Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Desperado napisał:

Mówisz o hitchu?

Standardem jest wręcz sprzedawanie bez obciążników, Zetor to prawie norma, ewentualnie okradnie i po jednym zostawi, a potem na OLX wystawiają po 2tysie i ma tego od cholery, skąd pytam?

Kupiłem MF od takiego małego handlarzyka co czasami coś przywiezie jak się trafi. Tak jak przywiózł tak sprzedał komplet obciążników z przodu górny zaczep automatyczny na dole hicz+ listwa. A i łącznik górny był. Więc nie każdy okrada. A i jeszcze pół zbiornika ropy było bo na kołach przyjechałem 100km. I kupę pola na tym obrobiłem.

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)

A w nowych tez zaczepów niema, po prostu wyciongają ze niby złodziej może ukrasć nocą, to samo moze robią handlarze a jak ktoś się nie zapyta to zaczep handlarza.

Bo w nowym to wiadomo ze musi być to każdy się zapyta jaki ma.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

No z tymi zaczepami to kosmos,w jednym był górny ,i z tym długim  ,,bolcem'' ,co się zabezpiecza sam ,zapinając z kabiny pociągając dwoma palcami ,lecz dolnego nie było ,w drugim górnego nie było ,a koszt nowego coś 5 tys  ,więc trza było ,,rzeżbić'' za kilka stów ,z osiemdziesiątki ,plus całe zamocowanie do du.. ,i żeby śrubę centralną można było zapiąć i wałkowi nie przeszkadzało . Trochę czasu trzeba było poświęcić by zgrać jeszcze ze śrubami . . Ja się napierdzielił jak mały Kazio ,a  handlarzyna pewnie komu opchnął za tysiąca .     Popaduje zimno ,roboty polowe stop .       Szkoda że ty   Chłoporobotnik tak daleko ,i Dziś bym Ci oddał z 10 rozżutników bydlęcego z pryzmy ,nim trawę skoszę będę miał pod 20 do rozrzycenia na trawę ,a jak nie będzie opadów ,to póżniej sporo jego prasa łapie  . A mówią że od przybytku głowa nie boli ,a mi napier.... cały dzień .

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Pewnie jakby się człowiek sam wybierał na to stanowisko to większość z nasz by unikała. Jednak jak się wzbudza zaufanie, jeśli ktoś tam Cię chce w tej roli to jakoś tak podbudowuje. 

Polityka to włażenie w du.. ,i czucie jak ktoś ci włazi by cel osiągnąć . A decyzje zapadają w kuluarach a nie na sali głosowań ,.  Tam to się zaklepuje co już zaklepane na boku . I ta wiedza że pomimo szczerych chęci i tak i tak komuś robisz świństwo  ,a do ciebie po przyjacielsku machają ci co mają w tym cel .    To nie dla mnie .    

• Like 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

lenistwo kurła

Czy ja wiem...

Wygoda ...bym powiedział.

https://allegro.pl/oferta/sworzen-zaczepu-dlugi-l-880-fi-31-11236300943 mi taki zaczep ułatwia zapięcie...

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał: https://allegro.pl/oferta/sworzen-zaczepu-dlugi-l-880-fi-31-11236300943 mi taki zaczep ułatwia zapięcie... No fajne. Kiedyś patrzyłem jak by to....trochę gimnastyki by trzeba....😆

jakiej gimnastyki 🤔 wystarczy się trochę wychylić w dwóch ciągnikach używam i zdaje egzamin ... automat wiadomo wygodniejszy chyba że się wypnie coś radek wspominał 🤭😁

12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, konteno napisał:

z pełną częściej niż z pustą

Jakiś przykład?

Choćby jeden???

no coś radzio wspominał 🤭🤔

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Dolny zaczep nie ma tego kołnierza do zabezpieczenia ,można by dorobić ,ale wom przeszkadza w razie co

czemu wom przeszkadza jak nie podpięty ? nawet jak i podpiąć wałek to trzeba wysiąść  to i zabezpieczyć sworzeń zawleczką od razu można , 

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

czemu wom przeszkadza jak nie podpięty ? nawet jak i podpiąć wałek to trzeba wysiąść  to i zabezpieczyć sworzeń zawleczką od razu można , 

Sam się zabezpiecza na takiej   ,,refce'' w rowku ,można by takie coś nadspawać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v