Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Elon napisał(a):

Babka nie widzi co pisze. 

Każ jej okulary założyć.

28 minut temu, Qwazi napisał(a):

W WK to też samowolka w różnych sprawach i w różnych rejonach lubiła się odwalać...

Ot to. Tam różne dziwadła odchodzą

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, PAN88 napisał(a):

Ja czy na Tuska czy na Kaczora  kładę uj. Pitolisz pitolisz a za $$$ sprzedaż się jak dziw*a. Przypomnij sobie co pisałeś jak rudy dał zaliczki dopłat

Jaja se robiłem 😁

49 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A pamiętasz jak Ryszard obraził się na PiS?

Za co? 

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
36 minut temu, jahooo napisał(a):

czasami to nie samowolka, tylko korupcja na zasadzie - a kto nas sprawdzi

A w takie rzeczy to nie będę wnikał. Poczucie bezkarności urzędniczej jest wielkie 

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, wojtal24 napisał(a):

dla mnie to też dziwne bo jeżeli coś jest czarne to jest czarne a nie białe 

ale jak urzednik dostaje wykładnie prawna od radcy prawnego to wykonuje to  

Jakość tych radców prawnych to oddzielny temat...interpretowanie przepisów napisanych wprost to już jest nagminne

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Za co? 

A za takie przykładowo faktury za sprzedane zboże, jaka sraczka wtedy była i kombinowanie 🤭 oj chorągiewka ma krótką pamięć 🤭

Edytowane przez Roki212
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

A najgorsze że tam nie jest jednakowo. Każdy WK robi jak se chce

Przykład sąsiada zza płotu. Kupił passata w Gdańsku i w Sieradzu mu nie chcieli zarestrowa.  W DR miał wpisane passat B5 FL  a tu pani w okienku mówi że... nie ma takiego modelu w systemie 🤦

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, radekz200 napisał(a):

kurła cholesterol snów wysoki 240 

w maju miałem 201

do 190 jest ok

1 minutę temu, marulekk napisał(a):

w maju miałem 201

10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Faktycznie, to chyba za to obrazil się na PiS.

Zapamietalem że miał jakiegoś focha.

szybko niesmak przeminął :P 

Edytowane przez marulekk
  • Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, marulekk napisał(a):

wtedy zadzwonił a teraz do Tuska boi wykonać telefonu :D 

Taki bohater...jak tylko przeciwnik nieco wyższy, to on...ogon pod siebie🤭

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

kupowali mowę i na dofinansowania 

do 2016 r mogli.

rocznie sprzedawano kolo 1000 szt nowych mtz. oczywiscie jako uzywane nie byly w statystykach uwzgledniane.

papugi znowu zarobia artykul stary ale chyba nic nowego sie nie wydarzylo ?

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/sprawa-rejestracji-belarusa-ciagle-na-wokandzie-cz-1,140972.html

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

Przychodziły z Białorusi zarejestrowane i u nas je rejestrowali jako używane, zresztą, całkiem legalnie. Problem mogą mieć tylko ci, co zarejestrowali całkowicie nowe, nie rejestrowane wczesniej ciągniki bez norm, bo niektóre WK takie podobno rejestrowały

No właśnie chodzi o to że te używane. 

Według prawa, używany pojazd który nie był wcześniej zarejestrowany na terenie UE, podczas wjazdu i rejestracji w kraju unii powinien spełniać wymogi i normy jak nowy pojazd. Chory przepis ale o to cała afera, że kupowali "używane" które według przepisów nie powinny być rejestrowane.

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał(a):

No właśnie chodzi o to że te używane. 

Według prawa, używany pojazd który nie był wcześniej zarejestrowany na terenie UE, podczas wjazdu i rejestracji w kraju unii powinien spełniać wymogi i normy jak nowy pojazd. Chory przepis ale o to cała afera, że kupowali "używane" które według przepisów nie powinny być rejestrowane.

A kto powiedział, że nie rejestrowane w UE ? Podobno szły przez Litwę, tam nie ma wymogu, aby ciągnik spełniał normy, jesli był zarejestrowany, bo zgodnie z międzynarodową konwencją, kraje szanują swoje przepisy homologacyjne i rejestracyjne. Tak samo jak prawa jazdy. Ciągnik, który został zarejestrowany w jakimś kraju w Europie, może zostać zarejestrowany w innym. Tylko naszym urzędnikom coś się mota jak zwykle. Zobaczymy, jaka będzie skala tych "wyrejestrowań", ale przypuszczam, że kilka Wk za to nieźle beknie

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v