Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

A czytałeś co Sławkowi się wypsło?

Stegsted go osiukał

Drugi Sławek chyba też został oszukany 

A bo to tylko Poznaniaki nie oszukiwowywują🤷...idźta se z pretensjami do niemiaszków🤭

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ufff....

Oddychaj oddychaj 😱

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

I ten drugi po 100zł kg, ale emocje zabiegom towarzyszą🤣

1 minutę temu, mirro napisał:

Bo są dwa rodzaje Mospilanu. Mospilan i Mospilan wsio padoch.:lol:

Opublikowano
49 minut temu, gregor1284 napisał:

Wstawić ze 2 pepy i wiesz co jesz 

Za leniwe ludzie. Kury już się nie chce ludziom chować, a co dopiero pepy 🙉

I jeszcze daj tym młodym gospodyniom, to do przerobienia, jak już w nowoczesnych domach, nie ma nawet maszynki do mięsa, ani tłuczka, bo to wszystko w sklepie robią 🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

I ten drugi po 100zł kg, ale emocje zabiegom towarzyszą🤣

Jakie emocje, jak to prosto z fabryki bodaj w Belgii.  Cena 90 pln za kg.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Jakie emocje, jak to prosto z fabryki bodaj w Belgii. 

A dasz sobie rękę uciąć??

Jak to Forest Gump mówił, życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz co kryje się w środku🤭

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

I jeszcze daj tym młodym gospodyniom, to do przerobienia, jak już w nowoczesnych domach, nie ma nawet maszynki do mięsa, ani tłuczka, bo to wszystko w sklepie robią 🤣

Wyzdychają urwy z głodu, ludzie to debile. Pies ich pies 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Desperado napisał:

Ile na ha. trzeba dać?

Naszego, "oryginalnego" to trzeba by coś dołożyć żeby być pewnym, 250g/ha w bobie sobie z mszyca radziło, oczywiście pod warunkiem zakwaszenia na te 5.5 które mówiłem. Importu belgijskiego czy tam francuskiego 50g/ha i mszycy nie ma.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

Cóż poradzić dawne czasy już nie wrócą teraz każdy kariery robi nie ma czasu na gotowanie do tego smartfony też czas zabierają , podróże zagraniczne itp a coś chować to jednak uwiązanie i obowiązek i przerabiać to trzeba 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

A dam.

Będę nosił jako amulet zamiast zajęczej łapki😜

Opublikowano
Desperado napisał:

8 minut temu, wojtal24 napisał:

nie ma rodziny nie ma nastepcy (dziecka) i miał nie będzie, ma dom po rodzicach, prace i hobby czego ma chcieć więcej i dla kogo. jemu starczy kupił sobie nowa furę. trzeba uszanować jego podejście, każdy z nas ma inną sytuacje zyciowa

No ok, niech sobie żyje jak chce, tylko że on uważa że tak powinni wszyscy, mieć wszystko w d*pie.

o to to jego myślenie a ja jego priorytety ma w dvpie 🤪🤣🤣🤣🤣 taki to Pieter początkujacy alkoholik 🤦

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Naszego, "oryginalnego" to trzeba by coś dołożyć żeby być pewnym, 250g/ha w bobie sobie z mszyca radziło, oczywiście pod warunkiem zakwaszenia na te 5.5 które mówiłem.

No to pany drogo wyjdzie taki powiedzmy Mospilan, teraz za 600g chcą tyle co za 1 kg Inazumy a  tam tylko niby 0,15kg wystarcza.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Agrest napisał:

Obwód to obwód. Po zewnątrz i tyle.

Tylko po co Ci?

19 obrotów na 1 ar . Zawsze 38 kręciłem  i waga wysianego x 50

Dzięki Sławek ja kręciłem 18,5 raza.Już 2ha jęczmienia zasiane przyjechałem na kawę. Próbę robię nie od dziś i ile wyliczone tyle wysiane. A ten wpis był po to żeby takie paździochy jak desperat mieli pożywkę 😆😆😆😆 czekam jeszcze na wpis ogara.😆

Edytowane przez 6465
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Desperado napisał:

No to pany drogo wyjdzie taki powiedzmy Mospilan, teraz za 600g chcą tyle co za 1 kg Inazumy a  tam tylko niby 0,15kg wystarcza.

Tylko co tam masz acetamiprydu ? Połowę tego jak dobrze pamiętam. Ja to nawet nie wiem ile nasz oryginalny kosztuje, bo albo ten import albo środki na szkodniki magazynowe ;) Zobacz sobie np taki Piorun, jaka ma substancje aktywna ;) Piorun wyjdzie za 250g 60zl a Mospilan 100 ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Już 2ha jęczmienia zasiane przyjechałem na kawę. Próbę robię nie od dziś i ile wyliczone tyle wysiane. A ten wpis był po to żeby takie paździochy jak desperat mieli pożywkę 😆😆😆😆 czekam jeszcze na wpis ogara.😆

Taaaa akurat,  xD może i siałeś, ale po pijaku, bo po wpisie było widać że kupy i d*py się nie kleiło i pewnie wysiał połowę i głupa pali że wiedział.   xD

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

może i siałeś, ale po pijaku

...i znowu rzucanie oszczerstw....

Pięknie, pięknie...

31 minut temu, Agrest napisał:

Od chwastów i mszyc jeśli są, a są.

Chwast do 3 liścia najlepiej zrobić

Kiedy siałes ten jeczmien...

Dziś patrzyłem swój, to ładnie powchodził...cza by Zara czem psiuknać

Opublikowano
Qwazi napisał:

46 minut temu, pedro2 napisał:

Martwisz się tylko o to żeby zapchać kiche i pochlać z somsiadem.

Ale nowe autko w drodze🤷...

to stare się cielić będzie 🤔🙆‍♂️ a kto jest ojcem 🤭🤣🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

ty dorabiasz tu jako adwokat wszystkich czy jak? czy ci piasek mózg zasypał?  :P

To z troski o twa duszę...

W złym kierunku ona podąża....

To nie to światełko...oj nie to...😥

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v