Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam zamierzam zakupić spinkę do pasa i moje pytanie brzmi czy pas mający 21 cm wystarczy spinka o długości 19 cm pytanie głupie ale w swojej prasie mam spinki które mają 19 cm i jest kwestia czy jest tak oryginalnie czy już ktoś zmienił długość spinki i drugie pytanie czy jak jeden pas się urwie i go złącze to następne też muszę skrócić? może dla niektórych pytania głupie ale kto pyta ten nie błądzi
Opublikowano

Spinka ogólnie powinna być 2-3cm węższa od pasa, można dać jeszcze węższa ale jest ryzyko że gdzieś się zaczepi i wyrwie pas. Co do długości to instrukcje do niektórych oraz mówią o tolerancji długości 5-10 cm między najdłuższym a najkrótszym pasem. Najlepiej żeby były jak najbardziej zbliżone długością. Jeśli będą za krótkie to mogą być problemy z prasowaniem więc lepiej zrobić wstawkę w ten skracany 

Opublikowano

Pasy maja być jednakowej długości bo inaczej najkrótszy przejmuje cały naciąg na siebie .

Jak Ci się wyrwała spinka to nie skracasz pozostałych tylko ten jeden robisz wstawkie i go robisz na te sama długość. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez piotr820
      Witam
      Nie znalazłem takiego tematu więc zakładam nowy.
      Tak jak w tytule, interesuję mnie opinia na temat pras zmiennokomorowych Vicon. Jakie awarie w nich mieliście??? ile bel itp...
      Z tego co wyczytałem to ta firma, to jest połączanie Kvernelanda z Viconem.
      Na co zwrócić uwagę przy zakupie??? Jak stwierdzić przebieg po stanie pasów (czy są jakieś ząbki/schodki które się ścierają po jakimś tam przebiegu tak jaki w JD)???
      Czy wszystkie Vicony mają wiązanie na 2 sznurki??
      A te Vicony to to samo co Greenland??? Jakie jeszcze są prasy tej samej budowy??? Bo np. dziś oglądałem Riviere, Greenlanda i DF i to jest jedno i to samo...

Co myślicie o tejhttp://allegro.pl/prasa-zwijajaca-rolujaca-vicon-rv-157-grenland-i3894313237.html ??? Cena bardzo przystępna, choć w ten przebieg to nie wierzę...
      A gdzie sprawdzić rok produkcji, bo na tabliczce znamionowej nie znalazłem?? No na felgach jest, ale felgi można zmienić...
      Sorki za tyle pytań.
      Pozdrawiam: piotr820
    • Przez Mati6200
      Witam. Czy znajdę gdzieś nóż do ucinania siatki prasa vicon 1901. Zdjęcie załączone w załączniku 

• Przez D2awid
      Co może być przyczyną że zrywa łańcuch napędzający górny bęben podczas zaczynania balota ?? Kverneland 6516

• Przez ObolKuba253
      Balotnica kuhn vb3160 podaję 3.8 raza zamiast 2.5 a jak ustawie 1.6 to podaje 2.0
    • Przez ObolKuba253
      Witam potrzebuje stelaż do kółka bocznego prawe od podbieracza kuhn vb3160
  • Dodaj nową pozycję...
v