Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A ja bym powiedział że PiS bardzo nas podzielił...

Bo nie pamiętasz początku i łyknàłeś co media przekazały i przekazują. 

Są równie winni tylko że jak w życiu każdej akcji towarzyszy reakcja. 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

A i jak wlazłem tam do nich do garażu to mz251 stała zakurzona to podpytałem czy sprzedać nie chcą jej a on mówi "pa jaki gość, dwuletnie motory stoją a on o MZ pyta"

Taką MZ-te to i ja bym kupił, tylko że taka fajna to kosztuje tyle co moja Yamaha ...

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

A ja bym powiedział że PiS bardzo nas podzielił...

Pierwsze lata rządów pisu były ok.Po tym peowskim złodziejstwie kto by nie był to było lepiej. Jak oni upadlali ludzi to szok - praca za 3,7 zł na godzine w nocy w supermarkecie, pierwsza wypłata po studiach 800zł, 80% najniższej krajowej. Nigdy tym skurwysynom tego nie zapomne. Jak sie władza zmieniła to Polska naprawde poszła mocno do przodu. Później poszli w socjal i złodziejstwo, czyli wyszła natura typowego Polaka.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Zgoda, tylko to nie była ta skala, media publiczne nigdy nie były niezależne, ale to co się działo w latach 2016-2023 to był dramat ...

Wyznacznikiem szczucia moim zdaniem to były rozmowy Tadli z Kowalskim czy z Dudą przed wyborami w 2015

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jak z tym jest u Ciebie nie wiem, odpowiedziałem tylko na Twoje pytanie

No dobra...widzisz i osadzasz.

Ja kupiłem nie na pokaz, nie dla mody...

No to to powinieneś wiedzieć....

Zwykła fanaberia...najprawdziwsza...i jaka fajna...😆

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tak, mleko dla kota, karma dla psa,  winogrona,  banany , nektaryny brzoskwinie mandarynki i inne cytrusy, plus domestos, papier toaletowy.

A dla siebie mleko gdzie bierzesz ?

Ja jogurty greckie kupuje bo mają dobre i masło na promocji 🤭, bo moja mleczarnia w uja leci 

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

No Toć przekazałem swoją diagnozę. Od Tuska wojna Polsko polska się zaczęła,  ta szuja zaczęła obrażać starsze pokolenie, na pracy którego się wozi i które systematycznie okrada. 

W moich oczach ta gnida się nie wybieli. To ten wrzód wzmocnił pis . 

Ja to podsumowuje tak. Na pisa głosują głównie durnie a na platformę głosują durnie którym wmówili że nie są durniami i takie ugrupowanie jak platforma jest dla nich. Jednych i drugich robią w jajo i jedni jak i drudzy łykają 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Dokładnie. Ja pamiętam biede i dziadostwo jakie było w latach 80 i 90. Mama szyła dla mnie i brata ubrania bo nie było kupić. Pierwszego banana jadłem w 1 klasie podstawówki, taty kolega przywiózł z Niemiec. Teraz dzieciak mówi że jest biedny bo nie ma srajfona czy ubrań firmowych. Pojebane czasy. Najgorsze jest to, że zazwyczaj po latach dobrobytu przychodzi kryzys i myśle że to kwestia czasu.

Też tak uważam. Żeby się napić oranżady to musiały być święta. Cole z kręconej butelki spróbowałem pierwszy raz na swojej komunii. A ptysia u ciotki w Warszawie. O ciuchach nie wspomnę bo te mawiny z rynku do dziś pamiętam. I te kurtki ze szmaty. Niech czasy nigdy nie wrócą. Teraz to jest luxus.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

nie pamiętasz początku i łyknàłeś co media przekazały i przekazują

Raczej pamiętam...

Stronniczy raczej nie jestem...

Ale oglądać się szczujni nie dało...

Teraz też nie oglądam, ale przez to że nudne i mdłe to teraz....

Z początku ciekaw byłem co tam...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Chyba tak. I u nas nakupili motorów a przewodniczącym tej motocyklowej grupy jest chłop który ma najdroższy. Jakiegoś Harleya kupił za podobno 70 tysięcy i tam stoją się podniecają tymi motorami ale wszystko kolo 50.roku życia. Towar zawoziłem w piątek chłopakowi co z kumplami jeżdżą na ścigach to mówią ze z tą grupa nie chcą mieć doczynienia. Na rozpoczęcie sezonu w przasnyszu mieli się zebrać i jechać wszyscy to 3 godziny przed rozpoczęciem już się spotkali żeby pofapać a pół godziny przed rozpoczęciem wyjechali. Ten naczelnik od Harleya chciał ich prowadzić jakaś polna droga to młodziaki odłączyli się od grupy i pojechali normalnie główną żeby motorów nie ubrudzić. Jak z tym jest u Ciebie nie wiem, odpowiedziałem tylko na Twoje pytanie 

Co te stare chłopy mają z tymi motorami? U mnie w pracy też te +50 nakupowali tych pedalskich rydwanów i podniecają się tym jakby bzykali miss Polski nastolatek. To chyba kryzys wieku średniego i jak konar nie płonie to szuka się jakieś alternatywy. Mam nadzieje że to mnie ominie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ja to podsumowuje tak. Na pisa głosują głównie durnie a na platformę głosują durnie którym wmówili że nie są durniami i takie ugrupowanie jak platforma jest dla nich. Jednych i drugich robią w jajo i jedni jak i drudzy łykają 

I dlatego na wyborach do Sejmu do tej pory byłem tylko raz, głosowałem na osobę nie na partię, na szczęście ta osoba się dostała więc głos nie zmarnowany, i tak samo bym na tą osobę zagłosował gdyby była z PiS, PO, Konfy czy SLD ... 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Pierwsze lata rządów pisu były ok.Po tym peowskim złodziejstwie kto by nie był to było lepiej. Jak oni upadlali ludzi to szok - praca za 3,7 zł na godzine w nocy w supermarkecie, pierwsza wypłata po studiach 800zł, 80% najniższej krajowej. Nigdy tym skurwysynom tego nie zapomne. Jak sie władza zmieniła to Polska naprawde poszła mocno do przodu. Później poszli w socjal i złodziejstwo, czyli wyszła natura typowego Polaka.

Kto by to pamiętał. 

Jak wogóle możesz o tym pisać. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Co te stare chłopy mają z tymi motorami? U mnie w pracy też te +50 nakupowali tych pedalskich rydwanów i podniecają się tym jakby bzykali miss Polski nastolatek. To chyba kryzys wieku średniego i jak konar nie płonie to szuka się jakieś alternatywy. Mam nadzieje że to mnie ominie.

Bo motocykliści dzielą się na dwie grupy, Ci co kupują żeby jeździć i czerpać z tego frajdę, i Ci drudzy, co latają po zlotach i się podniecają swoimi maszynami ... Trochę już jeżdżę, na zlocie byłem raz i więcej się nie wybieram ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Też tak uważam. Żeby się napić oranżady to musiały być święta. Cole z kręconej butelki spróbowałem pierwszy raz na swojej komunii. A ptysia u ciotki w Warszawie. O ciuchach nie wspomnę bo te mawiny z rynku do dziś pamiętam. I te kurtki ze szmaty. Niech czasy nigdy nie wrócą. Teraz to jest luxus.

Ale jak wtedy smakowały takie napoje 😛 , teraz to kuźwa jakieś szczyny 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Mam nadzieje że to mnie ominie

Ominie, ominie...jak i reszta tajnych rzeczy....

Niektorzy rodzą  się bez polotu i tak im zostaje 😆

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Pafnucego nie ominęło

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Bo motocykliści dzielą się na dwie grupy, Ci co kupują żeby jeździć i czerpać z tego frajdę, i Ci drudzy, co latają po zlotach i się podniecają swoimi maszynami ... Trochę już jeżdżę, na zlocie byłem raz i więcej się nie wybieram ...

...mieć na pokaz i dla przyjemności...

Ja wolę się kajtnąć, niż chwalić...

Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Pafnucego nie ominęło

Ciebie ominie...jak i reszta...😆

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ale jak wtedy smakowały takie napoje 😛 , teraz to kuźwa jakieś szczyny 

Jak byś i teraz się ich napił dwa razy do roku to by ci też smakowały. A jak pijesz na co dzień to spowszedniały.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Kto by to pamiętał. 

Jak wogóle możesz o tym pisać. 

Ja pamiętam doskonale żeby dostać prace to trzeba było mieć znajomości albo chodzić po firmach na staże i robić za murzyna po 10-12 godzin dziennie a jak coś powiedziałeś to od razu tekst- 10 osób za bramą czeka na twoje miejsce. Strasznie wtedy ludzi upodlili. A dyrektorzy, prezesi czy inni biznesmeni traktowali ludzi jak śmieci. Przykład szedł z góry. Kwaśniewski z Millerem dostali palete pieniędzy za więzienia CIA w Polsce. Jak zaszedłeś do lekarza państwowo  to dawałeś kase żeby cie zbadał albo dał skierowanie. Prawda jest taka że pisowcy ukrócili ten proceder 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał:

Jak byś i teraz się ich napił dwa razy do roku to by ci też smakowały. A jak pijesz na co dzień to spowszedniały.

Oranżady nie piłeś?

Kurna...toż ja w podstawówce z bułką ...

Toż była dostępna...

Był taki czas że paskudna była, ale była...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v