Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, wojak1986 napisał(a):

U nas każdy się cieszy że to akurat jego problem nie dotyczy a sąsiada. Ostatnio czytałem jak facet zemdlał w dyskoncie a ludzie dalej zakupy robili dopiero jak policja z sanitariuszami zamknęła kasę to jeszcze byli zdenerwowani że im przeszkodzili w zakupach a facet zmarł w szpitalu...

Jacy ludzie , takie czasy .. każdy ma wszystko w d*pie ale niedługo głód będzie na bank , wspomnicie te słowa  

• Like 3
Opublikowano

Nie będzie głodu, nie bieduj. 

Dzisiaj potrafią 20 kg pszenicy konsumpcyjnej dać by uzyskać kg wołowiny kulinarnej. 

Kraje 3ciego świata i tam mlodzi oporowcy tylko czekają na cokolwiek co mogą sprzedać, a jest tam w opór taniej siły roboczej i zdyscyplinowanych ludzi do pracy. 

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, HF86 napisał(a):

Nie będzie głodu, nie bieduj. 

Dzisiaj potrafią 20 kg pszenicy konsumpcyjnej dać by uzyskać kg wołowiny kulinarnej. 

Kraje 3ciego świata i tam mlodzi oporowcy tylko czekają na cokolwiek co mogą sprzedać, a jest tam w opór taniej siły roboczej i zdyscyplinowanych ludzi do pracy. 

Myślałem że Ty trochę mądrzejszy.. ale patrzę że trzeba tłumaczyć jak krowie na rowie .. albo odpuszczę w sumie . Ogarniesz to sam za kilka lat 

14 minut temu, Misiaczek napisał(a):

Już ustawę zrobili się śpieszą k....y 

IMG_0273.png

O w końcu ktoś mądry 💪🤝

31 minut temu, wojtal24 napisał(a):

wszędzie spisywali ptaki że względu na ptasia grype

Kolejna choroba widmo . Ktokolwiek widział ktokolwiek wie .. 

Opublikowano

ostatnio coś szwagier mówił że skupujący bydło musi dzień wczesniej zrobić liste punktów z których odbiera bydło i wysłać do wet powiatowego , pow Węgrowski nie ma tu strefy niebieskiego języka .

Opublikowano

Teoretycznie powinien od dawna to robić 

2 godziny temu, tomaszmab napisał(a):

A za 5 lat skąd weźmiesz mięso dla dzieci i rodziny ? 

Stąd skąd biorę do tej pory

Nie srajcie ogniem. Nie takie restrykcje ludzie przechodzili. Kto kumaty poradzi sobie w każdej sytuacji 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał(a):

Drób sobie hoduje

😁

Glupoty opowiadasz ze drób hodujesz. U mnie u teściów na gm Drohiczyn pow siemiatycki juz wybili 4kurniki kurczaków i teraz bija wszystkie kury po okolicznych wioskach do 4km od ogniska wykrycia niby ptasiej grypy

2 godziny temu, tomaszmab napisał(a):

Likwidacja hodowli dosłownie , nic nie możesz sprzedać innemu rolnikowi itp , non stop kontrole .. każda sztuka na sprzedaż do ubojni ma być zbadana. Wy tu na forum nie zdajecie sobie sprawę że to właśnie koniec hodowli z Polsce jeśli rolnicy dadzą sobie to zrobić a wszystko wskazuje na to że nikt nic nie wie a już pół Polski z ograniczeniami 

Drób Cię też zabiorą . W powiecie siemiatyckim poszły pisma do sołtysów od PLW żeby spisali kto ile ma drobiu .. komuna jak ch...j . Mamy Unię . Ja zlikwidowałem całe stado mięsne dwa miesiące temu bo wiedziałem co nadchodzi . Zostało kilka sztuk 

Jak wyzej napisalem juz nawet w wioskach bija kury. U mnie tez juz zrobili strefe zagrozona znaki stoja a do najblizszego ogniska gdzie wykryli mam z10km.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, tomaszmab napisał(a):

Likwidacja hodowli dosłownie , nic nie możesz sprzedać innemu rolnikowi itp , non stop kontrole .. każda sztuka na sprzedaż do ubojni ma być zbadana. Wy tu na forum nie zdajecie sobie sprawę że to właśnie koniec hodowli z Polsce jeśli rolnicy dadzą sobie to zrobić a wszystko wskazuje na to że nikt nic nie wie a już pół Polski z ograniczeniami 

Drób Cię też zabiorą . W powiecie siemiatyckim poszły pisma do sołtysów od PLW żeby spisali kto ile ma drobiu .. komuna jak ch...j . Mamy Unię . Ja zlikwidowałem całe stado mięsne dwa miesiące temu bo wiedziałem co nadchodzi . Zostało kilka sztuk 

Jaka likwidacja ? Na ten moment to nie jest choroba zwalczana z urzędu więc o jakimś wybijaniu całych stad nie ma mowy.

Edytowane przez mikcom20
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, artek27 napisał(a):

Glupoty opowiadasz ze drób hodujesz. U mnie u teściów na gm Drohiczyn pow siemiatycki juz wybili 4kurniki kurczaków i teraz bija wszystkie kury po okolicznych wioskach do 4km od ogniska wykrycia niby ptasiej grypy

Jak wyzej napisalem juz nawet w wioskach bija kury. U mnie tez juz zrobili strefe zagrozona znaki stoja a do najblizszego ogniska gdzie wykryli mam z10km.

Ja sie pytam gdzie jest ostaszewska, holland i inne podobne . Jak tak można bez przebadania mordować niewinne zwierzątka. Przed odstrzałem dzików robili blokady i protesty a teraz wybija się dziesiątki tys zwierząt bo gdzieś wykryto jednego chorego ptaka. Nadal nie zapala się lampka u ludzi na czym to wszystko polega ? 

• Like 2
Opublikowano

To jest po to zeby zniszczyc wszystkie male kurniki w Polsce.

Wiem tylko ze u znajomego kurczaki byly zdrowe przyjechali zbadac na ptasia grype i na drugi dzien po badaniu zaczely zdychac i wyszla ptasia grypa.

A w gazecie lokalnej wypowiada sie lekarz weterynarii zeby kura zarazila sie tym wirusem to musi miec stycznosc z dzikimi ptakami to sie pytam jak kurczak w kurniku moze miec stycznosc z dzikim ptakiem.

Opublikowano
W dniu 27.12.2024 o 21:40, artek27 napisał(a):

Ostatnio sprzedalem byczka hfxlm 10dni za 1200 i przyjechali z za Bialej Podlaskiej. Do mnie mieli ponad 100km.

z siemiatycz do bialej jest 60 km a 1200 za takiego mlodziaka to bajki pan pisze max 700 800 zl

Opublikowano
4 minuty temu, nexeqadore napisał(a):

Panowie jakiś pomysł na wzdymajaca się półroczna jalowke rano i wieczorem muszę jej wkładać wąż dodam że cały czas leczona na ploca

Wąż spuszczać do skutku, wlewać ruchamax

Dwa miesiące walczyłem i wyszła 

Opublikowano
Teraz, rolnik34 napisał(a):

z siemiatycz do bialej jest 60 km a 1200 za takiego mlodziaka to bajki pan pisze max 700 800 zl

Po pierwsze nie napisalem ze jestem z samych siemiatycz a po drugie czytaj uwaznie co napisalem skad przyjechali.

To wstaw mi ogloszenie z cielakiem za 700-800zl takiego mieszanca czekam.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, rolnik34 napisał(a):

Ja też jeżdżę za Siemiatycze a nawet sporo dalej i 1200 to jest teraz normalna cena jak poszedł po byku, za 700-800 to można hf kupić.

13 minut temu, rolnik34 napisał(a):

Edytowane przez 3in1
.
  • Like 1
Opublikowano

Conajmniej raz w roku i to przeważnie pod koniec , ktoś tutaj prorokuje upadek hodowli , a wózek dalej się toczy 

Szczególnie śmieszy , że najpierw piszą o braku opłacalności a potem  się martwią , że ktoś im zamknie coś do czego "dokładają" . Patrząc na ceny majstrów czy ogólnie usługodawców to zarobki z hodowli są serio śmieszne , szczególnie w małej skali  . Jak się dowiedziałem ile gmina płaci za m2 układania płyt to chyba sam kupię za jakiś czas koparkę . 

Chyba jeszcze nie jest tak źle w rolnictwie jak na przetargach sypią po 3 - 5 ton za dzierżawy , byle sąsiad nie wziął 😆

• Like 2
Opublikowano
51 minut temu, artek27 napisał(a):

Po pierwsze nie napisalem ze jestem z samych siemiatycz a po drugie czytaj uwaznie co napisalem skad przyjechali.

To wstaw mi ogloszenie z cielakiem za 700-800zl takiego mieszanca czekam.

czzensto jezdze okolice ciechanowca branska i bylem  tydzien temu mieszaniec max 700 800 zl wienc wiem ile taki mlodziak kosztuje 

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał(a):

Teoretycznie powinien od dawna to robić 

Stąd skąd biorę do tej pory

Nie srajcie ogniem. Nie takie restrykcje ludzie przechodzili. Kto kumaty poradzi sobie w każdej sytuacji 

Teoretycznie tak , w praktyce to różnie bywa.  Ja już mam samowystarczalne wszystko praktycznie 

2 godziny temu, artek27 napisał(a):

To jest jawny sabotaż i dziwię się że ludzie tego nie ogarniają .. skoro to takie groźne to po ch..j wybijać skoro sami padnie ?😏

Opublikowano
3 minuty temu, tomaszmab napisał(a):

Teoretycznie tak , w praktyce to różnie bywa.  Ja już mam samowystarczalne wszystko praktycznie 

To jest jawny sabotaż i dziwię się że ludzie tego nie ogarniają .. skoro to takie groźne to po ch..j wybijać skoro sami padnie ?😏

Slyszalem ze w jednej wiosce chlopy sie zebrali i pognali weterynarie i ta firme co miala zabijać kury w ich wiosce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v