Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Leszy napisał:

Powiem tak. CPK może i potrzebne, ale czemu taka lokalizacja? Czemu ktoś pośrodku bagien chciał chciał postawić taką inwestycje, gdzie droga do Warszawy prawie godzinę trwa? Trochę rzeczywiście to mało logiczne.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Bananek napisał:

chłopy! ręka w górę, który ma kukurydzę na kiszonkę i składa ten wniosek na dopłatę do qq.

a b6 1.8 TSI nie chcesz?

Jeśli masz wpisane że na kiszonkę nie masz szans jeśli tylko qq bez przeznaczenia to składaj 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)

@Qwazi wszystko fajnie, tylko dlaczego pod tą inwestycję wybrano akurat obszar z najlepszymi glebami w promieniu 50km od Warszawy ? Przypadek ?? A może jakby się jednak nie udało to by było co sprzedać jakiemuś zagranicznemu holdingowi rolniczemu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A może jakby się jednak nie udało to by było co sprzedać jakiemuś zagranicznemu holdingowi rolniczemu ...

jeśli to w jednym kawałku powykupowane to i okazja może by była do przekrętów i wauków ale jak to pojedyńcze rozdrobnione działki to już nie tak kolorowe te inwestowanie , może jakieś specjalne strefy przemysłowe itp ale nie rolnictwo 

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

jeśli to w jednym kawałku powykupowane to i okazja może by była do przekrętów i wauków ale jak to pojedyńcze rozdrobnione działki to już nie tak kolorowe te inwestowanie , może jakieś specjalne strefy przemysłowe itp ale nie rolnictwo 

Przecież to by było w jednym kawałku jakby wykupili wszystko, miedze poorać i masz 2500ha w jednym kawałku i to porządnych gruntów a nie jakiś piasków ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Przecież to by było w jednym kawałku jakby wykupili wszystko,

chodzi o to czy ta 1/5 sprzedana dotychczas  dobrowolnie jest bardzo rozrzucona i czy jest już teraz co scalać 

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Qwazi wszystko fajnie, tylko dlaczego pod tą inwestycję wybrano akurat obszar z najlepszymi glebami w promieniu 50km od Warszawy ? Przypadek ?? A może jakby się jednak nie udało to by było co sprzedać jakiemuś zagranicznemu holdingowi rolniczemu ...

Nie wiem. Nie mam ani odrobiny wiedzy w tym temacie, ani kawałka kompetencji, żeby o tym dyskutować. Chciałem tylko pokazać skąd się to wzięło 

Opublikowano (edytowane)

Teraz raczej jest to rozrzucone, jeśli by nie doszło do inwestycji to pewnie by trafiło to do KOWR, a KOWR pewnie by to wydzierżawił okolicznym rolnikom którzy nie dali się wykupić ...

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie wiem. Nie mam ani odrobiny wiedzy w tym temacie, ani kawałka kompetencji, żeby o tym dyskutować. Chciałem tylko pokazać skąd się to wzięło 

A ja mieszkam niedaleko tej inwestycji, wielu chłopaków z Teresina i okolic znam, 75% rolników w Polsce albo i więcej marzy o takich glebach jakie oni tam mają ... I akurat te gleby mają trafić pod CPK, przypadek 🤔

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
konteno napisał:

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

Jeszcze się dziadkiem rok pojeździ 😁

miałem chęć na takiego ale właściciel ma problem z ogarnięciem papierów do przerejestrowania i wrasta sobie taki w mieście na osiedlu na brytyjskich blachach

3 godziny temu, slawek74 napisał:

masz jd 🤔 a myślałem że zetora 🤔

zbieram puste bańki po oleju od znajomego co ma 6 dzondyrów to chyba byle czego nie leje 

nie ma sensu angola kupować, tyle tego jest że można coś innego kupić.

Opublikowano
56 minut temu, Łolek napisał:

Jeśli masz wpisane że na kiszonkę nie masz szans jeśli tylko qq bez przeznaczenia to składaj 

Znajomy miał na kiszonkę wpisane w doplatach i powiedział że składa i tak. 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Jak?

A bo bramę zamykałem po obrządku czyli po godz. 20. A teraz to zamykam przed zmrokiem jak idę do domu. 

Wracał od znajomego na rowerku i widział że orzełki z przeciwka to łyk do mnie a że było zamknięte to przycupnął za bramą bo bał się że pies wypuszczony🤦

Opublikowano

Żonka mówi  koło 19godz. Że ktoś do nas przyjechał ,wychodzę patrzę policja i kumpel stoi obok. I mówię trzeba było ładować się na podwórko z krzykiem to bym wyskoczył i na rower okrakiem a ty do stodoły. Tylko się śmieli.

Opublikowano

To nie przez twoją hodowlę a sąsiada gościnę i swój rozum😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v