Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Cybulek17 napisał(a):

Zupełnie nie ma wyboru w cielakach . Dostałem jedynie ofertę  na lt,lv,ee   90 - 100kg 

Dzwoniłem do euro cielaków jałówki nie ma wogóle, byczki w takiej wadze od 2500 netto w górę 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Michciubar napisał(a):

Pany trzymał ktoś na opas jałówki 50%hf bbb? Jaka wagę łapały po 24msc?

Około 800

Opublikowano
Godzinę temu, Michciubar napisał(a):

Prawie wszystkie bbb to 50% hfa. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, redbull napisał(a):

sprzedawał ktoś bydło do Skup Bydła Sitnicki z Brzozowicy(mazowieckie) znajomy poleca mówi że nie oszukuje na wadze no i dobrze płaci 

Który to znajomy? Rypie na wadze po 70 kg na najładniejszych sztukach.  Radzę uciekać od oszusta. Jedyna zaleta to to, że szybko płaci.  Nigdy więcej jego na moim podwórku. 

Edytowane przez Mistrzu2
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 23.11.2024 o 17:08, szymon09875 napisał(a):

Dzwoniłem do euro cielaków jałówki nie ma wogóle, byczki w takiej wadze od 2500 netto w górę 

Oni muszą być drodzy , nowe fury , wille , wycieczki - pasje ... to wszystko kosztuje nie mowiac o wielu gebach do wyżywienia - znaczy do podziału zysków...

Opublikowano
1 godzinę temu, Mistrzu2 napisał(a):

Który to znajomy? Rypie na wadze po 70 kg na najładniejszych sztukach.  Radzę uciekać od oszusta. Jedyna zaleta to to, że szybko płaci.  Nigdy więcej jego na moim podwórku. 

znajomy nie z agrofoto , kurde każdy to oszust , jak oni na tych wagach kantuje niby bo nie ogarniam

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, redbull napisał(a):

sprzedawał ktoś bydło do Skup Bydła Sitnicki z Brzozowicy(mazowieckie) znajomy poleca mówi że nie oszukuje na wadze no i dobrze płaci 

Tak sprzedałem chyba dwa razy , było ok . mam swoją wagę , cenę dał ok , wypłata szybko , ale trzeci raz już nie chciał przyjechać .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Tak sprzedałem chyba dwa razy , było ok . mam swoją wagę , cenę dał ok , wypłata szybko , ale trzeci raz już nie chciał przyjechać .

Wiesz dlaczego? "MAM SWOJĄ WAGĘ"

Opublikowano
36 minut temu, rolnikos25 napisał(a):

Panowie jak zrobić korektę przemieszczenia?

W dużym skrócie to wchodzisz w zdarzenia, zaznaczasz odpowiednie zdarzenie zjeżdżasz na dół strony i po prawej stronie masz utwórz korektę i wtedy poprawiasz co tam trzeba.

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie Zrobiłem pierwszy raz kukurydza na kiszonkę i pytam się jak to jest z przykrywaniem na noc czy podczas deszczu śniegu czy ujemnych temperaturach? Mowa o ręcznym wybieraniu kukurydzy

Edytowane przez MrCziken96
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v