Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Tak się nie robi 😉,od 2021 co roku zakładam temat cen bydła 

Czy to znaczy że jesteś moim kolegą z okolic Rożniatowic ?

• Haha 1
Opublikowano
15 godzin temu, lamboEVO100 napisał(a):

I tak się nie liczą bo na razie to mamy 2024🤣

Ciekawe czy te rekordowe ceny w 2025 będą jak tu jeden pisał 🤣

Rekord był z dwa lata temu, teraz jeszcze będą żyć nadzieją i wspominać dobre czasy 😁

Cała produkcja rolna na nadzieji zbudowana 🤣

Opublikowano
18 godzin temu, kampl napisał(a):

Jezus.nie krój tych ziemniaków. Szkoda życia, ja daję całe. Chociaż kiedyś u mnie też tak robili.  Fajna obora. Trochę zazdroszczę bo mam bardzo podobna no ale u mnie wąska strasznie ale dluzsza. Bo chyba wszystko po 3.70. a na wjeździe jeszcze dodatkowo 2 pomieszczenia które blokuja korytarze gnojowe że nic tam nie wjedzie. 

Nie wiem jakie masz tutaj potrzeby zmieniać. Chyba tylko żeby poupychać te zwierzęta jak poprzednicy, bo widzę że inni by na tej powierzchni by 3x tyle zwierząt luzem wjebali. 

Pyry jak sloiki litrowe mi się tym razem trafily przez to musze pohakac trohe odnosnie obory na te chwile nic niebede przerabial robota jest lux wycinam kostki i wkladam na stol 2 razy w tyg. Slomy w balach worze ze na 5. Tyg do ścielenia starcza praktycznie jak wohdze do obory to niewychodze na zewnątrz ponic chodzi mi o ewentualną przeróbkę gdy naz zmusza na luz ale to raczej prędzej zakończę temat hodowli

Opublikowano
21 godzin temu, Cybulek17 napisał(a):

Też braliśmy pod uwagę , ale była obawa , że na większej długości wygną kraty i już nie będą teleskopowe

Ładny budynek . Tu jeszcze da się to zrobić , 4.8m  odjąć 10cm na słupek  to jeszcze wyjdą dwie bramy po 235cm , jakaś ładowarka do 1.8m szerokości by tam śmigała . Miałem wizję na innym budynku zrobić odpajalnie z automatem i inne rozwiązanie . Przy stole paszowym 2m rusztu zawyżone względem części legowiskowej 20 - 30cm a reszta 3m szeroko na płytkiej ściółce i na czas wygarniania  obornika zamykać je na części rusztowej . 

Przy ewentualnej przeróbce chciałbym zostać przy wyciągu krot.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v