Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Sraczkę z powodu niebieskiego języka to powinni mieć handlarze i ubojnie bo może się skończyć eldorado bo chyba nie hodowcy co mają z tego grosze...

Sory ale nie obchodzą mnie handlarze i ubojnie tylko cena dla rolników bo jakby nie patrzeć to przy tym bydle roboty jest a praktycznie od 20 lat z ceną kopiani jesteśmy w dvpę

Opublikowano
22 minuty temu, GABBER85 napisał(a):

Sory ale nie obchodzą mnie handlarze i ubojnie tylko cena dla rolników bo jakby nie patrzeć to przy tym bydle roboty jest a praktycznie od 20 lat z ceną kopiani jesteśmy w dvpę

Nie obchodzą mnie handlarze i ubojnie tylko cena dla rolników? Serio? To kto decyduje o cenie?czyżby nie te handlarze i ubojnie?a ile jest przy tym roboty to tak szczerze wszystkich g obchodzi

• Like 2
Opublikowano

Serio? o cenie decyduje ilość towaru ... i serio jak za 3-5 miesiecy nie bedzie towaru to może być dla mnie po 17 byk... ale gdzieś jest ta granica że zacznie sie bardziej opłacać import z zewnątrz...

Podobnie było z ziemniokami z 5-7 lat temu wór podchodził coś pod 20 i zaczęły ciągnoć ziemnioka na powrotach tiry z zagranicy przynajmniej w młp. zresztą było dośc głośno o przemetkowaniach albo  sypaniu z BB na worek białoczerwony...

Opublikowano

Chłopaki wyslalem przemieszczenia na irz i teraz pokazuje błędy. I pytanie czy WNI i nr rejestracyjny jest konieczny żeby przemieszczenie przeszło? Bo odbieral inny odbiorca i nie podal wni i nr rej. a poprzedni odbiorca zawsze dawal te dane a ja jak miałem to juz wklepywalem na irz.

Opublikowano

A w zakladce zdarzenia masz przy tych sztukach z błędami status PASUJĄCE czy NIE PASUJĄCE? Moze u mnie tez bedzie ok tylko jeszcze druga storna nie zglosila przemieszczenia? Bo poki co mam status nie pasujące

Opublikowano
18 godzin temu, Michal014d napisał(a):

A w zakladce zdarzenia masz przy tych sztukach z błędami status PASUJĄCE czy NIE PASUJĄCE? Moze u mnie tez bedzie ok tylko jeszcze druga storna nie zglosila przemieszczenia? Bo poki co mam status nie pasujące

Od ponad tygodnia miałem to samo że wyskakiwało że zdarzenie nie pasujące, jezdzilem do agencji coś sprawdzali i się okazało że to był błąd systemu ,u ciebie może być podobnie

18 godzin temu, Michal014d napisał(a):

Od ponad tygodnia miałem to samo że wyskakiwało że zdarzenie nie pasujące, jezdzilem do agencji coś sprawdzali i się okazało że to był błąd systemu ,u ciebie może być podobnie

Opublikowano
10 godzin temu, Paramonov napisał(a):

Druga strona zgłosi to będzie pasujące. Ja nie podaje win nigdy ani w sumie już nie zaznaczam transport własny później ten bład znika .

Pytałem o to w agencji kiedyś powiedzieli że to bydła nie dotyczy,  tylko wielbłądy itp

• Haha 1
Opublikowano

Jak zaznaczysz transport własny to weterynaria przy najbliższej kontroli może zweryfikować pamiętaj aby nie było więcej jak 50km ja już nie zaznaczam wydaje mi się to zbędne.

Pojechały mieszańce 750kg 13.50 brutto 

Więcej w lubelskim nie chcą płacić chodź widać towaru brakuje sam kierowca mówił że gospodarzy ubywa a młodzi się nie garną do hodowli.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

10 godzin temu, Paramonov napisał(a):

Druga strona zgłosi to będzie pasujące. Ja nie podaje win nigdy ani w sumie już nie zaznaczam transport własny później ten bład znika .

Pytałem o to w agencji kiedyś powiedzieli że to bydła nie dotyczy,  tylko wielbłądy itp

kurka trzeba sie przygotować bo w kolejnej sprzedaży taki jeden czarnobiały dromader odjedzie

• Haha 3
Opublikowano

Małorolny rasowe to bydło ?   Wczoraj ineseminator krył mi unasienił mi bydlaczke i mówił ze po charolezie na okolicy byki  roczne po 650-70 kg łapały możliwe ?  buhaj w opisie miał przyrost 2,2 kg . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v