Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

36 minut temu, wojtal24 napisał: jego ex i obecna dala mu warunek albo ona albo AF 😄😄😄 Nie wiem co bierzesz ale przestań bo Ci to szkodzi  14 minut temu, Qwazi napisał: Weź no mi też załatw po koleżeńsku 🙏...tak ze 3 mm chociaż...bo lipa straszna😞   @Nieustraszony1044 Marcin, tak nie rób 🫣🤦...chociaż miałbyś rację, ale się powstrzymaj... https://www.youtube.com/embed/-RO5HBVzYEU?feature=oembed     Mariusz za kogo Ty mnie masz 🤷

ale to Twoje słowa @aktywnynieustaszonyzetorursus😄😄😄😄😄

Opublikowano
8 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

A w żniwa: "k**wa,... coś dobrze u Ciebie sypie..."

Żeby chociaż, jak w tym roku. 

Byckom starczyło i kurkom i na koniec chociaż sprzedać po te 5,4 tony na tusecka pszenicy 🙄

4 minuty temu, Qwazi napisał:

No i koniec...co tu robić do wieczora🤔...

IMG_20240511_105209_301_HDR.jpg

I czego toto siać. 

Zaraz wrześniowe przymrozki, a i późno już, to raczej mocnika nie łapnie 🥺

Opublikowano

cos nad ranem pokropilo ale sladu brak..

3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Deszcz potrzebny , bo wszystko schnie 

dokup pola i wiecej suszowego dostaniesz ...

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Mam inwazję dzieci ćmy bukszpanowej. Ratunku

IMG_20240506_171526.jpg

dopieor teraz ?? u nas juz dawno zjadla, zdechly z glodu i teraz rosnei z powrotem.

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Grzyb i mokra bezmroźna zima wszystek zapas nawozu jaki był w ziemi wpompowała w głąb, a ostatnimi czasy na jesieni mało albo nic nie dawali bo tani nawóz nie był. Na wiosnę nie szło wjechać, inni czekali na 1000zł/tonę, dali o wiele za późno i efekt mizerny, do tego brak PK, magnezu, siarki i nawet to co dali jest dla roślin nieosiągalne, koniec kropka. Jedyne co, to o antywylegaczach nie zapomnieli.   :P

co za zacofanie i ciemnota- u nas pieknie rosna zimowe..

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Mam inwazję dzieci ćmy bukszpanowej. Ratunku

IMG_20240506_171526.jpg

U mnie zjadło bukszpany , już są wyrwane . U ciotki za płotem też kończy żywot krzew . Trzeba pryskać albo likwidacja chorych sztuk . przeważnie atakuje młodsze drzewka 

Opublikowano
Qwazi napisał:

11 minut temu, slawek74 napisał:

na piwo idź 😁

Byś postawił, dostarczył i potowarzyszył, a nie polecasz iść 🙆...

postawić i potowarzyszyć ok na dostarczenie nie mam czasu 🤷‍♂️

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

O mi gul skoczył 😮

Dlaczemu?

13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Mariusz trawy kiedy zaczynasz?

Jeszcze chwila. Myślę po 20-tym...

7 minut temu, slawek74 napisał:

postawić i potowarzyszyć ok na dostarczenie nie mam czasu 🤷‍♂️

To odłożymy...jak będziesz miał czas🤷

Opublikowano
25 minut temu, mf362 napisał:

U mnie zjadło bukszpany , już są wyrwane . U ciotki za płotem też kończy żywot krzew . Trzeba pryskać albo likwidacja chorych sztuk . przeważnie atakuje młodsze drzewka 

Małe żyją jakoś je popryskalismy. Duże padły wszystkie. Szkoda mi ich strasznie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

co za zacofanie i ciemnota- u nas pieknie rosna zimowe..

U was zawsze wszystko pięknie rośnie, tylko później  trochę do pieca i gołąbków i po ptokach, 3 tony żyta na 3 klasie, takich papraczy jak ty i ich zdania o agrotechnice, to się nawet nie bierze pod uwagę. Ponawiam pytanie, gdzie masz to zboże, minimum ze 130 ton?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Zalesić i tyle, turyści przyjadą i grosz zostawia 

Chyba w Biedronce, przyjadą autobusami i ze swoimi kanapkami z pomidorem i rzodkiewką z Biedry.   xD

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
43 minuty temu, Qwazi napisał:

Dlaczemu?

Jeszcze chwila. Myślę po 20-tym...

To odłożymy...jak będziesz miał czas🤷

26 minut temu, Łolek napisał:

Z  jakiego powodu 

Adam się tu nie udzielał bo czasu chyba nie miał za autem jeździł. Teraz to już chyba wróci 🤔

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, gregor1284 napisał:

Zalesić i tyle, turyści przyjadą i grosz zostawia 

Jakoś na upainie, bialorusi, czy u rusków, się taki sposób dorabiania na turystach się nie przyjął 😁

Opublikowano

Jak nie dziki to żurawie jak nie to to gęsi k**wa mać wszystko lubi qq

image000000_16.jpg

10 minut temu, 6465 napisał:

Adam się tu nie udzielał bo czasu chyba nie miał za autem jeździł. Teraz to już chyba wróci 🤔

No kurde elegancki zakup tego no 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v