Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, Soltys85 napisał:

Tak myślałem o tym tylko widziałem góra 14 metrowe nie wiem czy można je przedłużać i rozgałęziać... i zostawiłem jak jest teraz się przypomniało...narazie wydmuchuje wodę na noc sprężarka...

Idzie połączyć 

2 godziny temu, artek27 napisał:

Aco to jest?

Włóka inaczej 

• Thanks 1
Opublikowano
27 minut temu, soltys48 napisał:

Widywałem ich mega oświetlone auto na pograniczu Kujaw/Warmi/Mazowsza 

Bo ci co mają najbardziej oświetlone auta płacą najlepiej 😁

• Haha 3
Opublikowano

Jak  to  przecież sam pisałeś że cena wszędzie ta sama 

Więc od małopolski  zachaczając łudzkie poprzez wielkopolskie po kujawsko pomorskie tyle samo dają  ZMOWA

10 minut temu, AdamRo napisał:

Bo ci co mają najbardziej oświetlone auta płacą najlepiej 😁

Opublikowano
3 godziny temu, krzysiek277 napisał:

Panowie ile byki są tańsze powyżej 30miesiecy ? I czy wogóle są tańsze 

Zależnie od odbiorcy lub ubojni. Znam takich którzy nie obcinają do 30 miesięcy,powyzej problem i wiadomo cena w dół,ale  aktualnie chlopaki odbierający ode mnie nie robią problemów chyba do 36 miesięcy. Województwo Lubelskie  powiat Bialski

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, mat22889 napisał:

jbc cena bydła poszła do góry, nie wiem czy wszystko ale byki na pewno.

Do mnie wczoraj gość dzwonił żeby byka czystego LM na rozpłodnika kupic i mówił że da więcej niż na mięso bo tera byki minsne najlepsze po 12 zł i bydło tanieje .. 🤣 jak ja uwielbiam tych mleczarzy co do mnie dzwonia .. jeszcze żaden mleczarz ode mnie nic nie kupił ale zawsze humor poprawią..

Edytowane przez tomaszmab
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Ja zauważyłem że czasem mleczarze to potrafią przebić nawet handlarza .. i tak sobie myślę skąd to się u nich bierze .. pieniądze mają a takie dzadowanie że człowiek się za głowę łapie .. raz jednego to z podwórka wyganiałem tak dziadował przy kupnie ciągnika... Ciągnik się podobał ale półtorej godziny o 1000 zł się zabijał.. akurat przyjechał aż z Torunia .. hehe a najlepsze jest to że dziadował na transport a potem się okazało że syn już po niego Tirem firanką jechał bo akurat był firmowym i miał trasę niedaleko .. wyciągali deski i chcieli na deskach wjeżdżać Ursusem c385 i mówił żebym ja jechał .. ja mówię napewno nie .. a akurat u mnie był gość który przywiózł maszyne lawetą i miał najazdy .. ja mówię daj mu parę złotych to pomoże załadować .. Ten z lAwety mówi to daj 50 zł to pomogę bo czas goni .. a ten mu 50 zł żałował dać .. to historia prawdziwa .. o co chodzi z tymi ludźmi ??🤣

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
19 minut temu, tomaszmab napisał:

Ja zauważyłem że czasem mleczarze to potrafią przebić nawet handlarza .. i tak sobie myślę skąd to się u nich bierze .. pieniądze mają a takie dzadowanie że człowiek się za głowę łapie .. raz jednego to z podwórka wyganiałem tak dziadował przy kupnie ciągnika... Ciągnik się podobał ale półtorej godziny o 1000 zł się zabijał.. akurat przyjechał aż z Torunia .. hehe a najlepsze jest to że dziadował na transport a potem się okazało że syn już po niego Tirem firanką jechał bo akurat był firmowym i miał trasę niedaleko .. wyciągali deski i chcieli na deskach wjeżdżać Ursusem c385 i mówił żebym ja jechał .. ja mówię napewno nie .. a akurat u mnie był gość który przywiózł maszyne lawetą i miał najazdy .. ja mówię daj mu parę złotych to pomoże załadować .. Ten z lAwety mówi to daj 50 zł to pomogę bo czas goni .. a ten mu 50 zł żałował dać .. to historia prawdziwa .. o co chodzi z tymi ludźmi ??🤣

Widocznie na takich trafiłeś.

Opublikowano
23 minuty temu, tomaszmab napisał:

A ja mam odmienne zdanie , jak taki niby producent wołowiny przyjedzie kupić cielaka , to najlepiej jak by mu dał go za darmo i jeszcze przez dwa tygodnie mu mleko do pojenia dowozić,  bo ceny na byki niema a on taki łaskawy i mnie z tego byczka wyzwoli.

• Like 5
Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał:

jak tam panowie krowy mleczne podrożały trochę? 

Wczoraj dzwoniłem to na krowy HF do 9zl powiedział. W przyszłym tygodniu pewnie coś sprzedam to dam znać co i jak.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v