Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Wiesz dokładnie że im nie zależy na tym żeby Ci dobrze było i jaki temu opór stawiasz? 

Na razie to bierny jedynie. Co do strajków, to jakoś nie było u nas ani w rodzinie, ani w okolicy takich tradycji. Zaś lobby na cenę niby nieśmiałe były przed grupę producencką, a nawet kilka w okolicy było. Jednak to się ludzie za bardzo nie potrafią dogadać miedzy sobą, a prezesi za bardzo grabili do siebie. 

Opublikowano

Wczoraj rano z młodą w pociąg i na wycieczkę. 

Wioska dogorywa. Gdzieniegdzie większy bamber, opuszczonych fajnych budynków do oporu. 

Miasto wojewódzkie, a przemysłu i produkcji bra 

Urzędy gigantyczne i biurokracja rozpasiona 

W kawiarni, czy restauracji już polskiego mało słychać. 

Neony żabki rozświetlają pół miasta, drugie pół galerie 

Malutkich lokali mnóstwo zamkniętych i do wynajęcia 

Opublikowano

@HF86 Zmienił się profil społeczny i ekonomiczny. Przemysł jest jednak wydajny, to i produkcja nadąża za popytem, więc nie potrzeba zakładu na zakładzie w każdym mieście. Moim zdaniem brak zakładów nie świadczy o upadku gospodarki. Bezrobocie jest znikome. Ludzi do pracy się ściąga z zagranicy. Wszystko się kręci, ale inaczej niż byśmy byli do tego przyzwyczajeni. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Skłóconymi ludźmi łatwiej sterować 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Manipulacja prymitywna, ale głupi naród nie dostrzega i się na to łapie...

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale o ni nic nie dali, oni tylko przeznaczyli na to nasze wspólne pieniądze ...

Ototo

Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

Marku bo Rysiek to jest pie🤬 leń i pasożyty co myśli jak wyciągnąć kasę.

Dlatego powinni rolnikowi zabrać wszystko, zero dopłat 

I jeszcze na ZUS 

I się może skończy to stenkanie I jęczenie że się nie opłaca 

Gospodarstwo to firma I albo na siebie zarabia albo plajta 

Weźmy takiego krowiarza 

Dziś strajkuje żeby nie sprowadzali z UA a jutro będzie dzwonił za śrutami, kukurydzą, zbożem 

A pelnoporcjowka to z czego jest robiona dla ograniczenia kosztów

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja naginam karku. Od wielu lat z ludźmi rozmawiam i pewne rzeczy tłumaczę. Jedni twierdzą żem głupi, inni niby rozumieją, a swoje myślą i robią, a tylko malutki ułamek rozumie naprawdę...

Wiesz jak to jest jak jeden myśli dobrze ale inaczej od reszty. Żeby nie wyrywał się to trzeba go szykanować, ośmieszyć żeby siedział cicho i nie buntował 

Dlatego taki podział wewnątrz środowiska czy rolników czy innej branży jest na rękę władzy czy to pis czy po jeden uj, jedyny w miarę ogarnięty był Ardanowski to go uwalili  a po drugie to minister jest pionkiem wykonuje polecenia premiera i ministra finansów 

Ewentualnie tych którzy mu zapłacą 

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Wybierz sobie szczeniaka z całego stada i tylko mu poświęcaj uwagę. 

Z czasem będzie atakowany przez wszystkie inne i wszystkie się zjednoczą przeciwko niemu. 

Ototo

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Weźmy takiego krowiarza 

Dziś strajkuje żeby nie sprowadzali z UA a jutro będzie dzwonił za śrutami, kukurydzą, zbożem 

A pelnoporcjowka to z czego jest robiona dla ograniczenia kosztów

To moje krowy jak króliki u Piotrka. Jedzą prawie tylko to co na ziemi urośnie. :D 

Opublikowano

Zgadzam się z tym tak jest, jak robiliśmy z krzaczorow działkę dla wsi to było kilku co się w głowy pukali za damski uj zrobione ogrodzone budyneczek stoi, teraz dorwali się do zarządzania tym ci co wtedy stali i patrzyli, dlatego ja już myślę na zakończeniem kariery 

Czemu nikt nie powie hola hola

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Przemek nie chodzi o to czy Ty z Ryśkiem, czy ja z Markiem albo Karolem. Chodzi o zasadę. Im więcej z nas będzie skłóconych tym lepiej dla przeciwnika. I do tego dąży swoimi narzędziami 

Każdy jakoś normalnie potrafi dyskutować a przyjdzie ten Rysiek i tylko P0 P0 jak zaprogramowany jak z takim w ogóle rozmawiać straszny człowiek

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Jak by było blisko to już Case-jem bym się kręcił w te i spowrotem ale nikt tu u nas nic takiego nie organizuje bo tu są same PIS-dy jak Rysiek. 

Wyjść przed szereg. Wiele celów marzeń i idei zabiło "co ludzie powiedzą"

Opublikowano

Oczy się otworzą jak bezrobocie sięgnie 15 %

A kawalerka dla córki Będzie 500 i to w powiatowej pipiduwie 

Wystarczy te ukryte pokazać 

Większość tego rozpierdolu jarek nam zgotował robiąc laske ruskom. 

Nie przetłumaczysz 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Czasami to ci zazdroszczę 🙄

Czego?

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Wystarczy te ukryte pokazać 

Dzisiaj ogłosili 5,1

Realnego ukrytego pewnie ponad 12 

Wystarczyło parę pakietów wprowadzić i trochę zasady rejestracji w urzędach pozmieniać 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Co języka Przypalił

Nie wiem. Ja swoje zrobiłem ale jak go zabierali to już jak nieboszczyk wyglądał. Ciśnienie 90-60 cukier 67. Cukru dostał, ciśnienie mu podniosłem i niech się robi co chce, ja jestem kryty

Przypadek?

Nie wiem. Ale mnie zeźlił

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Widać że nie ogarniasz sytuacji. 😥

To rusz d*pę z domu i pokaż jedność wśród rolników. 

W jedności siła i wtedy będą się liczyć z rolnikami a jak będa takie ryśki to nic się nie zmieni. 

Dokładnie 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Czym ci przywalił że aż na karetkę czekasz?

Te poczucie humoru to masz iście podlaskie, nie ublizajac hfowi

41 minut temu, GRZES1545 napisał:

Temu trzeba też dać wyraz niezadowolenie, choćby tym aby solidaryzować się z tymi co teraz na drogę wyszli.

Dokładnie

Opublikowano
43 minuty temu, MonteChristo napisał:

Takie jest zadanie mediów i polityków

Już jest za późno

Nie jeszcze

41 minut temu, galan99 napisał:

Przecie wybrali nową zmianę która miała mieć samych Fachowców , sam Rudy powiadał że nikt go w Brukseli nie ogra . Jak widać inaczej działa , Lewactwo jak szaleje , sami znawcy wybrani .  Wybory w kwietniu lewactwo będzie panować a potem do Brukseli sami lewacy pojadą .

Jak w miesiąc naprawić 8 lat rozpierdzielu. Piszę to chociaż sam wiem że ten rzad tak jak poprzedni nic dla nas nie zrobi 

33 minuty temu, Leszy napisał:

Na razie to bierny jedynie. Co do strajków, to jakoś nie było u nas ani w rodzinie, ani w okolicy takich tradycji. Zaś lobby na cenę niby nieśmiałe były przed grupę producencką, a nawet kilka w okolicy było. Jednak to się ludzie za bardzo nie potrafią dogadać miedzy sobą, a prezesi za bardzo grabili do siebie. 

Zostan prezesem tej grupy i grab do siebie 

21 minut temu, Mateusz1q napisał:

Każdy jakoś normalnie potrafi dyskutować a przyjdzie ten Rysiek i tylko P0 P0 jak zaprogramowany jak z takim w ogóle rozmawiać straszny człowiek

Jeszcze trochę i w kaftan pójdzie 

15 minut temu, HF86 napisał:

Dzisiaj ogłosili 5,1

Realnego ukrytego pewnie ponad 12 

Wystarczyło parę pakietów wprowadzić i trochę zasady rejestracji w urzędach pozmieniać 🤭

No pis pozmieniał i w ten sposób zwalczył bezrobocie 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie jeszcze

Chłopie, elektorat który będzie wchodził w dorosłość ma oczy zamydlone lewackimi idami aborcja, plucie na katolicyzm itp. Jak był covid to oni byli zadowoleni bo mogli siedzieć na d*pie i netfliksa oglądać, to o czym tu mowa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v