstrów. Cały sprzęt, bramę przesuwną i 150m siatki panelowej.

Ktoś lekki chleb lubi.

Tego typu przypadków będzie więcej do lekkiego chleba.

uj***ć łapy po samej d*pie 

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Agrest napisał:

Ktoś lekki chleb lubi.

Jakiś monitoring był? Czy na polu u inwestora to było?

Opublikowano
36 minut temu, stempos1980 napisał:

Znaczy ujowo robota była zrobiona😁🤭

Czasu brakło a jak już go wystawiłem to ciężko było wrócić do tego :o

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Widziałem go za drogą jak ja uprawiałem.

Też jutro będę siał tam za domkami 

Na górce przy jechał bez problemu, ale przy drodze tylko ruszył bo pusto było ciężko wjechać, wieczorem byłem to trochę już obeschlo.

Opublikowano
8 minut temu, MonteChristo napisał:

Jakiś monitoring był? Czy na polu u inwestora to było?

Na polu, nawet prąd nie doprowadzony, ale przy lokalnej drodze.

Powinno być parę kamer na trasie. Może coś się znajdzie.

Dałem im pod rozwagę przeanalizowanie tzw złomiarzy ze Starachowic. Regularnie patrolują  nasze tereny

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Na polu, nawet prąd nie doprowadzony, ale przy lokalnej drodze.

Powinno być parę kamer na trasie. Może coś się znajdzie.

Dałem im pod rozwagę przeanalizowanie tzw złomiarzy ze Starachowic. Regularnie patrolują  nasze tereny

Mózliwe, teraz same barachło idzie do wojska z naboru

Opublikowano
53 minuty temu, szymon09875 napisał:

:o

Na górce przy jechał bez problemu, ale przy drodze tylko ruszył bo pusto było ciężko wjechać, wieczorem byłem to trochę już obeschlo.

I u mnie na samym końcu od olch mokro było ale na jutro będzie popiół 

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Takie warunki

20240308_111735.jpg

Nie wiesza się?

Opublikowano
5 godzin temu, marulekk napisał:

Ale za to będzie się opłacało opłacać rachunki , w tym państwo polskie bardzo dobrze umie wyegzekwowywać opłaty/podatki/ haracze 

Przecież  osiem gwiazdek rządzi i miała być kraina POlska mlekiem i miodem płynąca. Kto tym debilom uwierzył. 

Rano o 6 termometr u mnie -7 pokazywać 

• Like 1
Opublikowano

Mam pytanie na szybkości,a tu dużo osób to może ktoś odpowie. Chodzi mi jak wymontować koło pasowe od strony rozrządu w c360 na odrzutnik. Odkryciem,i zostaje dobry ściągacz czy jest inny sposób? Mój ściągacz łapie za przednią ścianke koła i boję się że wyłamie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v