Skocz do zawartości

Jaki rozsiewacz do nawozu polskiej firmy ? 400, 600, 800 l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam unię ms z 2005r. Spisuje się bardzo dobrze polecam unię kupuj minimum 600l że spokojnie biga nasypiesz. Żadnych tanich Janpol i podobnych wogólę nie kupuj to już lepiej używany amazone 

Opublikowano

Używany rauch, kuhn mds (700-900l)  nic lepszego nie trzeba do gospodarstwa, te rzemiosła po dwóch latach same się rozpadają bo wszystko rdzewieje nie mówiąc o wykonaniu i braku tabel wysiewu.

Opublikowano
3 minuty temu, jaco512 napisał:

Używany rauch, kuhn mds (700-900l)  nic lepszego nie trzeba do gospodarstwa, te rzemiosła po dwóch latach same się rozpadają bo wszystko rdzewieje nie mówiąc o wykonaniu i braku tabel wysiewu.

Ja mam Langrena 800 4 lata będzie na wiosnę i wygląda jak nowy i jak na razie nic nie odchodzi , fakt że dużo nie sieje , bo rocznie 10-15 ton nawozu , a azoty idą przez opryskiwacz 

Opublikowano
23 godziny temu, jaco512 napisał:

dziwna ta Twoja teoria, Langren od 2018 i wygląda niemal jak nowy, delikatnie ruda gdzieś się pokazuje ale nie ma takiej tragedii jak to widzą ludzie, którzy nie użytkowali takiej siewki a wychwalają stare młynki Amazone

Opublikowano

Nic o amazone nie mówiłem, wiem jakie zalety ma mds, dzięki aplikacji z tabelami można wysiewać nawóz z dokładnością do kilku kg, jedno dno i wolnoobrotowe mieszadło nie mielą nawozu, pokaż jakie zalety ma Langren poza tym że tani, jaki masz dostęp do tabel, ustawiasz na oko?

Opublikowano

Witajcie jeśli można to się spytam użytkowników  Kuhn MDS 18.2 lub 20.2 Jak sobie radzicie i jak to macie zrobione by komfortowo i szybko zamykać i otwierać zasuwy w leju jednocześnie lub prawa/lewa niezależnie?. Pytam bo kupując nowy mamy do wyboru siłowniki szt.2 jednokierunkowe czyli dwa węże i po zaworze na każdym by zamykać i co dalej jak gdzie podpiąć czym sterować?. Siłowniki dwukierunkowe szt.2 czyli cztery węże i jak to oraz gdzie podpiąć czym sterować?. Pytam bo nikt nie wie a to zupełnie inna konstrukcja i rozwiązanie niż w starszych modelach .1 gdzie mamy jeden siłownik i jeden wąż I może ktoś rozwiązał problem by podczepić w.w. modele do MF255/Ursus 3212 gdzie jest nieszczęsna hydraulika. Pozdrawiam

Opublikowano
22 godziny temu, jaco512 napisał:

Nic o amazone nie mówiłem, wiem jakie zalety ma mds, dzięki aplikacji z tabelami można wysiewać nawóz z dokładnością do kilku kg, jedno dno i wolnoobrotowe mieszadło nie mielą nawozu, pokaż jakie zalety ma Langren poza tym że tani, jaki masz dostęp do tabel, ustawiasz na oko?

jeden zsyp i wolnoobrotowe mieszadło :P