Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ustawa napisana jest typowo pod lobbing i wyzywanie kogoś od pisowców tego nie zmieni. Według ustawy plan zagospodarowania przestrzennego nie obowiązuje wiatraków, pierwszy raz inwestycja prywatnych przedsiębiorców jest określona jako inwestycja dobra publicznego to znaczy ze prawnie można wywłaszczać grunty pod ta inwestycje i nic tu nie zmieni fakt ze ktoś napisze „a ten Pinokio i ten Kaczyński to niedobre som i gupie”. Nie ma innej możliwości interpretacji tej ustawy bo to są suche przepisy prawa. Śmieszą mnie argumenty „a ja mam 3 wiatraki i jest cudownie „ jak dla mnie możecie mieć nawet składowisko odpadów radioaktywnych    ale dopuście do swoich głów ze ktoś może chcieć żyć inaczej i lepiej. Nie tylko PiS stwierdza ze ta ustawa to czyste lobby, wielu dziennikarzy śledczych z lewa i prawa udowadnia ze to jest odbieranie swobod obywatelskich. Zreszta nawet lewica powiedziała ze tego nie poprze. PO się z tego wycofuje rakiem i teraz już każdy mówi ze to nie on ją napisał. Ani Niemcy ani Francja nie ma tak radykalnych ustaw. Wiadomo ze zawsze ostatni przyjmują do wiadomości to ze ktoś kłamie ci którzy zostali oszukani i to normalne ze wyborcy danej partii wypierają ze rząd którego jeszcze nie ma lobbuje niemiecka korporacje. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, tmk1974 napisał:

Tomasz0611 powiedz, jak możesz merytorycznie odpowiedzieć na argumenty Jakubiaka poza głupim uśmieszkiem? 

Durni się nie ogląda. Kogo interesuje co mają do powiedzenia. Sprzedajne Kukizowe szmaty.

7 minut temu, witejus napisał:

Niemce mają min odległość 1000m od domu.

To jest max odległość min jest 500 m. O tym jaka ona jest decydują władze landów czy jeszcze niżej w samorządach.

10 minut temu, dzarjan8111 napisał:

Ustawa napisana jest typowo pod lobbing i wyzywanie kogoś od pisowców tego nie zmieni. Według ustawy plan zagospodarowania przestrzennego nie obowiązuje wiatraków, pierwszy raz inwestycja prywatnych przedsiębiorców jest określona jako inwestycja dobra publicznego to znaczy ze prawnie można wywłaszczać grunty pod ta inwestycje i nic tu nie zmieni fakt ze ktoś napisze „a ten Pinokio i ten Kaczyński to niedobre som i gupie”. Nie ma innej możliwości interpretacji tej ustawy bo to są suche przepisy prawa. Śmieszą mnie argumenty „a ja mam 3 wiatraki i jest cudownie „ jak dla mnie możecie mieć nawet składowisko odpadów radioaktywnych    ale dopuście do swoich głów ze ktoś może chcieć żyć inaczej i lepiej. Nie tylko PiS stwierdza ze ta ustawa to czyste lobby, wielu dziennikarzy śledczych z lewa i prawa udowadnia ze to jest odbieranie swobod obywatelskich. Zreszta nawet lewica powiedziała ze tego nie poprze. PO się z tego wycofuje rakiem i teraz już każdy mówi ze to nie on ją napisał. Ani Niemcy ani Francja nie ma tak radykalnych ustaw. Wiadomo ze zawsze ostatni przyjmują do wiadomości to ze ktoś kłamie ci którzy zostali oszukani i to normalne ze wyborcy danej partii wypierają ze rząd którego jeszcze nie ma lobbuje niemiecka korporacje. 

Trochę się zagalopowałeś. Żadnej ustawy jeszcze nie ma to jest projekt przed pierwszym czytaniem. Który zawiera kilka kontrowersyjnych wpisów ale to też za mało by pisać o lobbystach.

Tak ktoś może chcieć żyć inaczej i lepiej. Ale jak by tak każdego słuchać nic by się nie dało w kraju zbudować czy rozbudować. Ci co żyją tam gdzie ma być CPK też chcieli by pewnie żyć inaczej. Ale w ich przypadku dzisiaj rano w pissacie pisur mówił, że tam nie było wywłaszczeń tylko dobrowolny wykup. Dobrowolny dla kogo? Po prosytu dla ciebie jak i kilku innych tutaj punkt widzenia zależy od tego kto to robi. Jak robi pis to tam nie chcą żyć inaczej i to jest dobrowolny wykup . Jak robi po to są wywłaszczenia i nikt nie bierze do głów, że chcieli by żyć inaczej.

Opublikowano (edytowane)

Cpk drogi i autostrady są inwestycjami publicznymi kolego…. A to są inwestycje prywatnych przedsiębiorstw agresywnie nastawionych na zysk. Porównanie nie trafne. Druga sprawa ze ani jedna osoba mimo pozyskiwania gruntów nie została wywłaszczona pod cpk . Jeśli ktoś ma racje i twarde argumenty których nie potrafisz obalić bo nie masz racji to jeśli nazwiesz kogoś „ kukizowskimi szmatami” to wygrałeś bój intelektualny czy przegrałeś ?

Edytowane przez dzarjan8111
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kukiz sam się kazał tak nazywać więc mi tu z bojami intelektualnymi nie wyjeżdżaj. Tym bardziej gdy nie umiesz odróżnić projektu ustawy przed pierwszym czytaniem od finalnie obowiązującej ustawy. Gdybyś umiał nie pisał byś ustawa bo takiej jeszcze nie ma. Jest projekt ustawy  Więc tutaj bój intelektualny zdecydowanie przegrałeś.

Iles tu już razy było pisane, że firmy prywatne w Polsce nie mogą wywłaszczać. Nawet gdyby ta ustawa dawała takie możliwości to nie mogło by to działać w praktyce bo inne przepisy tego zabraniają. Takie to są wasze argumenty specjaliści od bojów intelektualnych opartych na kłamstwach.

CPK czy autostrady to takie same inwestycje pożytku publicznego jak elektrownie w tym te atomowe czy farmy wiatrowe czy fotowoltaiczne bo chcemy mieć dywersyfikacje źródeł energii czas to zrozumieć intelktualyyysto. i nie łżyj, że pod cpk nie było wywłaszczeń. Bo jedna osoba odebrała sobie życie pewnie po tym waszym pisowskim dobrowolnym wykupie z radości to zrobiła. 

Jak chcesz tu prowadzić jakieś boje intelktualne to po pierwsze przestań kłamać a po drugie dowiedz si e co to jest ustawa a co to jest projekt ustawy i od czego i dlaczego są np 3 czytania. Bo na razie twój bój intelektualny jest na poziomie tych z tvp.

Ustawa będzie poprawiona Prezydent to klepnie w pakiecie z tarczami i wiatraczki się będą kręcić a wam tylko wungiel w głowach zostanie. Chociaż wy go chyba już macie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Mylisz się kolego nikt już tego nie klepnie bo to gorący kartofel , posłanka która to zgłosiła mówiła ze na początku mówiła ze to jej autorski projekt nad który pisała wiele dni, następnie stwierdziła ze to pisali prawnicy a na końcu w Polsacie ze !projekt! Tej ustawy przyniósł jej Borys Budka 😆. A to że kogoś nazywasz „szmata” nadal nie znaczy ze w swoich argumentach nie ma racji. Nie miałem na myśli boju intelektualnego mojego z toba kolego no bo gdzie mi tam do Ciebie. Raczej liczyłem na twoja odpowiedz na argumenty Jakubiaka. Prywatne Farmy wiatrowe nie są z udziałem skarbu państwa wiec są inwestycjami prywatnymi. 

Przed chwilą, dzarjan8111 napisał:

Mylisz się kolego nikt już tego nie klepnie bo to gorący kartofel , posłanka która to zgłosiła mówiła ze na początku mówiła ze to jej autorski projekt nad który pisała wiele dni, następnie stwierdziła ze to pisali prawnicy a na końcu w Polsacie ze !projekt! Tej ustawy przyniósł jej Borys Budka 😆. A to że kogoś nazywasz „szmata” nadal nie znaczy ze w swoich argumentach nie ma racji. Nie miałem na myśli boju intelektualnego mojego z toba kolego no bo gdzie mi tam do Ciebie. Raczej liczyłem na twoja odpowiedz na argumenty Jakubiaka.

• Like 2
Opublikowano

W pisacie pokazywali, ze w DE jest to max 1 tys m dla wiatraków od domu jednorodzinnego minimum 500. Ile dać dokładnie decydują władze regionu gdzie wiatrak ma stać. Może w tvp mówili o 1100 m.

Z max odległością chodzi o  to., ze nie mogą nakazać dalej jak 1 km. Jak masz 1 km to już bez łaski. Ale możesz się starać o 500 m i do 1 tys władze mogą ci odsuwać.

Opublikowano
28 minut temu, dzarjan8111 napisał:

Mylisz się kolego nikt już tego nie klepnie bo to gorący kartofel , posłanka która to zgłosiła mówiła ze na początku mówiła ze to jej autorski projekt nad który pisała wiele dni, następnie stwierdziła ze to pisali prawnicy a na końcu w Polsacie ze !projekt! Tej ustawy przyniósł jej Borys Budka 😆. A to że kogoś nazywasz „szmata” nadal nie znaczy ze w swoich argumentach nie ma racji. Nie miałem na myśli boju intelektualnego mojego z toba kolego no bo gdzie mi tam do Ciebie. Raczej liczyłem na twoja odpowiedz na argumenty Jakubiaka. Prywatne Farmy wiatrowe nie są z udziałem skarbu państwa wiec są inwestycjami prywatnymi. 

Jeszcze Duda podpisze poprawioną ustawę wiatrakową, zobaczysz ;)

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, dzarjan8111 napisał:

Klepnie klepnie każdy myślący wie, że dywersyfikacja energii w tym OZE jest nam potrzebna. Nawet w pisowskiej tvp nauka gdzie jest reklama atomu który oczywiście jest potrzebny eksperci mówią, że musi być też OZE. Teraz oczywiście politycy odżegnują się od tych powiedzmy kontrowersyjnych wpisów. Ale do pierwszego czytania wszystko będzie napisane jak trzeba. Nawet jeśli Herling Kloska straci za to fotel ministra to jak najbardziej jestem za. To będzie dobra nauczka dla innych, ze nie ma co na łapu capu.

No i jeszcze raz już nie wiem który napiszę, że prywatne firmy nie mogą wywłaszczać w PL. Nawet jeśli to było by napisane w tej ustawie to nie mogą i tyle. Jeśli ktoś straszy wywłaszczeniami przez prywatne firmy to albo sam jest głupi albo kłamca. Dlatego z argumentami niektórych się nie dyskutuje. Niech sobie pis i Morawiecki zrobi komisję wiatrakową w końcu wygrał wybory.😄

Opublikowano

Gmina cię wywłaszczy i przekaże grunt pod inwestycje bo podpisze umowę z inwestorem a nie inwestor , a kto ci mówi ze wiatraki to zło największe . Należy stawiać je z rozwagą nie krzywdząc nikogo a nie na lapu capu zeby zrobić dobrze koncernom wiatrakowym. Ktoś w niemczech mówi ze wiatraki złe ? A mimo to nie są przepisy tak radykalne bo to głupota i czysty lobbing ale możesz to łykać bezkrytycznie. Nie mówiąc już  nawet jaki wiatraki maja wpływ na bilans energetyczny kraju…..🙃

Opublikowano

Marionetkami kremla to jest tu pis. Bo Kremlowi zależy by Polska jak najmniej dywersyfikowała energetykę

16 minut temu, dzarjan8111 napisał:

Gmina cię wywłaszczy i przekaże grunt pod inwestycje bo podpisze umowę z inwestorem a nie inwestor , a kto ci mówi ze wiatraki to zło największe . Należy stawiać je z rozwagą nie krzywdząc nikogo a nie na lapu capu zeby zrobić dobrze koncernom wiatrakowym. Ktoś w niemczech mówi ze wiatraki złe ? A mimo to nie są przepisy tak radykalne bo to głupota i czysty lobbing ale możesz to łykać bezkrytycznie. Nie mówiąc już  nawet jaki wiatraki maja wpływ na bilans energetyczny kraju…..🙃

A kto ci powiedział, ze będą je stawiać na łapu capu? To kosztuje ciężki szmal. A by postawić wiatrak to trzeba choćby zmierzyć siłę wiatru przez rok czy dwa. Są ograniczenia klasy ziemi itd. Gminy tez nie będą wywłaszczać na łapu capu bo to jest interes wyborczy. Nie jestem dla tego projektu bezkrytyczny ale też nie ma co ludzi straszyć jakimiś wymysłami.

Opublikowano (edytowane)

No właśnie jestes bezkrytyczny. Wystarczy żeby każdy radny dostał pod stołem odpowiedni pieniądz i nikogo interes wyborczy nie obchodzi. Klasa ziemi nie ma żadnego  znaczenia ani opinia oddzialywania na środowisko …. Chyba nie znasz zapisów tego projektu… 

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Durni się nie ogląda. Kogo interesuje co mają do powiedzenia. Sprzedajne Kukizowe szmaty.

Tak właśnie wygląda metoda na unikanie odpowiedzi jak się wie, że nie ma się racji i argumentów brak.  Nazwanie kogoś durniem, szmatą, funkcjonariuszem reżimowym.  Metody ogólnie znane i stosowane przez pełną gębą "demokratów".  Pamiętaj, że dla ciebie ktoś jest durniem, a dla innych ty jesteś durniem.  A  fakty się nie zmienią od obrażania osób, które o nich mówią.

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Z max odległością chodzi o  to., ze nie mogą nakazać dalej jak 1 km. Jak masz 1 km to już bez łaski. Ale możesz się starać o 500 m i do 1 tys władze mogą ci odsuwać.

Zaplątałeś się we własne sznurówki.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Zapisy się zmienią na akceptowalne będą 3 czytania i ustawa wyjdzie jak złoto. Nie ma co ludzi straszyć.

Wejdzie z tym ze zmieniona w 50% bez tych lobbystycznych na chama zapisów bo temat wypłyną i mocno się zagrzał wiec teraz jest pozamiatane. 

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, tmk1974 napisał:

Tak właśnie wygląda metoda na unikanie odpowiedzi jak się wie, że nie ma się racji i argumentów brak.  Nazwanie kogoś durniem, szmatą, funkcjonariuszem reżimowym.  Metody ogólnie znane i stosowane przez pełną gębą "demokratów".  Pamiętaj, że dla ciebie ktoś jest durniem, a dla innych ty jesteś durniem.  A  fakty się nie zmienią od obrażania osób, które o nich mówią.

Jeszcze raz ci napisze z durniami się nie rozmawia. Patrz tekst zacytowany przez mnie poniżej. Przemek MIkuśiński. Gdzie jakiś debil próbuje wmówić, że będą to używane wiatraki które rzekomo trzeba kupić szybko. Z czym tam rozmawiać?

21 minut temu, witejus napisał:

Zaplątałeś się we własne sznurówki.

W nic się nie załatałem tylko ty nie zrozumiesz.

21 minut temu, tomek1974 napisał:

408300346_10223272064782038_234638781637

To jest ruski bełkot.

10 minut temu, tmk1974 napisał:

Nawet wierchuszka PO wie, że pozamiatane, a ty dalej brniesz.  Zasłużyłeś już na krzyż żelazny  https://dorzeczy.pl/kraj/511191/ustawa-wiatrakowa-ma-zostac-wstrzymana.html

Tak tak czytaj sobie pisowskie gazety i wierz w ich wirtualny świat. Tylko na koniec to nie ja durniem zostanę tylko ty.

Opublikowano

Pisiorki skoro ta afera to taki skandal to zróbcie se komisję która ją wyjaśni. przecież wygraliście wybory.😄

40 minut temu, dzarjan8111 napisał:

Wejdzie z tym ze zmieniona w 50% bez tych lobbystycznych na chama zapisów bo temat wypłyną i mocno się zagrzał wiec teraz jest pozamiatane. 

Zmiany będą czy będzie to 50 % nie wiem. Wątpię. Ale będzie po zmieniane jak np z tymi metrami. Ale ustawa przejdzie i tyle.