Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Luki99 napisał:

Najlepiej wogóle nie szukać bo teraz to każda by chciała nic nie robić i wszystko mieć hoć pewnie zdarzają się wyjątki że któraś chce pracować w rolnictwie. 🤔

Z pokolenie 20 lat dziewczyn prawie żadna nie chce na wieś jak już to za bogatego  a starsze ponad 30 to większość jest wybrakowanych t.z po rozwodach i z dzieckiem.

gdzie byłeś jak Twoje rowiesniczki szukały mężów?

Opublikowano
22 minuty temu, wojtal24 napisał:

a gdzie byłeś do tej pory jak Twoje rówieśniczki szukały mężów

Nie myślałem zbytnio o zakładaniu rodziny , bawiłem się , a wszystko co mi się trafiło to nie były dziewczyny odpowiednie na żonę , poprostu mam pecha

Opublikowano
Luki99 napisał:

Ja za biedny żeby wogule myśleć o tym. 

a co to ma do rzeczy żeby szukać kobiety myślisz że to tylko bogaci się żenią? każdy ma w życiu różny start

Aktywnyrolnik7245 napisał:

22 minuty temu, wojtal24 napisał:

a gdzie byłeś do tej pory jak Twoje rówieśniczki szukały mężów

Nie myślałem zbytnio o zakładaniu rodziny , bawiłem się , a wszystko co mi się trafiło to nie były dziewczyny odpowiednie na żonę , poprostu mam pecha

to Ty taki przeciasaly Tulipan poprostu Marcin przespałeś swoje 5 minut jak to mawiał mój śp dziadek. wczesne siewy i wczesna żeniaczka nikomu jeszcze nie zaszkodziły. ja nie brałem jego słów do serca miałem skończone 24l

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No i jak tu znaleźć żonę kiedy został sam odpad

Wiem o tym doskonale. Wystarczy przeglądać parę portali randkowych. W przedziale wiekowym 30-45 lat, to  większość kobiet ma dzieci, wiele z nich jest rozwódkami. Nie brakuje też kobiet, które nie chcą dzieci. Do tego jak się "lodrzuci "glonojady", to już wybór jest naprawdę niewielki. Teraz od tego co zostało, należy odjąć panie, które nie chcą opuścić dużych miast i zostaje parę kobiet. 

• Like 1
Opublikowano

U mojego wujka dzierżawi taki chłop to przyszedł z miasta na gospodarstwo do kobiety ( panna z dzieckiem 30+)

Trochę średnio ma pojęcie o prowadzeniu hodowli ale dobry mechanik z niego . 

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

W moim przypadku, najpierw chciałem czegoś się dorobić a po tem założyć rodzinę. Niestety utkąłem na pierwszym punkcie.

Teraz większość moich rówieśniczek jest rozwódkami z dziećmi. Ostatnia panna w tym roku wyszła za mąż za faceta z dużego miasta.

1 godzinę temu, mf362 napisał:

Albo mają coś z głową takie panny po 30 . 

Wiem coś o tym.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, bratrolnika napisał:

To nadal o kilka za dużo niż każdy z was potrzebuje 

Myślisz, że jak masz parę kobiet do wyboru, to one wszystkie będą Tobą zainteresowane? Z wiekiem człowiek robi się bardziej wymagający. Chyba że ktoś jest już zdesperowany, to wiąże się z kim popadnie, byle by nie być sam. 

Obecnie mam większą szansę na trafienie szóstki w lotto niż na założenie rodziny. 

Edytowane przez bergman31
  • Like 2
Opublikowano
bergman31 napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

W moim przypadku, najpierw chciałem czegoś się dorobić a po tem założyć rodzinę. Niestety utkąłem na pierwszym punkcie.

Teraz większość moich rówieśniczek jest rozwódkami z dziećmi. Ostatnia panna w tym roku wyszła za mąż za faceta z dużego miasta.

1 godzinę temu, mf362 napisał:

Albo mają coś z głową takie panny po 30 . 

Wiem coś o tym.

myślę że kolega @bratrolnika potwierdzi a może nie ale myślę że ja jak i on nie mieliśmy willi z basenem przed poznaniem naszych żon. A myślę że z mądra kobieta łatwiej się dorobić we dwoje ale to moje zdanie i ja nie mam żony pochodzącej z gospodarstwa

• Like 2
Opublikowano
42 minuty temu, Desperado napisał:

No niby miałeś, toś ją trzymał, żeby w lata pannę wpędzić. :P

Nie tak do końca jak mówisz, ale trochę racji

Opublikowano
18 minut temu, wojtal24 napisał:

A myślę że z mądra kobieta łatwiej się dorobić we dwoje

o ile się zarabia lepiej niż ona bo jak porównywalnie to hvj z tego bo wyjdzie wegetacja czy kłótnie o kasę , znajoma z pracy dopiero jak chłop założył własną firmę i spłaca kredyt hipotetyczny i na 2 ich auta po poczuła że żyje i jest zadowolona z życia , niejedna koleżanka jej zazdrości 

Opublikowano
25 minut temu, bergman31 napisał:

Obecnie mam większą szansę na trafienie szóstki w lotto niż na założenie rodziny. 

to wolałbym takie szanse w eurojackpot czy w amerykańskiej loterii

2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

a wszystko co mi się trafiło to nie były dziewczyny odpowiednie na żonę ,

ale coś poruchał to twoje 

44 minuty temu, Desperado napisał:

No niby miałeś, toś ją trzymał, żeby w lata pannę wpędzić. :P

a ja głupi alkoholu na jego niedoszłe wesele nakupił 

IMG_20231009_142453.jpg

Opublikowano
36 minut temu, bergman31 napisał:

Myślisz, że jak masz parę kobiet do wyboru, to one wszystkie będą Tobą zainteresowane? Z wiekiem człowiek robi się bardziej wymagający. Chyba że ktoś jest już zdesperowany, to wiąże się z kim popadnie, byle by nie być sam. 

Ale warto próbować, może akurat któraś podpasuje 

25 minut temu, wojtal24 napisał:

myślę że kolega @bratrolnika potwierdzi a może nie ale myślę że ja jak i on nie mieliśmy willi z basenem przed poznaniem naszych żon. A myślę że z mądra kobieta łatwiej się dorobić we dwoje ale to moje zdanie i ja nie mam żony pochodzącej z gospodarstwa

Potwierdzam 

I tak jak pisałeś wyżej: jestem żywym przykładem że lepiej się ożenić wcześnie, i nawzajem się wychować, niż późno, i brać sobie kogoś z wszelkimi przyzwyczajeniami i  przywarami jakie ma

Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał:

No to jeszcze tyle dobrze że wyciągasz z tego wnioski.

No ale co z tego jak za późno

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bergman31
      Dziś o 21:20 zerowy odcinek programu.
    • Przez marcin974
      Witam
      Na pewno komuś sie przyda...
      Mianowicie, jakie Wy macie sposoby na poderwanie dziewczyny (jak to robicie)??
      Czy sa jakieś sprawdzone na to sposoby. A możne Panie użytkowniczki pochwala sie co na nie działa

Cześć pierwsza znajduje sie tutaj:
      http://www.agrofoto....304#entry308304
      Zapraszam
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam wszystkie Panie i Panów będących w związkach małżeńskich i nie tylko, w końcu nikt nam tu nie będzie wytykał co robimy w tematach dla Panien i Kawalerów, tu możemy swobodnie pisać o wszystkim i o niczym. Zachęcam do pisania.
    • Przez Lilii
      Zapraszam chętnych
    • Przez bergman31
      Już w najbliższą niedzielę 31 marca 2024 roku o 21:20  w TVP1 pokazane zostaną wizytówki rolników kandydujących do 11 edycji programu Rolnik szuka żony.
      https://www.facebook.com/100068842099677/posts/pfbid0cmEG3uYipVmh5j7CKx9xVcTAvyg1s4gNy4PNBRZXXxQ5jzPjzsYio44uA9iw4osel/?app=fbl

• Dodaj nową pozycję...
v