Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
26 minut temu, HF86 napisał:

Pierdolitry skażonej wody 😪

W Niemczech jak wyleje się trochę ON w pobliżu gospodarstwa to pół ciężarówki ziemi trzeba wybrać. 

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

W Niemczech jak wyleje się trochę ON w pobliżu gospodarstwa to pół ciężarówki ziemi trzeba wybrać. 

A w stanach olejem się drogi polewa na preriach 😁

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła zgłosiłem i ja do pge

Niech coś robią bo to nie normalne co się robi

U mnie 20kWh do 11:30, a i PGE jeździło dzisiaj, pytało się czy się wyłącza, bo mają niedługo obniżyć lekko napięcie. Mają zmienić przekładnie na trafo aby się foto na pewno nie wyłączało. Chłopaki od jabłka już chłodnie wyłączają i za bradzo napięcie się podnosi w pewnych momentach, bo jest 230-250V, mają zrobić żeby zakres był 220-240V

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
29 minut temu, HF86 napisał:

A w stanach olejem się drogi polewa na preriach 😁

A w Polsce olejem się pali 

22 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

4 kw produkcji od rana

To w deszczowy dzień tyle zrobi

Screenshot_20240409_123531_com.fox.foxapp.two.jpg

A miała być takie dobre amerykańskie perpetum mobile

Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

a tak coś bez szklanej kuli potrafisz ? bo te zwidy to nudne i wytarte 🤪

poka te swoje uprawy zacofancu  w połamanym zetorze 🤣

masz zwidy ?? bardzo mozliwe..sam to opisywales 😂

3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Na 100. Co do warunków to dokładnie nie wiem ale u nas też ktoś chodził i coś podobnego proponował i w gminie potwierdzili że takie coś jest 

jest zwrot 90 % .a 100 % tylko na udyt i jakies badania termowizyjne..

38 minut temu, Rolnik1973 napisał:

4 kw produkcji od rana

To w deszczowy dzień tyle zrobi

Screenshot_20240409_123531_com.fox.foxapp.two.jpg

masz grzejniki elektryczne ?? to wlacz i wtedy nie bedzie wylaczac..

36 minut temu, Tomasz0611 napisał:

U mnie 20kWh do 11:30, a i PGE jeździło dzisiaj, pytało się czy się wyłącza, bo mają niedługo obniżyć lekko napięcie. Mają zmienić przekładnie na trafo aby się foto na pewno nie wyłączało. Chłopaki od jabłka już chłodnie wyłączają i za bradzo napięcie się podnosi w pewnych momentach, bo jest 230-250V, mają zrobić żeby zakres był 220-240V

sialem zboze i patrze tauron w krzaki wjezdza-chyba szukaja miejsca na wasz prad 😂

Opublikowano

Rysiek tylko klimatyzacja cię ratuje i podgrzewanie basenu.

500 za pomysł i 1500 jak już ten pomysł wykorzystasz.

Dziękować już nie musisz, liczę na uczciwość i zdjęcia inwestycji🤣

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

Oj pszenica na szóstej klasie rośnie co trawa nie chce jak się dało dużo gówna i tylko 200 kg RSM

Moja na V w ubiegłym sezonie tak wyglądała wiosną, a jak przyszło susza, to nie wiem czy te 3 t. na górce dała. Żyto przy mniejszym nawożeniu dużo lepiej dało. Po łąkach na torfie dała 9 t. zważonego. Nawożenie i zabiegi te same. 

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Rysiek tylko klimatyzacja cię ratuje i podgrzewanie basenu.

500 za pomysł i 1500 jak już ten pomysł wykorzystasz.

Dziękować już nie musisz, liczę na uczciwość i zdjęcia inwestycji🤣

Basen to z soloarów można nalać

79.5 ° woda

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v