Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Dlatego śmiem twierdzić, że chłop swojej siły nie wykorzysta🤷

Dlatego że rolnicy nie dmuchają do jednej trąbki. Wystarczy tu poczytać i odchodzą chęci od wszystkiego. 

• Like 2
Opublikowano

No jeden drugiego by utopił w łyżce wody i jeszcze by patrzył czy równo tonie 

4 minuty temu, 6465 napisał:

Dlatego że rolnicy nie dmuchają do jednej trąbki. Wystarczy tu poczytać i odchodzą chęci od wszystkiego. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

A ile radości by miał przy tym....

Szkoda gadać....robić swoje.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

A medja propagandowe tylko to podgrzewają nie ważne czy to z lewej czy prawej strony.

Edytowane przez 6465
  • Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

A co ten psl warty ,to przez niego to wszystko, powinienen rzdzić z pisem,taki sam ten psl jak kołodziejczyk aby do koryta i nic nie robić.

A jak by z PiSem rządził to by przy korycie nie był?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Strongman napisał:

Z pisem musiał by coś robić a z po nic tylko brać hajs 

Może i PSL by się z PiSem dogadał gdyby Jarek przez 8 ostatnich lat na nich nie pluł i wylewał pomyj ... Ale że Wielki Kaczaffi powiedział że będzie rządził sam albo wcale, to nie rządzi wcale ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Z pisem musiał by coś robić a z po nic tylko brać hajs 

Oj narobił PiS dla rolnictwa przez te 8lat że Ho Ho 😂

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Nie kojarzę. Ja mało się interesuje polityką.  Widzę tylko że jest straszne parcie na władze. U mnie 4 kandydatów na wójta i 4 na radnych z wioski. Nigdy tak nie było.

U nas w gminie 760 zł na miesiąc. Jak lebiega co uj się zna i nie przygotowuję się do pracy, to 9 tyś rocznie i z 3 razy po 2 godziny posiedzi i wciśnie przycisk jaki mu wskażą. 

• Like 1
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

2 minuty temu, Łolek napisał:

Szczególnie ty z 5cioma krowami, nie chcesz nic nie rób pochyl głowę i niech cie jeszcze kijem obijają, może źle może dobrze ale zawsze coś ludzie chcą mieć wpływ na to co się dzieje 

Ja mówię na przykładzie innych z 50 krowami 

Jak chcą mieć wpływ to trzeba głosować 

co masz na myśli ,,50 ków,, 🤔

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

A ile czasu ja już to piszę....żeby cokolwiek zdziałać myślenie musi być w kolejności: najpierw "MY" dopiero potem "JA"...dopóki tego nie będzie to będzie prężenie muskułów, krzyki, transparenty, a jak co do czego to doopa...a rolnicy to jest jedyna grupa, która ma realna możliwość oddziaływania na rządzących. Tylko nie potrafi tego dostrzec, nie mówiąc nawet, żeby wykorzystać...chłop głupi i życzeniem władzy jest, żeby takim pozostał...

• Like 4
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Oj narobił PiS dla rolnictwa przez te 8lat że Ho Ho 😂

Narobił ale przynajmniej potrafi przyznać się do błendu, bo jeszcze nikt nikogo przecież nie zadowolił każdy może coś spieprzyć .

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Poka P0 robocie 

Patrzę że ma nie padać, to może jednak zboże.

Błotniki to nie tak hop siup.

Stelaże cza poczyscic i pomalować najpierw.

Może wcześniej opony żeby dobrze spasować.

Jutro powinny być 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Strongman napisał:

Narobił ale przynajmniej potrafi przyznać się do błendu, bo jeszcze nikt nikogo przecież nie zadowolił każdy może coś spieprzyć .

Tak, tak, przyznali się do błędu xD Dobrze że był taki pajac jak Kołodziejczak bo byś miał teraz 5 dla zwierząt xD 

Ardanowski może idealnym ministrem nie był, ale na pewno jednym z lepszych, ale jak stanął po stonie wsi a nie Kaczaffiego to go nam na pajaca Pude podmienili ... Ani PiS ani PO nie chcą dobra dla wsi ... Chcą nas trzymać za pysk abyśmy robili to co chcą kupując nas dopłatami ... Te wszystkie suszowe, nawozowe, kukurydziane nie są po to aby nam pomóc, są po to aby uzależnić nas od rządu/władzy abyśmy byli im posłuszni ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Patrzę że ma nie padać, to może jednak zboże.

Błotniki to nie tak hop siup.

Stelaże cza poczyscic i pomalować najpierw.

Może wcześniej opony żeby dobrze spasować.

Jutro powinny być 

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

A to jak nie ma opon to nie rób

Wpierw opony

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v