Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tu czuję się pokrzywdzony tym 500 powinienem dostać 1000 w końcu należy się docenienie tego że na czas podpisuję umowy na sprzedaż nie tak jak reszta 

• Confused 1
Opublikowano

Na takich warunkach , niema mośliwości podpisania, jesteś jedyny na forum, a być może w Polsce

Opublikowano

Juz pisałem w listopadzie i nie mów niemożliwe bo mam w ręce -niemożliwe to jest żyć 200 lat -na dziś rozumiem frustrację -już pisałem to przypadek i nie robię tego dla szpanu ale po to aby rozjaśnić że warto niekiedy zadowolić się tym co zaproponują . w grudniu można było podpisać kontrakty na 540 mokra warunek nasiona w zestawie  

Opublikowano

Nie chcesz sie pochwalić w jakiej firmie kontraktujesz , u nas nikt nie kontraktuje z takim wyprzedzeniem, nawet ta gorzelnia co tyle potrzebuje to na mokra podpisują z reguły dopiero we wrześniu, u nich musisz dowieżć na dzień i godzine , możesz być , pół godziny przed planowana godzina odbioru, czekasz do  40 minut maksymalnie , z reguły 15- 25 minut na  rozładunek

Opublikowano

ty byś się pochwalił u kogo ? nikt nie jest tak głupi aby samemu sobie robić problemy ze zbytem .towar odbierają na swój koszt samochody jakieś tam wymagania dezynfekcja nawet ciągnika nie wpuszczą na plac .W przypadku zwrotu obciązają fv  za transport 2,5k trudno zapłaciłem  za 15 lat 2 razy 

Opublikowano

Dlatego mam racje że jesteś taki jedyny , nikt inny nie pochwalił się taką ceną 

Opublikowano

jak wyjedzie ostatnie auto jesienią to można się chwalić sukcesem  na razie nie muszę się wk***iać że robię za free . jeszcze nie rośnie jeszcze nie pada (lipiec sierpień )jeszcze nie zebrane -daleka droga a może i być wtopa kto to wie co będzie  ? umowa to początek drogi tak to traktuje .A wiesz że byłbym skłonny podpisać kontrakt w ciemno z zapisem na warunkach matif 2025  ale takiej propozycji nie ma ale podręcze prezesa słowo nie kij nie zabije a pomysł moim zdaniem  dobry 

A źle napisałem że sukces  jak wyjedzie ostatnie auto - nie sukces jak przyjdzie ostatni przelew tak powinno być 

Opublikowano

To uchyl rabka tajemnicy , co z tą kuku robią, nasiona od nich musisz brac ?

Opublikowano

przecież pisałem prezes twierdzi że są dostawcą grysu --(również  łomy do najdroższych płatków QQ  ) do panierek dla producenta panierek do Mc i KFC (dziwi mnie że jeden robi dla kfc i mc ) ale kto to wie bo dochodowych biznesów nikt nie zdradza .Nasiona mogę i biorę na ok 50 % areału a reszta wyznaczone odmiany to co od nich jest dopłata bo to jakaś specjalna odmiana która się kruszy w jakiś  pożądany sposób jakiś segment nasion nazywany  hard flint  

Opublikowano

dopłaty do  QQ

Budżet programu wynosi 1 mld zł. Wysokość pomocy będzie wyliczana jako iloczyn deklarowanej we wniosku o przyznanie płatności bezpośrednich za 2023 r. powierzchni upraw kukurydzy (z wyłączeniem kukurydzy na kiszonkę) nie większej niż 100 ha i stawki pomocy wynoszącej:

• 1 000 zł dla województw lubelskiego i podkarpackiego;
  • 700 zł dla województw małopolskiego, mazowieckiego, świętokrzyskiego i podlaskiego;
  • 500 zł dla województw dolnośląskiego, kujawsko-pomorskiego, lubuskiego, łódzkiego, opolskiego, pomorskiego, śląskiego, warmińsko-mazurskiego, wielkopolskiego i zachodniopomorskiego.

https://www.agrofoto.pl/articles/doplaty-prow-i-vat/doplaty-do-kukurydzy-ruszyl-nabor-wnioskow-terminy-stawki-i-wzor-wniosku-2503852

Opublikowano

A jak nie starczy 2,5 tony?  Cena suchej ma być poniżej 150 $ a wożą suchą po 109 euro to daje do myślenia .A co w przypadku suszy i plonie 4-6 t mokrego ? a bywało już zmielenie tego co urosło bo jeden syf ?-i można mieć coś ułożone na ten sezon ale to co się dzieje to nie jest krótkotrwały trend 

Opublikowano
28 minut temu, v11 napisał:

A jak nie starczy 2,5 tony?  Cena suchej ma być poniżej 150 $ a wożą suchą po 109 euro to daje do myślenia .A co w przypadku suszy i plonie 4-6 t mokrego ? a bywało już zmielenie tego co urosło bo jeden syf ?-i można mieć coś ułożone na ten sezon ale to co się dzieje to nie jest krótkotrwały trend 

zdaję sobie z tego sprawę ...

Opublikowano
Dnia 16.02.2024 o 07:59, JanKrzysztof napisał:

W Rąbczynie pod Wągrowcem.

Ostatnie  lata zawsze było  tam rękawów z mokrą   od wója i ciut ciut  a w tym roku chyba mniej  a może  za wcześnie jeszcze było bo jakoś w drugiej połowie listopada przejeżdżałem

Opublikowano

Bo zwiększyli przerób i na jesień konkurencja lepiej płaciła , teraz płacą lepiej jak konkurencja