Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał(a):

jak będę miał na cały bagażnik to się kajtnę , czyli po jakąś beczkę co najmniej

100 litrów jest 😛 czyli sam będę musiał Ci podrzucić i policzyć za dowóz 

Opublikowano
9 godzin temu, Łolek napisał(a):

0,00

Fizycznie jeszcze 6 stoi ale już sprzedane wszystkie 

Znaczy jedna zostanie na miesiąc żeby cielaki odpoic a potem kebab 

Ło Panie😱...Pan działasz z prędkością ...

Siemanko 🙋...chłodno trochę 

28 minut temu, Łolek napisał(a):

Szron potężny ile stopni to nie wiem,bez wiatru słońce wschodzi 

17306114612408422158092907034489.jpg

Czemu ma wschód południowy patrzasz🤔

Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Od jakiś 10-15 lat była już tylko nazwa, ewentualnie montownia chińsko-tureckiego badziewia z logiem Ursusa ...

U nas młodzież już nie chodzi ... U @6465 w okolicy chyba jeszcze chodzą chłopaki w Wielkanoc w nocy "za polem". Kilka lat temu była mgła w nocy, ładnie "niosło" to było ich nawet u mnie słychać.

Chodzą chodzą, i po polach i po dyngusie. 

Opublikowano
9 godzin temu, PAN88 napisał(a):

Aha. Ile w tym roku za pisklaka płaciłeś 🤔 już z 3 rok się przybieram kupić i zawsze coś wyskoczy.

50zł za takiego wielkości kury. Zaraz po majówce są do odbioru, wczorajszy miał żywy 15,5kg. 

-4 stopnie.

Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Wywołać parczewską klątwę dla wyborców koalicji tuska

Klątwa to już ciebie dopadła, jeszcze brakuje tylko biegunki i wyłączenie prądu + brak benzyny do agregatu- byś siedział na kiblu non stop i telefonu nie podładował.

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Klątwa to już ciebie dopadła, jeszcze brakuje tylko biegunki i wyłączenie prądu + brak benzyny do agregatu- byś siedział na kiblu non stop i telefonu nie podładował.

Agregat odpali.....z pił zleje paliwo 

Witajcie 🤝

Czas podjechać na cmentarze i można odpoczywać 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

50zł za takiego wielkości kury. Zaraz po majówce są do odbioru, wczorajszy miał żywy 15,5kg. 

-4 stopnie.

Drogie pisklaki, pamiętam że zawsze byłem w szoku jak ludzie płacili za indyka jak za 3/4 świni :o

W tym roku rodzice nie mieli, tylko kurczaki i gęsi 

Na wiosnę muszę jakiś kurnik postawić :o

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Drogie pisklaki, pamiętam że zawsze byłem w szoku jak ludzie płacili za indyka jak za 3/4 świni :o

W tym roku rodzice nie mieli, tylko kurczaki i gęsi 

Na wiosnę muszę jakiś kurnik postawić :o

Gęś też lekko odchowana 45zl 

Kaczka 25

Indorki po 45 

Za brojlera 1 kg 8 zł płaciłem. 

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Do volva bym P0dłączył ładowarkę

Benzyny mam zapas 60 l w promocji kupionej - 30 gr

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał(a):

Gęś też lekko odchowana 45zl 

Kaczka 25

Indorki po 45 

Za brojlera 1 kg 8 zł płaciłem. 

Gęsi w tym roku nie wiem bo nie chcę już tego... Kaczki w marcu były 3 tygodniowe po 14zł ale to pierwszy rzut, później coraz droższe. Brojlery cały czas po 10zł ale coraz mniejsze sprzedaje... Tyle, że ładnie się chowają i nie chcę już zmieniać źródła... Perliki były wiosną jakoś po 18 bodajże.

Opublikowano

Kaczki i gęsi jak same będą się mnożyć to zostaną, będzie teraz 4 kaczuchy na jajko i ładny kaczor. 

Dwie gęsi też mają kawalera. 

Indyki dla siostry teraz zeszły chyba po 500 plus. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v