Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

U mnie tylko i wyłącznie dla mojej wygody -kontroluje na kamerach porody zganiam sztuki przed wycieleniem na porodówkę tj niewielki wybieg i kawałek dachu

Też staram się utrzymywać bydło w warunkach jak najbardziej zbliżonych do naturalnych ale w taką pogodę jak mamy na wschodzie dzisiaj spory mróz i silny wiatr to raczej zwierzę powinno mieć wybór czy chce być na dworze czy schronić się od wiatru i móc się położyć w suchym.

Opublikowano
7 minut temu, Daro20 napisał:

Też staram się utrzymywać bydło w warunkach jak najbardziej zbliżonych do naturalnych ale w taką pogodę jak mamy na wschodzie dzisiaj spory mróz i silny wiatr to raczej zwierzę powinno mieć wybór czy chce być na dworze czy schronić się od wiatru i móc się położyć w suchym.

Wybór mają i mają we dooopie budynek. Ciut jest osłonięte między przyczepami z sianem i tam sobie śpią 

Sucho mają cały czas. Ile przez to idzie mi słomy to szok

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, GABBER85 napisał:

@Zgredek7304 wołaj po 14, a mysle za za kilka miesiecy/pół roku taki angus bedzie około 14,5

Niestety nie mogę już zbyt długo z nimi czekać ponieważ kolejne czekają na zmianę kojca bo robi się już ciasno… 

Mam tez pytanie co do ubojni z łukowa. Oddawał ktoś do nich ? Jak to wychodzi z wbc ? Niestety nie mamy zbyt dobrego doświadczenia z wbc,ale Łuków oferuje jedne z lepszych cen na wbc chciał chcą minimum 22 sztk bo jesteśmy z Pomorza. Jakieś opinie ? Albo może moglibyście polecić jaka ubojnie ? 

Opublikowano
14 minut temu, Zgredek7304 napisał:

Niestety nie mogę już zbyt długo z nimi czekać ponieważ kolejne czekają na zmianę kojca bo robi się już ciasno… 

Mam tez pytanie co do ubojni z łukowa. Oddawał ktoś do nich ? Jak to wychodzi z wbc ? Niestety nie mamy zbyt dobrego doświadczenia z wbc,ale Łuków oferuje jedne z lepszych cen na wbc chciał chcą minimum 22 sztk bo jesteśmy z Pomorza. Jakieś opinie ? Albo może moglibyście polecić jaka ubojnie ? 

Kaszub złożył propozycje ? 

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Dogadałem się na żywo plus jakaś tam premia za wybój. Trzy ostatnie partie tam pojechały. Mi pasuje przynajmniej na razie 

Ubojnia ze mną bezpośrednio nie chce się dogadać na żywa wage. Tylko wbc. 

11 minut temu, Cybulek17 napisał:

Kaszub złożył propozycje ? 

W tym tygodniu bede dopiero kontaktować sie z Ubojniami. Jeszcze żadnych propozycji nie mam

Opublikowano
28 minut temu, Zgredek7304 napisał:

Ostatnio na fb czytalem to ludzie narzekali na Łuków ze slabe wybicie tam wychodzi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Zgredek7304 napisał:

Panowie ile realnie mogę dostać za te sztuki ? Jeden kojec 18 sztk od 18 do 24 msc

waga 740kg średnia kojca

Jest szansa na 13zl brutto za angusa ? 

IMG_2811.jpeg

IMG_2807.jpeg

IMG_2805.jpeg

IMG_2803.jpeg

Jest , myślę że nawet 12,5 netto. 

11 minut temu, ab23 napisał:

Lokalny stały odbiorca 

A i  ZM Zakrzewski  się dobijał 

Szymon ?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Zgredek7304 napisał:

A możecie kogoś polecić ? Z kim warto rozmawiać ? 

Masz blisko Rafała , ja z współpracy ogólnie jestem zadowolony, ale co kto lubi.  Tylko termin 3tyg

Opublikowano
7 minut temu, Cybulek17 napisał:

Masz blisko Rafała , ja z współpracy ogólnie jestem zadowolony, ale co kto lubi.  Tylko termin 3tyg

Było już pare podejść, zawsze jak mamy partie to się z nimi kontaktuje ale jeszcze nigdy nikt od nich do mnie nie dojechal zobaczyć byczków 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v